מבקש דעה בקשר למזגנים מיני-מרכזיים

סקיווקר

New member
מבקש דעה בקשר למזגנים מיני-מרכזיים

משפחתי שוקלת לקנות מזגן מיני מרכזי. הבעיה שיש הרבה חברות ולא ברור איזה מזגן הכי אמין שקט חסכני וכו´. כמו כן לא ברור אם כדאי להתקין דרך החברה (למשל אלקטרה) או דרך מתקין חיצוני. מי שמבין בנושא מוזמן לעזור תודה, אופיר :0)

yurik48

New member
מזגן מיני מרכזי

ראשית, כדאי שתדע שבד"כ מזגן מיני מרכזי זול יחסית למזגנים בודדים (תלוי בגודל הבית ובכמות מזגנים בודדים הדרושה כתחליף אפשרי וכן, למשל, כמה זמן ביממה אתם מפעילים ובכמה חלקים של הבית) אך יקר בתפעול שוטף (חשמל) וכאשר הוא מתקלקל, אין לאן לברוח. במידה שבדקתם את כל הפרמטרים והגעתם למסקנה שמיני מרכזי הוא הפתרון הנכון לצרכי המשפחת, הייתי ממליץ לבצע סקר שוק להשגת מספר מטרות: - לקנות מזגן של חברה בעלת מוניטין ומערך שרות רציני באזור מגוריכם. - לקנות מחברה שתתחייב על התקופה הארוכה ביותר של אחריות ושרות. לא לקבל שום עסקאות כגון שנת אחריות אחת ו- 3 שנים לחלפים (זהירות - רמאים). - רצוי לקבל חוות דעת מלקוחות שיש להם מערכת דומה. - רצוי לקבל מפרט של ביצועי המערכת והתחייבות לבדיקת המערכת (לאחר ההתקנה) לעמידה בביצועים. לצורך כך כדאי להוציא כמה שקלים (בין 500 ל- 1000) ולגשת ליועץ מיזוג אויר, עם תכנית הדירה, שייתן לכם מפרט שעליו המערכת צריכה לענות. הוא גם ימליץ לכם על איזה יצרן ניתן לסמוך. הוצאה כזאת, על ייעוץ, תוחזר לכם כחסכון בחשמל בתוך תקופה קצרה ביותר. יש לדעת שמערכת מיזוג אויר חסכונית הינה, בראש ובראשונה, מערכת שמתוכננת היטב. רצוי לא לסמוך על ייעוץ היצרן. שיהיה בהצלחה! (לא יועץ מיזוג אויר)

yurik48

New member
כמובן, ראית פעם נושא שאין בו

יועץ ישראלי? OK, זה היה סתם! יש בהחלט יועצים למיזוג אויר. אם רק תפתח דפי זהב בערך המתאים. אם לא תמצא, שלח לי דוא"ל ואפנה אותך.

סקיווקר

New member
הא תודה, חבל שאנשים פה לא יכולים

לתת עצות. כנראה שלאף אחד אין מזגן :0)

odedg

New member
מזגנים מפוצלים או מיני מרכזים

שלום סקיווקר ! לכל דבר יש משמעויות וההחלטה שלך. למשל: פיצול היעוץ/התקנה/יצרן? אם תקנה בחנות או ברשת אולי תרויח לעומת קניה ישירה אצל היצרן שגם יתן יעוץ אם תדרוש וגם יתקין. זאת אומרת אתה מקבל אחריות מקיפה, אך יתכן במחיר יקר יותר. שקט והוצאות חשמל- יש חובה לסמן את הפרטים האלה ואחרים על גבי המזגן. זכותך לראות פרסום מחייב טכני של המזגן. שאלה גם היכן יותקן! דרך אגב, תשקול אפשרות לכמה מזגנים מפוצלים או אפילו לערב גם חלון, בהתאם לצרכים. ראה מידע שיכול לעזור לך, וגם היו לאחרונה פרסומים בעיתונות בנושא בהצלחה!

סקיווקר

New member
קראתי החכמתי אבל אניגם מחפש

המלצות על חברות ספציפיות. בכל מקרה הכתבה נותנת מידע חשוב , תודה! :0)

סקיווקר

New member
מה רע בענק המזגנים?

אני חושב שדוד שלי עשה דרכם והיה מרוצה, יש לך סיבה להזהרה? :0)

shahafz

New member
רכשתי מזגן מרכזי

אני יכול לספר לך מה אני עשיתי... ביקשתי ממספר חברות מיזוג (און, כוכב הקור, ענק המזגנים ומס´ מתקינים קטנים) שיבואו לדירה בכדי לקבל יעוץ וגם לקבל הצעת מחיר.כל החברות נתנו את היעוץ בחינם. לאחר שהבנתי מהיעוץ ומשאלות בפורומים וכו´ את סוג המזגן שבו בדיוק אני מעונין (מיני מרכזי של אלקטרה) בקשתי מכל החברות שנתנו לי הצעות שיתנו לי הצעה למזגן שהחלטתי (היות וכל חברה נותנת הצעה למזגן שהיא מעונינת למכור). התוצאה היתה שככוכב הקור היא הזולה ביותר, לגבי איכות ההתקנה וכו´ עדיין אני לא יודע, תאריך ההתקנה הוא רק בעוד שבועיים. הזהירו אותי מהדגמים החדשים של אלקטרה הכוללים את האות H בסוף הדגם, קשור לבקרת לחות, מים שמטפטפים על המזגן בכדי לצור לחות בזמן חימום הבית בחורף.

סקיווקר

New member
כלומר המשוכלל הוא הבעייתי?

מבחינת אחריות יש הבדל בין החברות השונות ובין המתקינים השונים?

shahafz

New member
אחריות

כל החברות הגדולות נתנו אחריות של שנה על המזגן וחמש שנים על ההתקנה.המתקינים הקטנים נותנים אחריות רק על ההתקנה ואחריות המזגן היא ע"י היצרן. לא הבנתי את המסקנה בנושא, "המשוכלל הוא הבעייתי?"

סקיווקר

New member
אמרת להיזהר בקשר לדגם החדש של

אלקטרה שיש בו איזה שיכלול של הוספת לחות. אז לזה התכוונתי משוכלל --> בעייתי

shahafz

New member
המסקנה שלי אלקטרה אבל

המחיר בהתאם, אלקטרה יותר יקרה מיצרנים אחרים. אני מאמין שעל איכות צריך לשלם...

למעלה