מבקשת רשות.. (ומספר מילים לשלגיה)

מבקשת רשות.. (ומספר מילים לשלגיה)

מבקשת רשות להצטרף.. עוקבת אחריכם בדממה כבר המון זמן, כמה חודשים טובים, עוד בוואלה. נדהמת כל פעם מחדש מחבורת האנשים הנפלאה והמדהימה שהתקבצה, תומכת ומעודדת ומהווה משענת כל כך חזקה. מבקשת רשות להצטרף, לא בטוחה שמתאימה, לא בטוחה שרצויה, ולכן משאירה לכם את הברירה, לקבל או לדחות את הבקשה. מאיפה להתחיל..? תמיד הייתי ילדה שמנה, עד שהגעתי לשיא בצבא 80 קילוגרמים שפרושים על 1.60 סנטימטרים. האמת היא שהייתי רגילה, לא הפריע לי, ולא הייתי מודעת לגוף או להשמנה. עלבונות וקללות עברו לידי, ולא ניסיתי אף פעם לשנות את מצבי. בגיל 22 למדתי פסיכולוגיה לתואר ראשון, ואז צצה לה המודעות הגופנית, ויחד עימה הרצון לשינוי הביע פנים. המסלול הבריא התחיל - דיאטנית, תפריט, שינוי הרגלי אכילה, אין יותר זלילה בלי בקרה. רזיתי יפה, 30 קילו בחצי שנה, שמרתי שנתיים בהתמדה, אהבתי את הדמות שהשתקפה במראה, נהניתי מהמכנס הקצר ומהבטן השטוחה. משבר אישי - משפחתי, שהוביל לקריסתי, מחלה קשה שהתגלתה אצל אבי, ואני התדרדתי לאנורקסיה קשה, רזיתי בלי שליטה, פחות מ- 40 קילו כבר הראה המשקל הנורא, ואני שורדת, לא מטופלת, לא מאובחנת, ממשיכה ללכת, מתפקדת, כאילו הכל כרגיל, ואני רק חצי ממה שהייתי לפנים. עברה חלפה לה תקופה, יצאתי מזה בלי שום עזרה, בלי להרגיש חלפה לה ההפרעה, כאילו מעולם לא היתה, ואני שוב על ה- 50 קילו, כמו שקבעה הדיאטנית הראשונה, שכבר מזמן הפסקתי ללכת אליה, כשאיבדתי שליטה. ואז שוב משבר, מחלת האב שוב תופסת מקום, ובסוף מובילה למותו, ואני נופלת ברשתה הפתלתלה של הבולמיה הכל כך מכאיבה, וכל כך נוראה. בולמיה שהולכת וצוברת תאוצה, מעגלים סגורים של אכילה בלי שליטה, ומיד אחריהם באה הקאה נוראה. במשך שנים מתנדנדת, ימים טובים יותר, טובים פחות, אבל הבולמיה בשיניה אותי אוחזת, לא מרפה, לא מוותרת, ואני נכנעת לשליטתה, מוותרת, ונופלת ברוע הגזירה, שוב אוכלת, שוב מקיאה. בחודשיים האחרונים, אני לגמרי מסוחררת, מאטרף אחד למשנהו, בלי להרגיש בכלל עוברת, מרזה, מתכווצת, מתאדה ונעלמת. היום אני בת 30, וכל ארוחה היא סיוט נורא, ממש בוכה לפניה בדמעות איבה, שונאת אוכל, אוהבת אוכל, כלואה בחוסר החלטה, ובגלל זה מכניסה אבל מיד מוציאה. השאלה הבאה שלכם ודאי תהיה אני כבר מנחשת, אם אני מטופלת. אז כן, אני בטיפול, מדברת על הבעיות, פותחת את כל הקשיים והצרות, אבל ההפרעה עוד קיימת, ואני כבר מרגישה גוססת. אתמול בלילה דברים הזדעזעו אצלי, מרגישה שחייבת לנסות לפחות להפסיק לבלוס ולהקיא, לאכול בלי להכיל. רוצה להצטרף, לקבל ממכם את המילים הטובות שאני רואה שיש לכם בשפע, את התמיכה היומיומית הנערצת, מקווה שאולי ככה אני אצליח לנסות לטפס, לעלות, לאכול נכון, בלי לפלוט מיד את הכל. מבקשת את רשותכם, שהרי זה לא פורום הפרעות אכילה, ואני מתאימה רק בחצי להגדרה - "לרזות בראש אחר". לא צריכה לרזות, ההיפך, צריכה להשמין קצת, היום אני שוקלת 44 בקושי על 1.60 וזה לא הרבה. אבל הדגש פה בפורום, כמו ששמתי לב הוא על שינוי הרגלי אכילה, והקניית דרכים חדשות שילוו אתכם לחיים, ואת זה בדיוק אני צריכה. עושה את ההבחנה בין שמנה בגוף, לשמנה בראש, ואני עדיין "שמנה" בראש, וכל החיים כנראה אהיה וגם באכילה אני "שמנה", אני אוכלת ביום, אוכל של שבוע, ורק ההקאה מונעת ממני לחיות בגוף שמן. מוצאת את עצמי מזדהה עם כל מילה שנכתבת כאן כמעט, יודעת עד כמה קשה להתמיד ולא לראות תוצאות, כשהמשקל נתקע, כשהספרה לא משתנה, או כשחלילה עולה עוד קילוגרם שלא מובן מאיפה צץ. מפחדת להשמין, בדיוק כמו כל אחד מכם. מקווה שתבינו, פעם הייתי שמנה, היום אני שמנה שחיה בגוף רזה, מי כמוכם יודע עד כמה כל קילו שעולה מסמל את החשש שהנה, תוך חודש - חודשיים, כל השלושים נאספים להם, והמכנסיים לוחצים, ולא עולים, ושוב צריך לעלות במספרים. יודעת כמה קשה להתמיד בתפריט, ועד כמה הגיוון מפחיד, עד כמה החריגה, ולו הקטנה ביותר, נראית פתח לפריצות, וחזרה ונפילה להרגלי האכילה הישנים, שמיד מתבטאים במשקלים. מתאימה או לא ..? משאירה לכם את הבחירה, תחליטו אם אתם רוצים אותי פה בחבורה, ואני אקבל - מבטיחה. תחליטו שלא, הלכתי.. אני לא אכתוב בכוח, אני רק רוצה תמיכה, ויודעת שאני כל כך צריכה, ושהיא נמצאת כאן מאהבה, ואני מקווה להיות ראויה להשתייך אליה. שלגיה - עוקבת אחרייך בשתיקה, את בעיני דמות נערצה, מתמודדת עם כל הקושי כל כך בגבורה, כמו שאת רואה אני ה"דוגמא" הרעה, להתמודדות גרועה, עם כמעט אותה סיטואציה כל כך קשה. אין לי מילים מנחמות, אין לי תרופות, אין לי עצות שהרי נכשלתי בעצמי באותן סיטואציות קשות, אבל רציתי כן לשלוח לך חיבוק חזק וחם, ולאמר לך שאת לא לבד וזה הכי חשוב בשבילך עכשיו. ולכולם - אתם באמת נפלאים ונפלאות, מאחלת לכם שיתגשמו כל המשאלות, ולא רק בהרזייה, כי אתן כל כך ראויות. אילונה.

