מבקש את עזרתכם במציאת מפרט מתאים לילד + מסך חדש לאימא שלי

אני רוצה לשדרג את המחשב של הילד ..
כרגע עם G3220 ישן שמספק את הצרכים אבל הגיע הזמן להתעדכן
מאחר וכבר שנים שאני לא מתעסק בתחום אין לי מושג איזה מעבדים יש כיום
אני צריך I3 בסיסי ומאוורר בשבילו +16GB זיכרון +לוח +דיסק +ספק כוח כי אני משאיר את המארץ אבל הספק שיש שם בטוח לא יתאים מבחינת החיבורי מתח שהלוח צריך
מדובר בילד בן 12 שנמצא על הספקטרום ובשחק בעיקר ברובלוקס ,מיינקראפט ,מיקמק וצופה המון ביוטיוב ..
השאלות שלי הן :
1. האם יספיק לי SSD רגיל של 1T או שללכת על M2 באותו הנפח ?
2. שמעתי שכיום יש מעבדים ללא מעבד גרפי מובנה ואז צריך כ.מסך חיצוני זה נכון ?
3. במידה והמעבד הגרפי מובנה בCPU אז אני צריך לוח שיש לו גם חיבור VGA כי כרגע זה החיבור שיש למסך ואולי בעתיד נשדרג גם את המסך לאחד עם חיבור HDMI
4. מה דרישות המינימום לספק כוח למפרט שאני מחפש ?
מבחינת תקציב אז אני לא מחפש להשקיע על דברים מטורפים וגם הכי בסיסי יספיק , אין לי תקציב מוגדר כרגע כי אין לי מושג לגבי העלויות

ובנוסף לאימא שלי יש כרגע מסך 21.5 אינצ' והראיה שלה כבר לא משהו וגם במצב של פונטים גדולים קשה לה לראות וכשאני מנסה להגדיל למקסימום אז יש דברים שמתבלגנים ולא מוצגים נכון והיא הולכת לאיבוד אז היא מחפשת מסך גדול יותר ..
האם לרכוש לה מסך 24 או שעדיף משהו גדול יותר ?
הצרכים שלה זה אופיס מיילים ואופיס ומידי פעם יוטיוב
בתודה מראש - דודו

frankthe2

Active member
שבת שלום
א. לא מאמין לך שאתה לא מבין בחומרה, 10 דקות ואתה תבין...
ב. עוד מעט ירון מקשקש יצטרף לדיון ויתן המלצה על מעבדי amd.
ג. לילד של השכנה שנמצא גם הוא על הספקטרום - אנחנו ניתן לו מחשב נייח משומש של אחיו הגדול מעבד i5 זכרון של 8 גיגה, לוח h170. אחיו הגדול יקבל מחשב חדש...
ד. לא מובן לי מדוע אתה צריך 16 גיגה זכרון עבור הצרכים שציינת אבל בראיה לעתיד אז ניחא... ספק תחליף כי הוא ישן לא בגלל שהחיבורים לא מתאימים הם קרוב לודאי מתאימים...
לשאלותיך:
1. אין הבדל או שההבדל הוא מזערי בין ssd לבין כונן m2 מבחינת המחיר. יש הבדל לטובת m2 בביצועים. קנה m2.
2. יש ויש צריך לדעת לבחור את המעבד הנכון או לרכוש גם כרטיס מסך פשוט בעלות נמוכה.
3. ניתן לשים מעבירים וממירים בדרך - ולא בעיה למצוא לוח אם עם חיבור מתאים.
4. אל תקנה וגם לא תצליח להשיג ספק כוח מינימלי. רוב הספקים היום מתחילים מ 500W ומעלה.
5. אבנה לך מפרט ואז תראה...
בנוסף...
עבור אימא - מסך 24 טוב, 27 יהיה טוב יותר. שוב תלוי תקציב...

