מבקשת תגובה

מבקשת תגובה

שלום לכל חברי הפורום היקרים .ביום שבת העובד שלי בחופש , זאת אומרת שאני מתמודדת לבד בטיפול בבעלי .בעלי כמעט ולא הולך לבד ,האכילה קשה לו ולכן אני מאכילה אותו . לוקחת אותו לשירותים ,בקיצור כל היום סביבו .בערב הגיע העובד תודה לאל מסרתי אותו לטפולו.הוא היה מאוד לא רגוע , כל הזמן צועק על העובד ואם לא עונים לו מהר הוא דופק על השולחן .בערב הרוחות נרגעו בעלי כבר במיטה . בשעה 1בלילה האדון ירד מהמיטה לבד והלך לכוון השרותים מחוסר שווי משקל נפל וקבל מכה בראש ,קפצתי מהמיטה קראתי לעובד לקח אותו לשרותים והשכיב אותו במיטה . לאחר חצי שעה שוב ניסה לרדת ואז צעקתי עליו שלא ירד לבד ושוב קראתי לעובד שלקח אותו לשירותים וכך עד הבוקר אני ערה .בבוקר העובד טיפל בו כרגיל רחצה , ארוחת בוקר , לקיחת הכדורים ומנוחה קלה ליד השולחן .לאחר מכן הוא מבקש לחזור למיטה , הוא התחיל להוביל אותו בצעדים קטנים ופתאום החליק לו מבין הידיים ונפל על הרצפה .אני הייתי בחדר שמעתי אותו קורא לי בבהלה , רצתי מהר לסלון בעלי שכב על הרצפה העינים שלו היו מגולגלות דברתי אתו והוא לא ענה שכב כמו מת , אני נתקפתי בפחד והלב שלי דפק בחוזקה הייתי בטוחה שאני מתעלפת.רצתי מהר לחדר שינה לחצתי על כפתור המוניתור והזמנתי רופא ממש בצעקות ,חזרתי לסלון וניסינו להרים את בעלי בינתיים הוא חזר להקרה אבל הוא עשה פיפי במכנסיים עם שלולית ברצפה , זו הפעם הראשונה שהוא עושה במכנסיים , בדרך כלל הוא מרטיב זאת אומרת בורח לו . העובד רחץ אותו והשכיב אותו במיטה עד עכשו הוא ישן.שאלתי לחברי הפורום ,אם משהו נתקל בתופעה כזאת אנא כתבו לי . לי זה נראה כזעזוע מוח. תודה על ההכשבה אביבה

ronnyw

New member
שלום לך אבי ג'.

עברנו חוויות דומות מאוד של קימה בלילה ונפילות. אימא שלי לא יכולה ללכת, אבל שוכחת שזה מצבה. קמה בלילה, יורדת מהמיטה והופ - השתטחות... העובדת הזרה לא היתה מספיקה לתפוס אותה. אחרי נסיונות עם סידור כיסאות סביב המיטה על מנת שיחסמו אותה, הבאנו לפני שבועיים מיטת בית חולים עם מעקה. הבעיה נפסקה באחת !!! עכשו שימי לב טוב טוב: עשינו את זה מאוחר מידי !! כנראה שאמא הצליחה בנפילות שלה לסדוק את עצם הירך, כי אתמול (שבת) ללא שום נפילה, העצם נשברה לה "שבר ריסוק" ! כרגע אימא מאושפזת בבי"ח, עליה לעבור ניתוח נוראי + שיקום. (אולי אכתוב פרטים במסר אחר, כשאהיה יותר רגועה.) אבל הלקח שלי אליך, אבי ג', חשוב מאוד: הזמינו מיידית מיטה עם מעקה, כדי שלא ישוטט ולא יפול בלילות !! עוד דבר שעשינו: אנו לוקחים אותה בתוך הבית על כיסא גלגלים . גם זה בגלל נפילות והתחלקויות כמו זו שהיתה לבעלך. פשוט לא לתת לו שום אפשרות ללכת לבדו !! אני זו שתמיד מפמפמת "הקדימו את המחלה", "צפו את מה שעלול לקרות", והינה פיספסתי.

אויש... איזו עגמת נפש

נראה לי שכדאי להרגיל אותו לחיתולים, לפחות בלילה, ולשים מסביב למיטתו מעקה כדי שלא יוכל לרדת. אל תתרגשי מזה שהוא צועק, זה חלק מהמחלה שלו. בנוסף, אולי כדאי להתייעץ עם רופא/ה כדי לתת לו תרופות הרגעה שיואילו גם לו וגם לך. באשר לשבת, היום בו העובד שלם בחופש. נסי לשאול בלשכה אם יש להם מישהו שמוכן לבוא ביום הזה, או, אם זה קשה לכם כלכלית, ארגני בן/ת משפחה שיבואו לעזור לך בטיפול. את לא רוצה להשבר מהר, נכון? חולה אלצהיימר זה תיק כבד מדי לאשה בגילך. בקשי עזרה. והכי הכי הכי הכי חשוב - אל תזניחי את החיים שלך. תמשיכי לצאת עם חברות, לכי לבלות, בקרי את הילדים והנכדים, תעשי את כל הדברים שאת אוהבת. אל תתני למחלה של אישך להיות מרכז החיים שלך.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אביבה יקירתי

