מבקש הדרכה מעשית בנוגע לפטנט

מבקש הדרכה מעשית בנוגע לפטנט

יש לי רעיון מקורי בתחום המחשבים. הרעיון הוא סכמטי כללי, ומכיוון שאינני מומחה במחשבים, אני זקוק לאדם "חזק" במחשבים, ייתכן אפילו בדרגת מהנדס, כדי שישמע את הרעיון וישרטט אותו שרטוט טכני המתאים לייצור. שאלותי: א. איך להבטיח שלא יגנבו את הרעיון? ב. האם ניתן לרשום רעיון ברמה סכמטית אם כפטנט, או כקניין רוחני בצורה כלשהיא? ג. האם רעיון כזה יכול לעניין מוסד טכנולוגי-אקדמי כלשהו בארץ, ע"מ לבדוק את הרעיון ולהביאו לשלב של שרטוט טכני המוכן לייצור? אודה על תשובה מפורטת

עוד עצה

1. לגבי פטנט: פנה לאחד ממשרדי הפטנטים שעוסקים בתחום הספציפי שבו הפטנט שלך, ותתייעץ איתם לגבי הגשת פטנט. מנסיוני, ניתן להגיש פטנט כמעט על כל דבר, אבל צריך לוודא שאכן מדובר על חידוש. משרד פטנטים יסייע לך גם בכך, אבל גם הוידוא הזה וגם הגשת הפטנט עולים סכומים לא מבוטלים, מה שמביא אותנו לסעיף 2. לגבי משרדי פטנטים, אני מכיר רק את "ריינהולד כהן", שהוא מן הסתם המשרד הותיק בארץ, והם מתעסקים גם בתחום מדעי המחשב. 2. כיוון שכל הסיפור כרוך בעלויות של אלפי דולרים, כדאי שתנסה למצוא משקיע. תתעניין אולי כאן בפורום לגבי איך מוצאים מישהו כזה, שיסייע לך במימון של הסיפור בתמורה לשותפות כלשהי ברווחים. בהצלחה!

דן של-בר

New member
עיצות אחיתופל.../images/Emo121.gif

הנושא שעליו אתה מדבר הוא יותר מסובך ממה שנראה. בהנחה שיש לך רעיון טוב. אל תרשום פטנט בשום פנים ואופן!! פטנט שווה רק שנה, ואחר כך צריך לרשום בכל העולם! זה עולה עשרות אלפי דולרים, כך שאל תתפתה להיות "ממציא" היום גם מאוד קשה לגייס כסף, במיוחד בשלב התחלתי. בקיצור, לא לעשות כלום עדיף על להתחיל. מה בכל זאת ניתן לעשות? יש מוסד אחד נחמד, שקוראים לו "תנופה" אתר http://tnufa.org.il/tnufaNew/ זה מוסד ממשלתי. שם ניתן להראות הפטנט ללא חשש, וגם לעשות חיפוש פטנטים לראות אם יש משהוא דומה. הם מאוד עוזרים. ועיצת אחיטופל אחרונה: אל חשש, אף אחד לא יגנוב לך את הפטנט, אבל אם אתה מראה אותו למשהוא תחתים אותו מראש על הסכם סודיות (ניתן להוריד מהאינטרנט) זה פשוט חובה מקצועית לעשות זאת. עם המסמך אתה יכול בקלות לדבר עם אנשי מקצוע, ולשמוע חוות דעתם. ו- BRAKE A LEG (שיהיה טוב, באנגלית)

למעלה