הי
אני חדשה בפורום וגם לא מומחית לעיצוב, אלא נמצאת באותו מצב - שמשפצת לעצמי, אבל הסתכלתי על התוכנית שלך ושאלתי את עצמי כמה שאלות - השאלה העיקרית היא אם זה תכנון על מעטפת קיימת או שיש אפשרות לשנות את המעטפת החיצונית ? השאלה הזו באה כי נראה שיש לך קצת בעייתיות, שאולי נובעת ממגבלות חיצוניות: הדבר העיקרי שהיה מפריע לי זה כמות המסדרונות הארוכים - בפרט בחדר השינה, הארון נמצא במסדרון הכניסה ולא בטוח שיהיה נוח לגשת אליו כדי להכניס ולהוציא בגדים. הייתי מנסה לעצב את פינת המשפחה כמקום מרכזי שממנה יוצאים חדרי הילדים והמקלחת המשותפת - כך ניתן לחסוך במסדרונות שתופסים המון שטח. אני לא מספיק מכירה את הצרכים והאילוצים כדי לחשוב על הצעות מעשיות, אבל אציע לך את הטריק שעובד אצלנו: אתה יושב ורושם את כל הפעילויות שאתה רוצה לבצע ואת כל הרהיטים שצריכים להכנס (אפשר גזירות נייר ), ואז מחלק אותם לחדרים ומנסה לדמיין לעצמך אם נוח לך לבצע שם את הפעילות הזו - בצורה הזאת עליתי גם על טעויות בתכנון הראשוני שלנו, אבל גם הצלחנו לעלות על פתרונות יצירתיים. בתור דוגמא - אצלנו הסתבכנו עם מיקום של חדר ארונות - היו יותר מדי דלתות שיוצאות לאיזור מסויים בבית. בסופו של דבר החלטנו שמכיוון שבחדרי הילדים יש ארונות, חדר הארונות יכול לצאת ממקלחת הורים - ואז הסתדרו לנו כל האילוצים האחרים. האדריכל בחיים לא היה מציע לנו את הפתרון הזה כי בארץ זה לא מקובל, אבל לנו זה מתאים. דרך אגב, בהקשר להערות שכתבו לפני בשרשור: דוקא זה טוב לקבל רעיונות מכל מיני אנשים, ואז אם מה שנראה לך מתאים אתה בא לאדריכל. כמה שהאדריכל טוב, עדיין הוא בדרך כלל עובד עם שבלונה מסויימת - ואם אתה עוזר לו אם דגשים שלך, הוא יכול שפר אותם ולהביא לפיניש המקצועי.