מבקש ביקורת על פרויקט שלי (עורך קוד עם ייצוא לאנדרואיד)

maordany

New member
מבקש ביקורת על פרויקט שלי (עורך קוד עם ייצוא לאנדרואיד)

שלום לכולם, בשנה האחרונה אני עובד על פרויקט (עורך קוד) ואני מבקש ממתכנתי צד לקוח אם אפשר לקבל ביקורת ורעיונות לשיפור התוכנה.
עורך הקוד הינו עורך קוד HTML, CSS, JS בעברית המתאים במיוחד למתחילים אבל לא רק, וכמובן גם מכיל מגוון רחב מאוד של כלים שיכולים לעזור למתכנת המתחיל והמתקדם.
אשמח לביקורת בונה ורעיונות לשיפור התוכנה.
פרטים נוספים ניתן לראות באתר : http://umbrella.org.il/

BravoMan

Active member
כמה נקודות:

1. מדוע תוכנה שמתיימרת להיות "עורך קוד ישראלי בעברית", היא בעלת שם לועזי לחלוטין?
&nbsp
2. אם הייתי רוצה לנסות את התוכנה שלכם, לא הייתי יכול כי היא רק ל-Windows.
מפתחים רבים, במיוחד בתחום ה-Android ו-הWeb לא עובדים על Windows.
&nbsp
3. בצילום מסך של תוכנת ההתקנה כתוב שיש לאתחל את המחשב בסיום ההתקנה.
למה????!!! למה לכל הרוחות שהתקנה של עורך קוד תיגע במשהו במחשב שידרוש אתחול???
&nbsp
זה נראה כמו סימן לרוגלה או תוכנת פרסומות שאתם משחילים.
&nbsp
4. בצילום מסך רואים הצעה להתקין "ייצוא לאפליקציה" - רכיב שגודלו חצי ג'יגה.
אבל לא ברור מה זה בדיוק?
האם אתם יצרתם מתחרה כלשהו ל-Phonegap ודומיו?
או לקחתם אחד מהם? ברישיון? איזה רישיון?
&nbsp
מפתחים בד"כ מבינים במחשבים קצת יותר ממשתמש ממוצע ואוהבים לדעת בדיוק מה הם מתקינים.
&nbsp
5. מה בדיוק המודל העסקי והכוונות שלכם?
מצד אחד, התוכנה שלכם חינמית, ומצד שני, היא בקוד סגור.
&nbsp
זה קצת מטריד.
יש הרבה עורכים סגורים שהיוצרים שלהם גובים כסף, ויש מנגד הרבה עורכים שהם עצמם תוכנה חופשית.
&nbsp
בשני המקרים, הכוונה מאחורי מודל ההפצה של היישום ברורה, אבל במקרה שלכם יש חשש לאותיות קטנות.
האם העורך יציג פרסומות? יאסוף מידע על משתמשים? ישלח לכם את הקוד שאני כותב?
&nbsp
6. באיזה רישיון דוגמאות הקוד שמגיעות עם העורך?
מה יקרה למפתח שישתמש בהם כחלק מהפרויקט שלו?
&nbsp
אני יודע שאלה שאלות לא מאוד סימפתיות, אבל הן חשובות.
יש הרבה עורכי קוד. יש הרבה tutorials ודוגמאות.
&nbsp
ראיתי בעמוד "אודות" של האתר שלך, שאתה מכוון לקהל שמפחד להיכנס לתחום בגלל בעיות עם אנגלית, אבל ידע טוב באנגלית חובה למפתח, ואי אפשר לברוח ממנו.
&nbsp
עם כל הכבוד לניסיון שלך, הפתרון לאנשים כאלה הוא שיעורי אנגלית ידידותיים יותר, מה שמשאיר אותנו עם השאלה:
למה לנו לבחור בעורך שלך על פני אחרים?
&nbsp
אני מניח שבתור המפתח אתה יודע את התשובה, ואולי צריך רק להנגיש אותה יותר למבקרים באתר.
&nbsp
בכל מקרה, בהצלחה!

maordany

New member
מלא שאלות

הינה כמה תשובות.

1. השם אמברלה נבחר כי לא חשבתי על שם אחר בעברים וחשבתי על הכל תחת מטרייה אחת (פיתוח, לימוד ותמיכה)
2. התוכנה לחלונות כי היא מיועדת בעיקר לבתי ספר ששם עובדים לרוב עם חלונות.
3. האתחול מיועד למי שמתקין את התוכנה עם יצוא לאנדרואיד וזה מיועד לצורך הגדרה של משתנה סביבה של מערכת ההפעלה ל-JAVA
4. בקשר לחצי גיגה זה באמת הרבה ואני עובד על דחיסה של זה. כרגע היצוא משתמש ב-JAVA + android sdk ושתיהם ביחד פלוס אמברלה לוקחים בערך חצי גיגה.
5. חינם לא חייב להיות קוד פתוח. אני נותן את זה בחינם לבתי ספר ולמשתמשים פרטיים ואין לי מוסג מה יהיה עוד שנה או יותר ולפחות כרגע לא משחרר את זה בקוד פתוח. אבל אולי כן בעתיד.
6. דוגמאות הקוד מכילות בעיקת דוגמאות למתחילים כלומר דוגמה לשימוש בתגיות (כל התגיות) מאפייני CSS וכו... אילו דוגמאות של שורת קוד או שורות בודדות אם נוריד את כל הקוד הקבוע כמו body או head וכו...אז זה חופשי חופשי ותמצא את זה בכל חור באינטרנט.

חשוב לציין שאת התוכנה אני מכוון למתחילים (בתי ספר ותלמידים) לכן יש הרבה תוכן מובנה בתוכנה + כלים שיכולים לעזור לתלמיד לקבל מידע אודות תגית, מאפיין או כל פקודה אחרת בעברית ובקלות.

למה לבחור בעורך שלי? אני בטוח שמשתמשים מתקדמים לא יבחרו בו אבל למתחילים אני ממליץ בחום בגלל הקלות + המידע הרב שיש בו וגורמות לו להיות עורך קוד פשוט, נוח ובעל כלים רבים שחלקם אפילו לא קיימים בתוכנות המתקדמות שיש היום בשוק.

בקשר לאנגלית אני ממליץ לכולם ללמד אנגלית בלי שום קשר לתוכנה אבל תמיד יש את אילו שיעדיפו עברית ויהיה להם נוח יותר עם זה.

תודה רבה לך על כל השאלות כי בדיוק בשביל זה פתחתי את השרשור הזה.

eladts

New member
אז למה לא קראת לעורך מטריה?

אם השם נשצע לך מגוחך בעברית, תרגום לאנגלית לא יעשה אותו מגוחך פחות.

לגבי כלים לחלונות בלבד, אפילו מיקרוסופט בעבודם ובעצמם הוציאו עורך קוד שמץאים גם למק וללינוקס בשם Visual Studio Code.

הפרבולה

New member
ניסיתי להתקין על win7 ולא הצלחתי

בסיום ההתקנה לא קיבלתו שום איקון חדש .
מצאתי מחיצה umbrela שניסתית להריץ את HtmlEditor הוא ביקש להתקין את net 4.5 ( למרות שהיה מסומן להתקין אותו בזמן ההתקנה), לא התקנתי כי לא יודע איך זה ישפיע על המחשב.

maordany

New member
זה לא עורך ל-JAVA זה עורך ל-HTML,CSS,JS וזה צריך את JAVA לצו

זה לא עורך ל-JAVA זה עורך ל-HTML,CSS,JS וזה צריך את JAVA לצורך יצוא ל-APK כאפליקציה לאנדרואיד.

למעלה