אביטל +

New member
איך אפשר שלא לקבל אותך ../images/Emo24.gif

אין בכלל שאלה של האם מתאימה או רצויה. כל מי שרוצה להיות פה מוזמן. ואת ? את בדיוק בראש שלנו. אז מה אם באופן פיזי את בצד השני. זה בכלל לא עקרוני. בראש למעלה את רוצה את מה שכולנו רוצים. לשנות את החיים שלנו כך שנוכל לחיות בשלווה עם עצמנו ועם הדבר הזה שנקרא מזון. למצוא דרך שתתאים לנו לתמיד, ולא תקשה עלינו אלא תקל ותעזור. וואוו, כתבת כל כך הרבה דברים חזקים. אני רואה כמה שקשה לך. וכמה שאת רוצה להחלים ורוצה שינוי. אמרת משהו על התמודדות גרועה. אני חושבת שבכל רגע בחיים אנחנו צריכים לעשות (לרוב אנחנו גם עושים זאת) את המקסימום שאנחנו יכולים באותו רגע. בייחוד ברגעים הקשים. כדי שאחר כך נוכל לבוא להגיד לעצמנו, עשינו כל מה שהיה אפשר. ותמיד במבט לאחור, אנחנו אומרים : "למה לא עשינו את זה" "למה לא אמרנו ככה" אבל האמת היא שאם היינו יכולים היינו עושים ואומרים כי במבט לאחור אנחנו נורא גיבורים, אנחנו יודעים את התוצאה ואנחנו יכולים לנתח ולהגיד "היה הרבה יותר טוב אילו..." ובמבט לאחור אי אפשר לשנות דברים. צריך ללמוד ממה שאפשר ולהמשיך הלאה. קבלי חיבוק גדול

