מבקש דעה על "דמפרים" במזגן

amidek

New member
מבקש דעה על "דמפרים" במזגן

קצת ארוך אבל אני אנסה לתאר את הבעיה. בבית שלי מותקן מזגן מפוצל אלקטרה 4 כ"ס כאשר בשלושת חדרי השינה יש דמפרים מדגם OPAL-RC10. הבעיה היא שכאשר מכבים את המזגן הנוריות בעיניות של הדמפרים ממשיכות לדלוק ולעיתים רחוקות שומעים את הרעש של הדמפר עצמו, כלומר הם ממשיכים לעבוד גם כאשר המזגן כבוי לגמרי וכדי לכבות אותם לגמרי צריך לעבור כל חדר ולהשתמש בשלט שנמצא בכל חדר בנפרד. לי זה נראה קצת מוזר ופניתי אל המתקין. הוא אמר שהדמפרים הם מערכת נפרדת מהמזגן והם לא מחוברים לפיקוד של המיזוג אלא מקבלים 12V קבוע ובכך בעצם הם נשארים "דרוכים" כל הזמן עם בקרה קבועה על הטמפ' בחדר. הוסיף שבקלות ניתן לחבר אותם לפיקוד של המזגן אבל לא המליץ לעשות זאת כי בכל הפעלה יקח להם זמן עד שחיישני הטמפ' יתאפסו. בקיצור, האם כדאי שכל הזמן מערכת בקרת הטמפ' והפתיחה של הדמפרים תעבוד גם כאשר המיזוג לא עובד או שכדאי לחבר אותם לפיקוד של המזגן כך שייכנסו לפעולה רק עם הפעלת המזגן ? מאוד אשמח לשמוע את דעתכם. תודה, אמיר.

לא הגיוני שהדמפרים יעבדו בלי מזגן

כל השנה הם יפתחו ויסגרו? ומה הסיפור על איפוס חיישני טמפרטורה? המתקין שלך נשמע לא מקצועי.

amidek

New member
ככה גם אני חשבתי..

אין בעיה שלפני אי הפעלה ארוכה אני אעבור חדר חדר ואכבה כל אחד בנפרד אבל בתקופות שמפעילים יומיום, נגיד בקיץ בשעות הערב, הם ימשיכו לעבוד כמה שעות "סתם", ולגבי החיישנים- לא מבין בזה אבל זה מה שהסביר לי. בכל מקרה- אתה מציע לבקש ממנו לחבר את זה לפיקוד של המזגן כך שהם יעבדו וייכבו יחד איתו?

למעלה