מבקשת
מתכון ילדים לספגטי

מבקשת ../images/Emo92.gif מתכון ילדים לספגטי

עם קציצות בשר שלא יכיל אבקת מרק או יין ויהיה עשיר ברוטב (יחסית- שלא יהיה יבשושי) ושהרוטב יהיה אדום יפה. משהו יודע למה אני מתכוונת...
?
 

הרברונן

New member
מתכון: ספגטי עם כדורי בשר

את הספגטי מבשלים אל דנטה שוטפים היטב ומערבבים בו שמן רגיל בכמות נדיבה בסיר קטן מטגנים בצל קצוץ ומעט שום מוסיפים רסק עגבניות וכמות כפולה של מים (או אפילו פי 3) מרתיחים ומוסיפים כמה כפות של ריץ' לבישול מכניסים פנימה קציצות קטנות ועגולות מבשלים יחד, על אש נמוכה, כחצי שעה מגישים זה על זה לקציצות: מהכמות הזו יוצאת כמות אדירה של קציצות קטנות. אפשר לחצות ואפילו לחלק לרבעים. הן מצוינות גם לטיגון רגיל. 1 ק"ג בשר טחון איכותי (שיש בו לפחות 10% שומן. הקצב ידע) 2 תפ"א מגוררים 1 בצל גדול מגורר 1 ביצה מלח, פלפל שחור, כמון פטרוזיליה ושום אם אוהבים חצי כוס אורז מושרה ולא מבושל מערבבים הכל לעיסה אחידה תוך כדי מעיכה יוצרים כדורים קטנים ומשהים במקרר חצי שעה לפני הבישול מומלץ להכניס את הכדורים לסיר בשלשות ולהמתין בין "נגלה" ל"נגלה" לרתיחה חוזרת, כדי לוודא אטימה של הכדורים בבת אחת מחום הרוטב כל טוב, רונן
 

צוצונת

New member
../images/Emo24.gif ספגטי בולונז של שושה

לטגן בצל קצוץ בגודל בינוני בשמן זית להוסיף 2 שיני שום כתושות או שום כתוש קפוא לטגן עד לשקיפות. להוסיף 400 גר' בשר טחון ולטגן לפורר כל הזמן בכף עץ ,עד שמשנה צבעו לאפור,להוסיף קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות ו- 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות, כפית אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם, קורט סוכר לאיזון החמיצות של העגבניות, וכוס מים חמים, אני מוסיפה גם חצי קופסה של טבעות זיתים ירוקים, מכסה ונותנת לרוטב להתבשל עד שהספגטי יהיו מוכנים. כשהספגטי מוכנים מסננים אותם מפזרים עליהם מעט שמן זית וזורקים אותם לסיר הרוטב לבישול נוסף של 5 דקות. החברה שלי אוהבים ספגטי נטו בשמן זית ועל זה למזוג את הרוטב .
 

מאקי

New member
הערות לכדורי בשר

1. אני תמיד מוסיפה חצי כוס של מי סודה לבשר הטחון מרכך ומעדן אותו (גם בממולאים) 2.אני מוסיפה לרסק העגבניות חרדל חצי כפית ושליש כוס סוכר 3. משתמשת בקופסה גדולה או בעגבניות הרכות שנותרו בבית 4. מטגנת את הקציצות קלות לחוד ורק אחכ מוסיפה לרוטב הרותח 5. טוחנת יחד עם הבשר סלרי מקלות ושמה גם ברוטב כפיסים ממנו אמא שלי טענה שזה בריא ולכן אני ממשיכה 6.אני לא מערבבת בין הספגטי לכדורים מגישה צלחת ספגטי ומעל מניחה והם מערבבים לא הורסת את הצורה לדיסה 7. אם נשאר לי קצת יין...סתאםםם
 
למעלה