firte

New member
אילונה יקרה../images/Emo20.gif

את יודעת איך אני יודעת שאת ממש מתאימה??????????? לפי המיוחדות והרגישות הבולטת!!!!!!!!!!! את נראית לי בנאדם מדהים בעצמך!!!!!!!! אני מכירה מזה להיות שמנה בראש....גם אני כזאת,אומנם איני רזה כמוך אבל אין לי עודף בולט. אני מקבלת אותך בברכה. תהיי חזקה,חמודה. ולאט לאט ובסבלנות תראי איך הכול ייתדר על הצד הטטוב ביותר.
אפי

וואו, אילונה, את נפלאה ונהדרת ואל ת

עם דמעות בעיניים קראתי את כל הסיפור הארוך והעצוב שלך, אבל אני חושבת שאת מתמודדת נהדר ואת נאחזת בכוח ועושה הכול כדי להחלים ונאחזת בציפורניים. נכון שזה קשה, אבל את תצליחי, אני בטוחה!!! ואל תפסיקי לבקש עזרה. אפילו לא לרגע. את תנצחי בסוף, אין לי ספק, כי יש בך את הכוח. אני בטוחה שכולם כאן חושבים כמוני, ומבחינתי את רצויה מאוד מאוד מאוד. בחיבוק אמיץ ואוהד יעל

תודה לכולכם... שאלה והתנצלות..

כל כך תודה. השארתם אותי חנוקה, עם דמעות בעיניים, כמו ילדה קטנה. כמו כולנו אני מניחה, כל כך חששתי מדחיה, מהמילה שתקבע שהנה אני לא רצויה ושוב בודדה במערכה, מושלכת אל הבור השחור שלי בלי אף אחד שידליק את האור ויסלק את האפילה. הקבלה שלכם לא טריביאלית בעיני, שווה כל כך הרבה ומוערכת עד בלי די. אמנם עוד לא הגיע האישור הסופי, מאם הבית האוהבת והחמימה, דליה המדהימה שאת הגוזלים פה תחת כנפיה אספה, אבל אני כבר מרשה לעצמי להעזר בכם ברגע של משבר, אחרי ארוחת הצהריים, שמנסה לאיטה להתעכל. עד עכשיו החזקתי מעמד, ואולי זה נראה לכם שולי ולא נחשב, אבל כל ארוחה שאני לא מקיאה עכשיו, היא הישג בכלל לא מבוטל, ואם אני יעבור יום שלם אחד, זה בכלל יהיה נצחון לא מוסבר. מרשה לעצמי להתייעץ, לבקש גם קצת עין אוביקטיבית ממכם. לגבי האוכל אין לי תחושה, אם זה הרבה, מעט, או בסדר. כשאני בבולמוס אני אוכלת הכל, שהרי הכל יוצא בהקאות, וכשאני לא - אני פשוט צמה, וזה קורה רק כשאני יודעת שאין לי אפשרות להוציא בחזרה. אז.. אם אפשר את עיניכם הטובה, על מה שאכלתי עד עכשיו, ועל התכנון להמשך היום הבא עלינו, בתקווה להצלחה. ארוחת בוקר - לחמניה קטנה, שתי כפות קוטג´, מלפפון. 11:00 - יוגורט 0% שומן. ארוחת צהרים - כמו ארוחת בוקר והוספתי עגבניה וגמבה גדולה. ובהמשך התכנון - ביניים - עוד שני תפוחים ברווחים. ארוחת ערב - שתי פרוסות לחם קל, כף גבינה לבנה וסלט ירקות. בלילה - תענוג דיאט וכוס בראונפלקס. אולי זה הרבה, אולי זה מעט, לי אין מושג. לגבי אוכל אני באמת כבר לא יודעת, בגלל זה מבקשת ממכם עזרה, מרשה לעצמי כבר להרגיש קצת חלק מהחבורה, להתייעץ וללמוד מנסיונכם. לא רוצה להשמין מהר מדי, כדי לא ליפול שוב להקאות שגומרות את חיי. מתינות וזהירות, הם מוטו שמלווה אותי בכל צעדי. אז אני משתדלת לאכול בריא, מסודר, לא לקחת את הביס הנוסף שיגרום לבולמוס ולהקיא אחריו, מאכלים שאני יודעת שהם "בטוחים" פחות או יותר עבורי, ושאני אוכל לספוג אותם לקרבי. אז מה אתם אומרים..? זה בסדר..? והתנצלות.. - אני מניחה ויודעת שבהתחלה יהיה קשה לי להגיב אולי על דברים שאתם כותבים, ומבקשת את סליחתכם מראש, וגם מסבירה - זה לא בגלל שאני לא קוראת, או לא אכפת לי, זה רק בגלל שכל כך קשה לי, ובגלל שאני מרגישה שזה לא פייר להיות "חכמה על אחרים", כשאני בעצמי כל כך כושלת במעשים. יקח לי זמן להיפתח, להחשף, להכיר וללמוד, קשה לי לבטוח עד הסוף, כשאני מרגישה את המוות כל כך קרוב. אתמול הייתי בטוחה שהנה אני מקבלת התקף לב בבולמוס האחרון, והולכת לעולם אחר בלי שוב. אז סליחה.. אם אני לא תמיד מגיבה, לא מהתנשאות או יוהרה, רק מחולשה ומקום של פגיעה. תודה שוב על הקבלה.