frankthe2

Active member
והנה מפרט:
1664623177653.png

כמה הסברים:
בניתי באתר של ksp בגלל הנוחות. אתה יכול לקנות בכל חנות שתרצה .
מעבד - כמו שביקשת- מעבד i3 עם כרטיס מסך על המעבד. אין מעבדי i3 במהירות אחרת, ההבדל הוא בעם או בלי כרטיס מסך עליו. הוספתי קרור שברור לי שיתאים למעבד לפי האתר של היצרן. בדוק בחנות אם יש קרור אחר שמתאים - אולי יהיה לך קל יותר בהתקנה, ההבדלים יהיו 10-20 ש"ח לפה או לשם...
לוח אם - עם 3 סוגי חיבורים כולל vga ו hdmi. יש דגמים זולים יותר ב -30-20 ש"ח עם פחות חיבורים למסך.
כונן קשיח - כונן של 960 (קרוב ל 1 טרה) בטכנולוגיה m2. בהקשר זה כמו שציינתי - יש כוננים ssd רגילים יקרים יותר וכוננים זולים יותר. לא לקחתי בכוח את הכי זול רק בגלל שהוא זול ולא לקחתי הכי יקר רק בגלל שהוא יקר. תוכל לראות בקישור הבא את חוסר ההבדל במחירים בין הטכנולוגיות השונות אבל את ההבדלים במחירים בין הדגמים השונים:
כוננים של 480 גיגה עולים 100-150 ש"ח פחות...
זכרון ראם - 16גיגה כפי שביקשת, שמתי בסלוט אחד שיהיה קל לשדרג בעתיד.
ספק כוח - מצאתי בטעות אחד של 450W, אם תוסיף 20 ש"ח תגיע ל 500W, אתה צריך כרגע מ 300W ואולי פחות....
אם יש שאלות - אתה יותר ממוזמן לפנות בפורום בפרטי וכו'.
בהצלחה! שבת שלום! חתימה טובה ושנה טובה!

איך האמריקאים אומרים - עשיר מידי בשביל הדם שלי ..
אתמול ישבתי באמת לבדוק באתר של KSP ומשום מה הצלחתי לבנות מפרט ב600 שקל פחות ממך , אבל יכול להיות שלא סימנתי ספק כי שקלתי לרכוש מתאם מאלי ובטוח לא סימנתי קירור למעבד כי הייתי בטוח שזה אמור להגיע עם המעבד עצמו ..

frankthe2

Active member
איך האמריקאים אומרים - עשיר מידי בשביל הדם שלי ..
אתמול ישבתי באמת לבדוק באתר של KSP ומשום מה הצלחתי לבנות מפרט ב600 שקל פחות ממך , אבל יכול להיות שלא סימנתי ספק כי שקלתי לרכוש מתאם מאלי ובטוח לא סימנתי קירור למעבד כי הייתי בטוח שזה אמור להגיע עם המעבד עצמו ..
היית שמח לראות תמונה או קובץ של הרשימה שאתה הכנת. מאוורר למעבד עולה 50-80 ש"ח, ספק כוח של ענין של 200-250 ש"ח במצבך. כמה זכרון שמת? איזה כונן קשיח לקחת? עוד הערה למאוורר של המעבד - יש מעבדים שבאים עם הקרור המובנה של אינטל, יש כאלה שבאים בלי, אני לקחתי בלי מתוך כוונה לשים לך קרור אחר.

