מבקש את עצתכם...

new21

New member
מבקש את עצתכם...

סיימתי לפני כ 4 שנים לימודים לתואר מהנדס אלק'. היות ולא מצאתי בזמנו עבודה בתחום, איכשהו התחלתי לעבוד כמנהל IT בחברת LowTech. מדי פעם הייתי מחפש עבודה כמהנדס אלק', אך ללא הצלחה. לאחרונה הגברתי את מאמצי החיפושים, אך לצערי עד לרגע זה אין בידיי הצעה כלשהיא. במסגרת עבודתי הנוכחית אני עובד מול בית תוכנה, אשר מפתחת בין השאר מערכות ERP ומערכות פיננסיות אחרות, אשר כולן מפותחות במג'יק. מנכ"ל החברה הציע לי לחבור אליו לצורך הרחבת החברה. תחילה כמכנת מג'יק מתחיל וההמשך יהיה תלוי בי. כאשר כל נושא ההכשרה יהיה בתשלום ובליווי שלו. ההתלבטות שלי היא כזו : 1. בעצם אני מוותר על איזשהו חלום להיות מהנדס אלק' - האם באמת במצבי אין לי סיכוי למצוא משהו בתחום ? 2. היות ומדובר במערכות מג'יק - האם זה לא להיות תקוע במקום ? האם יהיה לאן להמשיך אח"כ לפיתוח בשפות תוכנה אחרות ? 3. מתכנת מג'יק - האם זה מקצוע מוערך בשוק ? עליי לציין כי בתקופת הלימודים אהבתי מאד את תחום התוכנה והייתי חזק מאד בו, כך שזה אחד הדברים שכן מושכים אותי. תודה מראש.

magal101

New member
לפעמים צריך לוותר על משהו כדי להשיג משהו אחר

תמיד תוכל לחזור לעבוד באלקטרוניקה

anchi1512

New member
ואפשר גם לשלב בין התחומים...

מהנדס אלקטרוניקה ואיש תוכנה יכול להיות מומחה בתחום הנקרא מערכות משובצות מחשב. ולמה הכוונה... באמירה כללית ובשפה פשוטה, כל מכשיר אלקטרוני בעל צג מחשב הוא מערכת משובצת מחשב, ... כדי שאותו מכשיר יוכל לפעול דרך צג המחשב יש לכתוב תוכנה המקשרת בין האלקטרוניקה למחשב. תחום מאוד מעניין ומרתק בעיני [למרות שאיני מגיעה כלל מתחום זה, אך מכירה אותו מקרוב]. נוסף על כך, יש חברות בארץ המפתחות או משדרגות מכשירים וזקוקות לתוכנה בכלל או לתוכנה חדשה וכו'. מציעה לך לקרוא קצת על התחום ובעיקר על השפות הנחשבות בו לצורך כתיבת התוכנות - "מערכות משובצות מחשב" ובאנגלית "Embedded Computer Systems". בהצלחה
ענת

למעלה