אביטל +

New member
היי, בלי להתנצל

אילונה, אני כבר רואה את דליה כותבת לך מגילה באורך הגלות ראי עצמך גוזל בשבט אני אכתוב אחר כך בקשר לשאר (איזה מעצבן זה כשהעבודה מפריעה לחיים הוירטואלים...)

אלי, תענה בבקשה לאילונה,

לגבי הדיאטה שלה, נראה לי שהיא אוכלת מעט מדייייייי. אולי אתה יכול לעזור?

אלוניס

New member
את לא אוכלת מספיק

לפי עניות דעתי הצנועה. תראי חמודה. את עושה צעדים מדהימים למען עצמך. זה שכתבת ונפתחת ככה זה כבר צעד ענק ואני בטוחה שאת ערה לזה. את צריכה ליצור מערכת יחסים חדשה עם הגוף שלך. ללמד אותו שאפשר לסמוך על זה שתאכילי אותו כמו שצריך, ללמוד להקשיב לרעב/שובע, ולהתחזק מספיק כדי שמשברים לא ישלחו אותך לספירלות הקשות כל כך. יופי שאת מחלקת את האכילה לאורך היום. אני לא יודעת אם את צמחונית אבל נראה לי חשוב להוסיף בשר או עוד חלבונים לאורך היום. אני ממליצה לך לקרוא בדף האישי שלי את התוכנית שאני עושה. ייתן לך אומדן למה חסר אצלך (צריך ללחוץ על השם שלי בצד ההודעה). לפי מה שהבנתי את לא עושה ספורט. זה גם כן מאוד חשוב. את צריכה להתחזק. ותכתבי, כמה שאת רוצה, מתי שאת רוצה. אנחנו פה.

אלי ו.

New member
את באמת לא אוכלת מספיק

האם נסית במקביל לטיפול הנפשי גם לפנות לדיאטנית שמתמצאת בנושא? אם תמצאי מישהי שיהיה לך כימיה איתה זה יכול מאוד לעזור. אני בפירוש ממליץ לך לראות את הדיאטה של אלוניס, היא מרזה עם הדיאטה הזו והיא שפויה ומאוזנת. כמו שאלוניס כבר כתבה לך מאוד מומלץ לך לעשות פעילות גופנית, בייחוד כח. (כמו משקולות בחדר כושר) מתוך מטרה להחזיר לעצמך את מסת השריר שאיבדת בזמן ההרזיה. האם את צמחונית? ממה שכתבת המקורות היחידים לחלבונים הם כמה כפות גבינה ויוגורט דיאטטי. את צריכה להוסיף חלבונים (ביצים/מוצרי חלב/עוף/בשר/דגים/סויה) שומנים - אין בכלל בדיאטה שלך. אני לא אומר לאכול המבורגר במקדונלדס (את זה אני לא מאחל לאויבים שלי) אלא קצת שמן זית על הסלט. הגוף זקוק לשומן, בייחוד לשומן לא רווי אותו הגוף לא יודע לייצר לבד. מה גורם לך בולמוסים? אם מדובר במאכלים שיש להם תחליפים מזינים אין בעיה להמנע מהם. שוה להתיעץ עם הפסיכולוג אם אפשר לעשות פעם בשבוע "ארוחת פרס" מתוכננת עם מאכלים אסורים. בדיאטות הרזיה זה יכול מאוד להוריד לחץ. עצם התכנון מראש יכול למנוע רגשי אשם ובולמוסים. בכל מקרה, כבר כתבתי לך מגילה שלימה וכל שהתכונתי לומר זה ברוכה הבאה לפורום