לצערי לא שמרתי כי סתם שיחקתי עם זה בשישי בבוקר כשהייתי בעבודה
בגדול סימנתי 2*8GB ומעבד שהיה רשום BOX בהנחה שזה כולל קירור וספק באמת שלא סימנתי
האמת שלא תיארתי לעצמי שמחשב מינימלי יעלה כיום כ"כ הרבה
חשבתי שאפשר להרכיב מחשב בסיסי בפחות מ1000

frankthe2

Active member
לצערי לא שמרתי כי סתם שיחקתי עם זה בשישי בבוקר כשהייתי בעבודה
בגדול סימנתי 2*8GB ומעבד שהיה רשום BOX בהנחה שזה כולל קירור וספק באמת שלא סימנתי
האמת שלא תיארתי לעצמי שמחשב מינימלי יעלה כיום כ"כ הרבה
חשבתי שאפשר להרכיב מחשב בסיסי בפחות מ1000
שלום שוב!
ניסיתי לבנות שוב מפרט דרך ksp. לקחתי בכוונה תחילה את הרכיבים הכי זולים שיש. מה שראיתי ברשימה ומופיע הכי זול ותואם לדרישות שלך. הצלחתי לחסוך 200 ולרדת לרמת מחיר של 1700 ש"ח.
כדי שנוודא שאנחנו על אותו קו הדרישות שלך הן:
מעבד i3, קרור למעבד, לוח אם + חיבור vga למסך on-board, כונן של 1 טרה (ולא חצי טרה ולא רבע טרה- זה מה שכתבת בשאלה מס 1 כשפתחת את השרשור), 16 גיגה זכרון ראם, ספק כוח. הנה התמונה:
1664873616690.png

בנוסף עברתי על המפרטים הזולים של המחשבים הבנויים ש ksp בונים בעצמם. המפרטים הזולים סביב ה 1500-1900 באים עם לוח אם פחות טוב ממה שנתתי והכי זול, 8 גיגה זכרון ראם בלבד לעומת ה 16 שאתה ביקשת, כונן קשיח הכי זול שיש 240 גיגה כשאתה ביקשת 1 טרה, מארז וספק כוח. המחירים כאמור נעו בין 1600-ל 1900, ברגע ששדרגתי לדרישות שלך - המחיר עבר את ה 2000 בקלות ועבר את ה 2100.

קודם כל תודה על המאמץ לעזור ..
ספק+כונן ירדו מהפרק כי חבר הביא לי ממחשב ישן שלו שהוא שדרג
ככה שאני בתכלס צריך רק את המעבד+לוח+זיכרון וזה כבר צמצם אותי לתקציב שפוי יותר ..
אגב מה באמת ההבדל בין המעבד שרשמת לי ל12100F ניסיתי לבדוק בגוגל אבל לא ממש הבנתי מי נגד מי (זה עוד 100 שקל חיסכון בשבילי)

frankthe2

Active member
קודם כל תודה על המאמץ לעזור ..
ספק+כונן ירדו מהפרק כי חבר הביא לי ממחשב ישן שלו שהוא שדרג
ככה שאני בתכלס צריך רק את המעבד+לוח+זיכרון וזה כבר צמצם אותי לתקציב שפוי יותר ..
אגב מה באמת ההבדל בין המעבד שרשמת לי ל12100F ניסיתי לבדוק בגוגל אבל לא ממש הבנתי מי נגד מי (זה עוד 100 שקל חיסכון בשבילי)
שניות לפני כניסת החג וצום יום כיפור...
הייתי קונה כונן קשיח m2 בשביל הבטחון - אינני יודע איזה כונן תקבל ומה מצבו. עלויות כונן כזה בנפח 240 תנוע מ 100 לדגמים הזולים ותגיע ל 150+ לדגמים טובים יותר. העלות לדגמים בנפח 480 גיגה נעה מ 170-220 ש"ח לדגמים סבירים וזולים, מחירי כונני 1 טרה יניעו כבר לכיוון ה 300 ש"ח צפונה
מעבד 12100f הוא מעבד ללא כרטיס מסך, תצטרך לרכוש כרטיס מסך כדי שהמחשב יעבוד.
מעבד 12100 הוא מעבד עם כרטיס מסך מבנה של אינטל מדגם 730, לצרכים שלך לא תצטרך כרטיס מסך במצב כזה.
שיהיה לך חג שמח! צום קל וגמר חתימה טובה!

למעלה