מבקש הבהרות על חוק זכויות היוצרים החדש.

מבקש הבהרות על חוק זכויות היוצרים החדש.

פרק ח': הפרה ותרופות הפרת זכות יוצרים - - - - 48.העושה אחת הפעולות האלה בעותק מפר של יצירה, מפר את זכות היוצרים, אם בעת ביצוע הפעולה, ידע או היה עליו לדעת כי העותק הוא עותק מפר: (1) מכירה או השכרה, לרבות הצעה או העמדה למכירה או להשכרה; (2) החזקה למטרה עסקית; (3) הפצה בהיקף מסחרי; למיטב הבנתי, מי שקנה תקליטור עליו שירים או סרטים והעתיק אותם ללא רשותו של בעל הזכות ביצירה, אשר הוא בעל זכות ההעתקה כאמור בפרק ג' סעיפים 1 ו-12. ההעתק שיש ברשותו, הינו עותק מפר. ואדם שהגיע לידו עותק שכזה, אסור לו לבצע את אחת מהפעולת הכתובות בסעיפים 1 - 2 - 3. שאלתי היא, מה נחשב ל"הפצה בהיקף מסחרי" האמור בסעיף 3? שאלה נוספת. אדם שמחזיק עותק מפר במחשבו בתיקיה נגישה לכול, על איזה סעיף בחוק הוא עובר, אם בכלל?

תשובות

אין הגדרה חוקית להפצה בהיקף מסחרי, ולא סתם הדבר. בדרך כלל שאלות כאלו מוכרעות על בסיס עובדתי. דוגמא לכך אתה יכול לראות בפסקי הדין השונים שהתייחסו לשאלה האם ביצוע יצירה מסויימת היה פרטי או מסחרי. לדוגמא הועלו שאלות של ארועים פרטיים רבי משתתפים - האם הם פרטיים או מסחריים? לגבי אותו אדם, איני מכיר את החוק החדש על בוריוט, אבל בהנחה שיבידיו עותק מפר על מחשבו הרי לכל הפחות הועתק לשם העותק המפרה והנה הפרה אחת של זכות היוצרים. למאמרים שלי על זכויולת יוצרים.

דורון תסביר לי

בכל שאר הפתילים בהם כתבתי ה"קישורים בתוכן ההודעה" עבדו ונתנו לינק. והנה כעת, אותו קישור, אותו טקסט והטקסט יוצא אפור. מה עשיתי רע?.....

שעות

New member
ראיתי שרשמת ....

"למאמרים שלי על זכויולת יוצרים." אולי למטה רשמת משהו אחר ... למאמרים שלי על זכויות יוצרים. ? או אולי משהו יותר הגיוני ... כשאתה רושם ב"מחרוזת מתוכן ההודעה:" , שים לב שאין רווח בתחילת המשפט או אולי זה באג אחר של תפוז ...תעשה תצוגה מקדימה לפני שליחת ההודעה.

טעות של אות או ספרה אחת

מספיקה בשביל להרוס את הקישור. לכן אני ממליץ לך לעשות את מה שאני לצערי בעצמי לא עושה, שזה ללחוץ על תצוגה מוקדמת לפני שיגור ההודעה, ככה תוכל לראות אם ההודעה יצאה כפי שרצית, כולל עניין הקישורים הלחיצים בתוך הטקסט.

בהמשך לתשובתו של יורם

אני חושב שלאור סעיף 15, חשיבות ההגדרה של הפצה בהיקף מסחרי פחתה. הרי העמדה לרשות הציבור אסורה, ושם אין שאלה של היקף.

שעות

New member
רשום בפירוש בסעיף 47

"העושה ביצירה פעולה מהפעולות המפורטות בסעיף 11, או מרשה לאחר לעשות פעולה כאמור, בלא רשותו של בעל זכות היוצרים, מפר את זכות היוצרים, אלא אם כן עשיית הפעולה מותרת לפי הוראות פרק ד'." וסעיף 11 (5) זה "העמדת היצירה לרשות הציבור..."

תודה לעונים.

אבל כמדומני שהסעיף שהביא עו"ד דורון זיסו מדבר על זכותו הבלעדית של היוצר להעמיד את יצירתו הראשונית לרשות הציבור ולא על העותק המפר שלה. כמו כן, גם סעיף 47 שהביא "שעות" מתייחס להפרות ביצירה גופא ולא בעותק שלה. אני תהיתי לגבי סעיף 48 בו החוק מגדיר הפצת עותק מפר כהפרה עקיפה.

שעות

New member
אציין שאני לא משפטן

בסעיף 11 רשום גם בחלק מהותי "זכות יוצרים ביצירה היא הזכות הבלעדית לעשות ביצירה, או בחלק מהותי ממנה, פעולה, אחת או יותר, כמפורט להלן, בהתאם לסוג היצירה" האם כשרשמו "בחלק מהותי" התכוונו גם לעותק ?

למעלה