היום כמעט עובר לי בשלום... ותשובות

קצת קשה לי להאמין, אבל עד עכשיו היום עובר לי בשלום..?? בלי בולמוסים, בלי הקאות, בלי נפילות, בלי להרגיש מסריחה, מגעילה, למלא את הבטן עד התפוצצותה, ולהקיא עד תחתיתה. מדהים.. ולחשוב שרק אתמול עשיתי את זה בערך 6-7 פעמים, לא האמנתי בכלל שאני יכולה להפסיק, לסגור את המפלצת שבערה בתוכי מבפנים, לכלוא אותה על רב בריח ולא לתת לה להשתלח. היאוש הזה, הוא הנורא מכל, בדיאטה ובאוכל בכלל, כשמרימים ידיים, התבוסה מכה פעמיים. מקווה להצליח לעבור את הערב בהצלחה, חוזרת לכאן ושואבת מהמילים הטובות שלכם כוחות, כותבת לכם במטרה להסיט את המחשבות הרעות, ולספוג אומץ להמשיך לצעוד בקטנות. ולתשובות - לא, אני לא צמחונית, אבל בדרך כלל אני אוכלת בשר רק בשישי -שבת, כי אני שונאת את האוכל המבושל בעבודה. אז בדרך כלל בעבודה אני מזמינה לצהרים סלט עם גבינה, או עם ביצה קשה, ואוכלת עם פתית, או ביגלה, או לחמניה, ככה שהארוחות המבושלות שלי הן באמת בסוף השבוע. ולגבי ספורט.. עוד קצת קשה לי לחשוב על זה, הגוף שלי די חלש, וקצת מתפרק, הרגליים רוב הזמן בכלל רדומות, מעקצצות, והידיים רועדות, ומשקולות, נראה לי משימה בלתי אפשרית, כרגע. חשבתי למשל עכשיו בערב לצאת להליכה, כדי להפיג ברוח את השד הרע, וגם לזה אין לי עוד כל כך כוחות, אחרי יום עבודה עם שעות מטורפות. לאט - לאט גם זה יבוא, אני אתחזק, ואוכל לחשוב על הכיוון הנכון להוסיף פעילות גופנית מתונה כלשהיא, אבל עכשיו זה די נראה לי לא רלבנטי, ומעבר לכוחותי. לגבי הדיאטנית, כן הייתי, אבל הן כל כך נוקשות בתפריט שלהם, מקטלגות אותי למשבצת של אנורקטית - בולמית, ופועלות בהתאם לחוקים הכתובים, ולי קשה עם מסגרות כל כך. אני "ילדה טובה", רוצה להעזר וללמוד, אבל מאמינה בעובדה שכל אדם צריך להיבחן בהתאם לעצמו, שצריך לבדוק ולא כל התוכניות והמסגרות מתאימות כמו שהן לכל אחד. צריכה גמישות, רוצה שיראו אותי ולא את התוית שממסגרת אותי, וכזאת דיאטנית, קשה לי למצוא. בסך הכל אני יודעת המון על תזונה ואוכל, כמו הרבה אנשים שהתנסו בדיאטה בימי חייהם, עשיתי "דוקטורט" בנושא, יודעת מה בריא, ומה לא, מה צריך ומה לא, אבל גם יש לי את ה"הראש הקשה" שלי, "ראש בקיר" אני מכנה אותו, הוא יש לו חוקים משלו, לא תמיד ברורים, את האוכל הזה מותר ואת ההוא אסור.. למה ? ככה... עצוב, אבל יש לי "שריטה רצינית ועמוקה" בנוגע לאוכל, ואני מנסה לטפל בה עכשיו לאט לאט, צעד צעד, כדי לא לגרום לה לזעזוע, ולהלם. אולי זה מעט, אבל זה מעט שנשאר בגוף, ולא הרבה שיוצא מהר. כרגע אני מרגישה שבטוח לי ככה, ושאת זה אני לא אקיא. זה מתקשר למה ששאלת על הבולמוסים, מה גורם להם, איזה סוגי מאכלים. אז זה קשה לענות, כי בדרך כלל זה "רק" עוד ביס אחד תמים, שהראש הדפוק שלי קבע שהוא עבר את הגבול, ומשם נפתח הרסן, וההשתוללות מתחילה ונגמרת באסלה. ביס אחד נוסף, יכול לחצות את הקו האדום, ומשם אין דרך חזרה, בגלל זה אני כל כך נזהרת, ביחוד בימים הראשונים, כשאני מתחילה ב"גמילה", ולצערי יש לי נסיון בזה. מקווה ללמוד ממכם, איך להעשיר את האוכל, לגוון, ולא להיות תקועה באותם דפוסי מחשבה, שכל כך מגבילים ומצרים את החיים ואת הטעמים, ובסוף מובילים לנפילה התהומית. מקווה שתיהיה לכם הסבלנות, ללכת איתי בקצב שלי, באיטיות הפלגמטית והמרגיזה שלי. אבל שתדעו אני לוקחת את כל מה שאתם אומרים, מפנימה, מפמפת לעצמי בראש, לוקח לי כמה ימים, אבל בדרך כלל אחרי זה אני גם מיישמת, מעלה את התפריט, מוסיפה את הספורט, ומתחזקת. בתקוה... אמן.. תחזיקו לי אצבעות שזה באמת מה שיקרה, ושאני לא סתם את עצמי משלה, כי הנפילה תהיה כל כך כואבת וקשה. הלוואי והיום הזה יעבור נקי.. הלוואי ומחר אני אוכל לספר לכם שהצלחתי ולו ליום אחד.. מיואשת, אבל עוד עם תקוה, רואה נצנוץ של אור בקצה המנהרה החשוכה.. וכמובן, שוב לכולכם תודה, ערב טוב וסליחה על המגילות ישר על ההתחלה..

