מבקשת תגובה

batelav

New member
מבקשת תגובה

איזה תרגילים יש לכם לנדב לי לגבי פיזוטרפיה?, אותנו לא מקבלים בכללית מכיוון שיש להם טור אז אנחנו מחכים לביטולים אם וכאשר יהיה ובנתיים עמית עוד לא עומד. ועוד דבר דבר חלק גופו העליון כבד יותר מהחלק התחתון, אני מרגישה את זה כאשר אני מחליפה לו חיתול או כשאני מנסה להעמיד אותו שיתן קונטרה על הריצפה אז הוא ממש מקפל אותם ולא משחרר ואני מרגישה שאין משקל בכלל, יחסית לחלקו העליון,. בקיצור אני מקווה שמישהו פה הבין אותי קשה לי קצת להסביר את זה בכתב. אני רוצה לדעת אם מישהו נתקל בכזו בעיה ומה עליי לעשות????? איזה תרגילים יכולים לחזק לו את הרגליים? אני מפחדת שיקח לו הרבה זמן עד שהוא ילך ושחס וחלילה לא יהיו לו בעיות. אני מאוד לחוצה ומוטרדת אבקש תגובה בהקדם ביי סמדר.

kashke

New member
למה להעמיד תינוק לפני שלמד להעמד?

אם אין לו עדיין יכולת להחזיק את עצמו - אין לו יכולת "להתמודד" עם כוח הכובד ומשקלו. תוסיפי על כך את עצם היותו תינוק שנולד עם קלאב פוט - כשמערכת השלד, מפרקים, גידים, שרירים, אינה מאורגנת באופן פונקציונאלי... חבל. שכחתי בן כמה עמית שלכם. לגבי תרגילי "פיזיוטרפיה" - מה היית רוצה? הוא מתהפך? הוא זוחל? מה את חושבת שהוא צריך "לשפר"? אילה

טאניוש

New member
אנחנו הושבנו את התינוק

כשפיזיוטרפיסית הושיבה אותו שאלתי למה צריך להושיב אם הוא לא יושב בעצמו, והיא אמרה שזה נכון לגבי גיל חצי שנה-שנה, אבל בגיל שנה וחודשיים בהחלט אפשר וצריך להושיב. לא יודעת האם זה נכון גם לגבי העמידה, אבל אולי מגיל מסויים צריך?

טאניוש

New member
מה הוא כן עושה?

הוא יושב, זוחל? נעמד על הברכיים? לאון בגיל של עמית רק התחיל להתיישב. הוא נעמד עם הנעליים בגיל 9 חודשים בערך, בלי נעליים מאוחר יותר ורק פעמים ספורות. אנחנו בטיפול בפיזיוטרפיה מגיל 10 חודשים בערך, לטענת פיזיוטרפיסית המכשיר עיכב אותו (23 שעות עד גיל 9 חודשים) אבל לא רק זה, הוא פשוט מעקש להתפתח בקצב משלו. תרגילים- "לימדנו" אותו להעמד ואני יכולה להסביר איך (אני חושבת...) אבל רק בשלב שבו הוא היה מיישר את הרגליים ועומד כשמנסים להעמיד אותו. לפני זה לא היה מה לעשות, הילד לא מוכן עדיין.

טאניוש

New member
לגבי "יקח הרבה זמן עד שילך"

פיזיוטרפיסית אמרה שעד גיל שנה ו-8 זה תקין, כך שיש לכם זמן. לאון התחיל ללכת בגיל שנה ו-5, אני מכירה ילד בן שנה ו-7 שעוד לא הולך.

batelav

New member
הוא מפותח יפה

הוא זוחל יותר נכון טס הוא כמובן יושב מתהפך בכוחות עצמו כבר חודשים הוא נעמד על הברכיים אבל לא דורך על הרגליים נחכה ונראה מה יוליד יום ולגבי התרגילים שאת מציינת לפעמים עמית מותח את הרגליים ונותן קונטרה ולפעמים לא אז נחכה ונראה.

