מבקש את עזרתכם בעיצוב

• פותח הנושא kiabi
  • פורסם בתאריך

kiabi

New member
מבקש את עזרתכם בעיצוב

יש לי בעייה עם עיצוב החללים בבית שתוכנן עבורי ע"י אדריכלית. מבקש את עזרתכם / הערותכם. מצורף קובץ XLS (הערות - הנוף נמצא בחלק האחורי של השטח, מימין שטחי שירות.) הפרוגרמה מדברת על 4 חדרי שינה, סלון, מטבח, שרותי אורחים, מקלחת משפחה ופינת משפחה. מודה מראש.

arcdsgn

New member
מר' KIABI היקר

בתור מתכננים אנו נותנים את הטוב ביותר לפי ניסיוננו, השכלתנו והבנתנו את צרכי הלקוח, הבעיה מתחילה כאשר כל מיני "יועצים" דודות, שכנים, הורים וכו' תורמים את "שני הגרוש" שלהם (מניסיונם הרב בתכנון כמובן) ומערערים ללקוח את כל הבטחון בתכנית שקיבל מאדריכל יחד עם הסברים מפורטים ונימוקים למה כל דבר מונח כך במקומו. נראה לך רציני שבנוסף ל"דודות" נתרום גם אנחנו את "שני הגרוש" שלנו??? זה לא רציני ולא מכבד את האדריכלית שלך שעמלה לרצות אותך ואת זוגתך במיטב פתרונותיה. פנה אליה בשאלות או קח מתכנן אחר רק אל תעשה זאת ע"ג הפורום, זה לא רציני.

רקמיכל

New member
ובכל זאת, קשה להתאפק!

סמדר ו-arcdsn צודקות לחלוטין, אם משהו לא נראה לך תפנה לאדריכלית. ובכל זאת לא יכולתי להתאפק: למה המטבח פתוח מול הכניסה במקום להיות פתוח לפינת האוכל????!!!

kiabi

New member
אתם יודעים...נכנסתי לכאן כי המנהלת

שלכם המליצה בפניי - אך עם אנשים כמותכם - תודה רבה לא צריך לא דודות ולא נעליים תודה רבה שגיליתם את פרצופכם האמיתי מייד ולא הלאתם אותי מעבר. ולך LANK יקרה אנא הואילי בטובך למחוק את השרשור הזה - שלא יגרום לכם סתם סבל מיותר.

lank

New member
../images/Emo68.gif

אל תיקח את זה קשה, תמיד ישנם אנשים שיקטרו. אני מקווה שיהיהו כאלו שכן יוכלו לעזור.

גולי מ

New member
יש אפשרות שהתכנית של הבית לא תראה

כמו קוביה, אלא כמו L או C, ואז אתה יכול לפזר שימושים ציבוריים (סלון וחר אוכל) בחזית שפונה לנוף, וגם ליצור מעין חצר פנימית. (להזכירכם, הקומה השניה לא חייבת לשבת ב-ד-י-ו-ק מעל הקומה שמתחתיה...). יחד עם זאת, צדקו קודמי, הכי חשוב בקשר עם האריכל/ית זה תקשורת. ספרו לה מה מפריע לכם. נסו להגיע לפתרונות. אם אתם עדיין לא מרוצים, נסו איש/אשת מקצוע אחרים (הרבה אדריכלים עובדים לא בהכרח בסביבה הקרובה להם...). יש מקום לחשוב מחדש על האיפיונים (פרוגרמה) לבית שלכם (4 חדרי שינה על חזית של 12 מ' ברוטו, זה יותר מידי!). בהצלחה. נ.ב. את הקובץ שצרפתם אני לא מצליחה לראות. נסו לשים אותו בפורמט אחר...

rsmadar

New member
kiabi לא צריך להעלב.