ניניה

New member
אילונה היקרה

ממש נגעת לליבי והכאב שלך כל כך קורע שאני מרגישה קצת טיפשית שאני עושה עניין מהמלחמה שלי באוכל. אצלך זה כל כך הרבה יותר קשה וקשה לצאת מזה! יש ספר תעודי נורא מעניין על הפרעות אכילה ובו מדובר בין היתר על שוני ודמיון בין אכילת יתר לבולימיה (אם אני אזכר בשם אני אכתוב אותו) - ואת בדיוק שמת את האצבע על ההקבלה : מה זה משנה באיזה קצה כל אחת מאיתנו נמצאת כי הרי ההרגשה המגעילה והמלוכלכת פשוט זהה. אל תישברי ואל תתיאשי! את צעירה ואת לא צריכה לוותר על החיים שלך לאיזו הפרעה ארורה ואפלה. התמיכה הנפשית באמת נורא חשובה - יש לי חברה שהיתה שם ויצאה מזה אז רק שתדעי שיש חיים אחרי בולימיה ואפשר לחזור אליהם. ההצעה של אלי לגבי בניית מסת שריר נראית לי מצויינת וזה גם יעזור לך לעורר את השרירים והם לא ירעדו כל כך ולא תתפרקי בהליכה... את נשמעת לי נורא בודדה - האם זה המצב? יש לך סביבה תומכת או שאת לבד? לסיום, אילונה, כל הסימפטיה שלי נתונה לך אז נגבי את הדמעות ותחליפי את העצבות בביקורים בפורום הזה שבטוח בטוח יעודד אותך. ניניה