צר לי כל כך לשמוע על כל מה שאת עוברת. ההתדרדרות אצלכם באמת מהירה מאוד. אין לי ניסיון עם מקרה כמו שאת מספרת. היתה תקופה שבעלי היה נופל הרבה אבל תמיד נשאר בהכרה. היתה לי בעיה להרים אותו כי לא הצלחתי לעזור לו לקום לבד ונאלצתי להזמין עזרה בלחצן המצוקה. פעם אחת, לפני שנתיים, באחת הנפילות הוא באמת שבר את צוואר הירך והיה סיפור של 3 חודשים פיזיותרפיה וכו', אבל לאחרונה, מאז חודש אוגוסט האחרון לא היו לנו נפילות (הקש בעץ). אמנם ההליכה מאוד קשה לו והוא גורר את הרגליים ונתקל כל הזמן ומועד, אבל לא ממש נופל, לא יודעת למה, אולי הוא למד להיזהר יותר או שמשהו בתרופות שהוא מקבל מסדיר לו את שווי המשקל. חשבתי שאולי כדאי לך לתת לו ללכת עם הליכון בבית כדי שיהיה יציב יותר ויהיה לו במה להאחז. אולי הוא צריך לקבל תרופה לשווי משקל. צריך לספר לרופא המשפחה על הנפילות האלו. כשבעלי נפל לפני שנתיים והיינו בבית חולים הנוירולוג שבדק אותו אמר שיש לו "מאפיינים פרקינסוניים" ומאז הוא מקבל תרופה בשם דופיקר שניתנת לחולי פרקינסון והוא באמת קצת יותר יציב מאז... בכל מקרה, נראה לי שאת צריכה לקחת אותו להערכה מחודשת. יכול להיות שלחץ הדם שלו נמוך והוא מתמוטט פתאום בגלל זה, יכולות להיות כל מיני סיבות שרק בבדיקה רפואית יכולים לדעת מהן. מזל גדול שיש לך את העובד שמטפל בו במסירות. שולחת לך חיבוק אמיץ וחם ומאחלת לכם שנשמע רק בשורות טובות. שיעבור עליכם לילה שקט וטוב.

sreuveni

New member
מאוד מאפיין את מחלת ה- לוי בודי levibodi dese

לנילי 41 ולאביבה ולכל השאר, אצלנו דיברו על "מאפיינים פרקינסוניים" אך עברו מהר מאוד לאבחון מוחלט של מחלה בשם "לוי בודי" או באנגלית: Lewi Body Desease/ יש אתרים באינטרנט בעיקר בארה"ב ומה שמתארים שם ממש מאפיין את המחלה. אלצהיימר + מוגבלות תנועה. בכל מקרה, לעניין הנפילות, כי גם אנחנו בתוך זה. אנו מנסים כמה שפחות לעבור לכיסא גלגלים ומאוד כואב לראות אותה בכיסא או "העגלה". מדברים על כך שצריך לשים לב לפצעים ודברים אחרים, ובכלל נראה שיש הדרדרות חזקה יותר בתנועתיות מאז שהכנסנו בפועל את הכיסא. בנוגע לדופיקר, הדופיקר גורם ל"בלגן" במוח, (לא שחסר עם האלצהימר) היות וחולי פרקינסון חסר להם דופמין את לחולי לוי בודי אין חסר בדופמין (דופמין זה חומר שיש לכולנו אך חסר לחולי פרקונסון), ונותנים אותו להם בצורת דופיקר כדי לתקן את התנועתיות, אך מצד שני עודף הדופמין בגוף הוא זה שגורם ל"בלגן". אני שמחה, אביבה, שבעלך יציב יותר עם הדופיקר, אך אני ממליצה לשים לב למצבו הקוגניטיבי. אצל אימי זה בא לידי ביטוי בהזיות, אגרסיביות, והרגשה כללית רעה שלה. בסופו של דבר הרופא החליט להספיק מתן הדופיקר, תוך ידיעה שמחלת הלוי בודי תשתלט ותשאיר אותה בכיסא גלגלים, אך מצב הרוח והמצב הכללי בבית השתפר מאוד ללא הדופיקר. רק טוב לכולם

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אני גם קראתי על הלואי בודיס

ושאלתי את הרופא ממרפאת הזיכרון האם המאפיינים הפרקינסוניים אינם מה שנקרא 'גופיפי לואי' או Lewi Body Desease והרופא של בעלי אמר שהאלצהיימר של בעלי הוא כל כך מובהק, ממש על פי הספר ואין כל חשש לגופיפי לואי. בכל אופן, היום הוחלט להעלות לו את הדופיקר מפעמיים ביום רבע כדור ל-3 פעמים ביום רבע כדור. אני אשים לב למה שאמרת על הבלגן במוח כי הרופא לא הזהיר אותי מזה... טוב שהעלית את הנושא. בעלי סובל מעט מאוד מהזיות וגם הן לא ממש הזיות אלא בקשות ללכת הביתה, או חוסר התמצאות בבית בכלל. הוא אינו אגרסיבי בכלל ומתי ששואלים אותו 'מה שלומך?' הוא עונה 'מצויין'... אז עכשיו אני אשים לב אם יש שינוי במצבו הקוגניטיבי עם התוספת של הדופיקר... שנשמע רק בשורות טובות

../images/Emo24.gifהוי אביבה'לה ממש כואב הלב

איך שאישך מדרדר מיום ליום איני יודעת מה להגיד לך אך טוב עשית שהזמנת רופא כדי שיבדוק ואפילו יתן לכם ללכת להיבדק בבית חולים .אולי היה לו אירוע מוחי חלילה, תעדכני אותנו מה קורה אחרי שניבדק,חיזקי ואימצי ו בשורות טובות

למעלה