אינה ו

New member
היי סמדר

יש כמה דברים שאפשר לנסות. תום כמעט בן 4 חודשים ומהיום הראשון שלו עם הנעליים אני עושה לו חצי שעה-40 דקות פעילות גופנית ביום. אני מתחילה עם בייבי יוגה- התוכנית כוללת הרבה מתיחות ותרגילי חיזוק לרגליים ולכל הגוף. אחר כך אני עוברת למסז' בכפות הרגליים (כמו שהפיזיטרפיסטית שלו עושה לו) ואני מסיימת עם תרגילי שכיבה על הבטן. תום הייה 3 חודשים בגבס בתקופה זו לא השכבתי אותי כמעט על הבטן מכיוון שהוא כל הזמן בכה וריחמתי עליו. כתוצאה הוא לא הייה מפותח בכלל. אחרי פחות מחודש עם בייבי יוגה ומסז'ים הוא ילד שונה לגמרי הפיזיוטרפיסטית שלו לא מאמינה לשינוי שחל בו. אני מנסה להעמיד אותו על הרגליים והוא מצליח לקפל ברכיים ולהתיישר חזרה. עוד דבר שאפשר לנסות זה שחיית תינוקות: תרגילי התנגדות במים מפתחים מאוד את השרירים כך שזה יכול רק להועיל. המון בהצלחה! אינה

batelav

New member
בייבי יוגה

זאת קלטת שאפשר לרכוש או שאלה תרגילים שלימדו אותכם? וחוץ מזה תרגילים לכפות הרגליים לא עשינו עד היום, האם יכול להיות שבגלל זה יש עיכוב?

אינה ו

New member
מתיחות

אני באמת לא יודעת אם העיכוב נובע מאי ביצוע מתיחות. אנחנו רק בתחילת הדרך (תום כמעט בן 4 חודשים) אך החלטתי בהתייעצות עם הפיזיוטרפיסטית שזה לא יכול להזיק, היא לימדה אותי את התנועות כי חשוב מאוד לעשות את זה נכון. לגבי בייבי יוגה- יש תוכנית של זה בערוץ בייבי פלוס של יס וגם קניתי שתי קלטות. זה כיף כי האימון הוא אינטרקטיבי- את מתאמנת ביחד עם התינוק. זאת גם דרך כיפית וקלה ללמוד מה הוא אוהב ומה לא לדוגמא: תום מאוד אוהב לאמן את הבטן והידיים אבל פחות את הגב והכתפיים. הוא אוהב ש"מעיפים" אותו עם הפנים לרצפה ולא לתקרה. הוא כבר למד להגיב לתנועות שאני עושה, מזהה את תחילתו של כל תרגיל ונכנס לתנוחה המתאימה. זה כיף אדיר לראות איך מיום ליום הוא מבין אותך יותר ומגיב בהתאם. בהצלחה!!!

תזכירי לי בן כמה נדב???

כי הבן של גיסתי היה אותו דבר עד לפני שבוע,,, הגוף כאילו היה כבד לכאורה ולא יכל "להחזיק" את הגוף... כמו כן הרגליים היו מקופלות פנימה ואפילו אם היינו שמים אותו על מצע קשה, לא היה מבצע התנגדות. פחות מחודש עבר והפלא ופלא, הילדון התחיל להתרומם מעצמו ועם זאת החלו הרגליים להתיישר, נכון שהו א עדיין לא עומד מאה אחוז, אבל הוא בהחלט בדרך הנכוןנה... תני לזמן לעשות את שלו ותראי שהכל יסתדר תרגישו טוב ואם יש עוד שאלה,אתם מוזמנים אורית

פלדנקרייז ופיזיוטרפיה.

אושרי נולד עם גמישות יתר. אין לי ספק שההתפתחות שלו הייתה תוצאה ישירה של "שיעורי" הפלדנקרייז. תוכלי לקרא על כך באתר שלנו. פיזיוטרפיה- אנחנו ביקשנו, בזמנו, הפנייה מרופאת המשפחה וקבעו לנו תור די מהר במרכז להתפתחות הילד של "מכבי". כלומר לא עברנו דרך האורטופד.

למעלה