אביטל +

New member
אילונה

את לא צריכה להתנצל על המגילות. מגילות זה משהו שמייצרים פה
אני אתייחס לכמה נקודות שהזכרת: אוכל בעבודה - גם אצלי מצב האוכל בעבודה אינו מזהיר וגם אני אוכלת בצהריים סלט עם משהו - עוף, ביצה, גבינה, טונה. לפעמים אני מביאה משהו מהבית. ספורט - את יכולה להתחיל לאט, לא לקפוץ ישר למשקולות תנסי הליכה קצרה, אפילו רק 10 דקות את גם לא צריכה ללכת מהר אם אפשר אז לטייל באיזה גן ציבורי או פארק בקשר לדיאטניות - כן, שמעתי על הקטלוג
האם ניסית באופן פרטי ? (אם את יכולה להרשות לעצמך...) אולי תוכלי לקבל הפנייה למישהו מתאים מהמטפל/ת שלך ? זה כל מה שיש לי להגיד, את השאר אמרו אחרים. יש משהו שאולי יעזור לך. לקבוע לעצמך משימה קטנה לשבוע. למשל - בשבוע הבא את הולכת למשל רבע לפחות 4 פעמים - את מנסה מזון חדש ובריא שנמנעת ממנו עד עכשיו כל שבוע משימה. לא הכל בבת אחת. וייתכן שתגלי שחלק מהדברים תרצי להשאיר לתמיד כי הם יהיו כל כך מוצלחים. מה דעתך ? סתם הצעה
שיהיה לך לילה טוב

shirita

New member
אילונה

קראתי עכשיו את ההודעות שלך וכמעט שצרחתי: איך את, שלמדת פסיכולוגיה, מתמקדת כל הזמן באוכל? לי נראה שהאוכל אצלך הוא רק סימפטום חיצוני לכל מה שקורה לך מבפנים. את בכלל לא צריכה להתעסק באוכל ובמה לאכול עכשיו, את צריכה להתעסק במניעים הפנימיים שלך לאכול ולהקיא. אני מקוה שהטיפול שאת מקבלת הוא טוב ומתמקד בשורש הבעיה ולא בפירותיה הבאושים בלבד. איך את יכולה לחשוב על תפריט בכלל כשאת כ"כ מבולגנת מבפנים? אני מקוה שאת עובדת בטיפול על היחסים עם אבא, כי זה פשוט צועק הצילו!!!!!