ולהשתמש בטונים שכאלו. אני מניחה שהשקעת זמן ומחשבה לפני שבחרת באדריכלית המדוברת. אני מניחה גם, שעברתם תהליך ממושך ומיגע עד לקבלת התוכנית הנ"ל. אני לא הייתי שם. אני לא יודעת מה הגדרתם. מה היו התנאים, המגבלות, הפרוגרמה וכו. אני כמעט בטוחה שכל פתרון שתקבל כאן לא יהיה מדויק ולו רק בגלל חוסר שליטתנו בפרטים. אם אתה לא שבע רצון מהתוצאה - פנה למתכננת. אני בטוחה שהיא תוכל לשנות את התוכנית לשביעות רצונך. "פרצופנו האמיתי" ? אני משתדלת להתנהל בתוך מסגרת אתית שבמסגרת חוקיה לא חותרים תחת קולגות. אתה בחרת. אתה בטח יודע למה בחרת בה. בבקשה תעמוד מאחורי הבחירה שלך ואל תוציא את זעמך על אלו שמכבדים את מלאכתם.

0 אור 0

New member
הי

אני חדשה בפורום וגם לא מומחית לעיצוב, אלא נמצאת באותו מצב - שמשפצת לעצמי, אבל הסתכלתי על התוכנית שלך ושאלתי את עצמי כמה שאלות - השאלה העיקרית היא אם זה תכנון על מעטפת קיימת או שיש אפשרות לשנות את המעטפת החיצונית ? השאלה הזו באה כי נראה שיש לך קצת בעייתיות, שאולי נובעת ממגבלות חיצוניות: הדבר העיקרי שהיה מפריע לי זה כמות המסדרונות הארוכים - בפרט בחדר השינה, הארון נמצא במסדרון הכניסה ולא בטוח שיהיה נוח לגשת אליו כדי להכניס ולהוציא בגדים. הייתי מנסה לעצב את פינת המשפחה כמקום מרכזי שממנה יוצאים חדרי הילדים והמקלחת המשותפת - כך ניתן לחסוך במסדרונות שתופסים המון שטח. אני לא מספיק מכירה את הצרכים והאילוצים כדי לחשוב על הצעות מעשיות, אבל אציע לך את הטריק שעובד אצלנו: אתה יושב ורושם את כל הפעילויות שאתה רוצה לבצע ואת כל הרהיטים שצריכים להכנס (אפשר גזירות נייר ), ואז מחלק אותם לחדרים ומנסה לדמיין לעצמך אם נוח לך לבצע שם את הפעילות הזו - בצורה הזאת עליתי גם על טעויות בתכנון הראשוני שלנו, אבל גם הצלחנו לעלות על פתרונות יצירתיים. בתור דוגמא - אצלנו הסתבכנו עם מיקום של חדר ארונות - היו יותר מדי דלתות שיוצאות לאיזור מסויים בבית. בסופו של דבר החלטנו שמכיוון שבחדרי הילדים יש ארונות, חדר הארונות יכול לצאת ממקלחת הורים - ואז הסתדרו לנו כל האילוצים האחרים. האדריכל בחיים לא היה מציע לנו את הפתרון הזה כי בארץ זה לא מקובל, אבל לנו זה מתאים. דרך אגב, בהקשר להערות שכתבו לפני בשרשור: דוקא זה טוב לקבל רעיונות מכל מיני אנשים, ואז אם מה שנראה לך מתאים אתה בא לאדריכל. כמה שהאדריכל טוב, עדיין הוא בדרך כלל עובד עם שבלונה מסויימת - ואם אתה עוזר לו אם דגשים שלך, הוא יכול שפר אותם ולהביא לפיניש המקצועי.

kiabi

New member
הו סוף סוף מישהו שמבין אותי

תודה רבה לך על הא/ערתך - המעטפת הינה השטח המותר לבנייה אין לחרוג ממנו החוצה - אך פנימה אפשר. הבעייה העיקרית שלי היא מיקום החללים- את ענייני העיצוב אשאיר באמת לאדריכלית שהיא דיי טובה בהם. הבעייה היא השטח הטרפזי שמלפנים הוא צר ומאחור הוא ארוך.

למעלה