הגנובה

New member
הי אילונה! ברוכה הבאה!!!../images/Emo24.gif

קראתי את מה שכתבת והרגשתי הזדהות עמוקה. גם אני את האקורדיון מחקה...פעם יורדת ופעם עולה... תנודות חזקות ועצבניות בדרך מלאה כוונות טובות שמובילות ישר לאבדון... אני מכירה את כל הבעיות האלה מקרוב... אתן לך קצת רקע על עצמי... כשהייתי בת 20 התחתנתי עם בעלי (שיחיה) באהבה ובשמחה וחשבתי שהעולם נהדר והכוס שלי מלאה... שיהיה לי הכל ולעולם לא אקלע לצרה... 4 חודשים אחרי החתונה אבי חלה בסרטן... אחי (הגדול ממני ב-3 שנים) ואני הפכנו להיות ההורים של 2 אחיותינו הקטנות והתומכים של אימי ואבי... אני לא אפרט כאן את תלאות המחלה וההתמודדות איתה... שנתיים אחרי שאבי חלה אמרו לנו שהוא לא יחזיק מעמד זמן רב והחלטנו להביא ילד כדי שיוכל לראות נכד ולהנות ממנו... מסתבר - ללא תאום - שגם אחי חשב כמונו ושנינו הקמנו משפחה. ביום שהבת שלי - שתיבדל ותזכה לחיים ארוכים ובריאים - נולדה - הודיעו לאבא שלי שהוא נקי מהמחלה. אני החלטתי שעכשיו אני יכולה גם לטפל בעצמי והתחלתי בדיאטות נוראיות עם כדורים וצום - אמנם רזיתי כ-20 ק"ג אבל הרסתי את גופי לאט וביעילות. אחרי שנתיים - סבתי נפטרה - לדעתי משברון לב (לא יכלה לראות את אבי סובל) - ואני הגברתי את הדיאטות ואת יצר ההרס העצמי... ואז אבי חלה שוב בסוג שונה של סרטן... ויום אחד (מזל שאחי היה איתי בבית) - אני פשוט נפלתי ואיבדתי את ההכרה. אם אחי לא היה בבית אני לא הייתי כאן היום. אחי הזמין אמבולנס והם השיבו אותי לחיים... כשהתעוררתי ראיתי את הבת שלי הקטנה - בת השנתיים - רצה בבית ומחפשת את הכדורים שלקחתי (תביני, בת שנתיים!) כי היא חשבה שהם יעזרו לי לקום... אותי פינו לבית חולים ובדרך כל מה שהיה לי בראש... זה מה עוללתי לבת שלי - ושיכולתי להשאיר אותה יתומה!!! מאותו יום הפסקתי את הדיאטות ההרסניות ואת הדיאטות בכלל. שנה לאחר מכן - תפחתי ותפחתי - ונכנסתי להריון - שהוסיף עוד ועוד למידותי... כשהייתי בחודש שלישי - מצבו של אבא שלי הידרדר וסבא שלי נפטר - לפני שנפטר הוא אמר שהוא לא רוצה לחיות כדי לראות את בנו מת... בזמן השבעה - הלכתי לרופא נשים שאמר לי שאין דופק לעובר ועברתי עוד יומיים של סבל נורא עד שאמרו לי שהכל בסדר עם הילד שלי (שיבדל לחיים ארוכים)!! שלושה חודשים לאחר מכן - כשהייתי בחודש שישי - אבי נפטר... והמשכתי לחיות רק בשביל כל האנשים שהיו סביבי - הבת שלי שלא רציתי לעזוב אותה, העובר שבבטני, אחיותי הקטנות שמישהו צריך לטפל בהן ואימי... וכל הזמן הזה טפחתי וטפחתי וטפחתי והאוכל שימש לי מקום מפלט מעצמי ומהצרות שפקדו אותי... בקיצור אילונה - למה אני מספרת לך את כל זה???? החיים הם לא מה שהבטיחו לנו שיהיו... אבל אלה החיים!!! אנו יכולים להסתכל אחורה ולהחליט שזה נורא ואנחנו לא יכולים להתמודד - ולתת לעצמנו לדרדר עוד ועוד... או להסתכל לתוכנו פנימה - לזכור את האנשים שסבבו אותנו ואינם עוד איתנו - ולחשוב - מה הם היו אומרים אם הם עומדים עכשיו למעלה - ומסתכלים עלינו... איך הם היו מגיבים לראות שאנחנו לא מטפלים בעצמנו... שאנחנו מתעללים בעצמנו ונותנים לחיים לדרוך עלינו... אני בטוחה שאת תגיעי למסקנה שאני הגעתי - אבא שלי בטח כועס מאוד לראות אותי כך! אני חייבת לו את חיי! אני חייבת לילדי את חיי! אני חייבת למשפחתי את חיי! וכן - יותר מכל - אני חייבת לעצמי את חיי!!!! זו נקודת ההתחלה לחיים חדשים - זו נקודת הזינוק! ומפה מתחילים להלחם ולהפוך את חיינו למשהו שכדאי לחיות עבורו!!!! אני היום בעיצומו של התהליך... לא אומר לך שזה קל... לא אומר לך שאין בורות בדרך שאנו עלולים ליפול לתוכם!!! אבל הבורות לא כל כך עמוקים - וגם אם אנחנו מועדים לפעמים - נושיט ידיים למעלה לעזרה - מישהו כבר יתפוס אותנו!!! מישהו ישמע! מישהו יחזיר לנו את הכוח להמשיך הלאה!!! אנחנו לא לבד ויש לנו הרבה דברים לחיות עבורם!!! אז - תתחזקי ותחליתי שאת רוצה לחיות ולחיות טוב!!!!!! אם תתחילי מכאן - כל צעד שתעשי יוסיף לך יותר ויותר כח להמשיך הלאה!!! בואי נפסיק להסתתר אחרי הצרות שלנו ונחפש את האופטימיות בחיים!!! בהצלחה! וברוכה הבאה!!

אלוניס

New member
וואו - מאוד התרגשתי../images/Emo24.gif

מגניבה את בלי ספק. כמה כוחות! יהיה בסדר. כי כבר בסדר. אנחנו בחיים, זזים, הוגים ומשתפרים מיום ליום. מחזיקה לך אצבעות

li12

New member
אילונה, קראתי את המסע הקשה

שעברת בחייך, כתלמידת פסיכולוגיה (לשעבר) את בטח יודעת שעשית יותר מצעד אחד לכיוון ההחלמה והחיים הבריאים. לשפוך את הלב זה צעד מאוד קשה ומשמעותי, אני מעריצה אותך על כך. גם אני חדשה בפורום, ואני יודעת שאני עונה בשם כולם: ברוכה הבאה
נשמח להיות לצידך בכל מצב ובכל שעה מאחלת לך רק טוב ואושר נשתמע (או יותר נכון נקרא) לי

למעלה