מבקש הכוונה טרם הגשת תביעה על חוק הספאם

9x9

New member
חוק הספאם חל גם על שיחות טלפון

ראו למשל פסק הדין המצורף החל מסעיף 18

9x9

New member
רת"ק 31757-03-17 הוא מיום 6.6.2017 - אבל ...

ביום 21.5.2018 תוקן סעיף 30א לחוק התקשורת - תיקון מספר 72.
ורצוי היה לציין זאת, לשם ההגינות.

9x9

New member
כיוון שאתה מודאג מפסק דין נידח אחד בתביעה קטנה

אני מצרף לך כאן עוד פסק דין בתביעה קטנה שקובע אותו הדבר, קרי, ששיחת טלפון "אנושית" גם היא מהווה ספאם.

9x9

New member
ראה את פסק הדין של משה כספי משנת 2018 שאחרי פסיקת המחוזי

להלן - פסק הדין שצירף כאן משה כספי, שתי שורות למעלה שניתן בינואר 2018
פסק הדין של כספי ניתן אחרי פסיקת המחוזי, ומפרט את הפסיקות הנוגדות לעניין החלת סעיף 30א (ספאם) לגבי שיחות טלפון שיווקיות "אנושיות"
לא מובנת טענתך לגבי "חוכמתי" ו-"ידיעתי" - אני לא הבעתי כאן דעה אישית, ואני תמיד חוזר ומדגיש שבפורום משפטי צריך להסתמך רק על חוכמתם של השופטים בפסקי דין, ולכן הפניתי לפסקי דין. דעתי האישית לא מעניינת איש.
כמו כן, מי שלא מזדהה בשמו בפורום הזה לא זקוק "להפגין" חוכמה

9x9

New member
בתביעה משפטית אין צורך לציין את החוק שעליו מסתמכים

זה לא משנה אם הסעד מצוי בסעיף 30א לחוק התקשורת, או בחוק הגנת הפרטיות, או אולי בפקודת הנזיקין
כי אין שום חובה לציין בכתב התביעה את שם החוק שעל פיו תובעים
יש לכלל הזה חריג, כאשר תובעים על הפרת חובה חקוקה, שאז יש חובה לציין את הסעיף בחוק שהופר - אבל זה לא קשור לשואל הנוכחי.
אם תשובתך לשואל כאן הייתה נחרצת שאין לו שום אפשרות לתבוע - תשובתך שגויה ומטעה. ופסק הדין של כספי מבהיר זאת היטב.

אם אני מבין נכון את הפס"ד

אז התובע לא קיבל פיצוי - רק בגלל שמדובר בגוף ללא כוונת רווח.

כלומר, התקשרות טלפונית ע"י גורם אנושי במטרה לפרסם וליצור רווח - כן רלוונטית לעניינו. מה שאומר שיש עילה לתביעה ולפיצוי במקרה שלי, לא

מבקש הכוונה טרם הגשת תביעה על חוק הספאם

שלום.

אני מתעתד להגיש תביעה על עבירת חוק הספאם כנגד חברה המספקת שירותי תקשורת.

יש ברשותי 5 שיחות מוקלטות שהתקבלו במכשיר הנייד שלי במועדים שונים. כבר בתחילת השיחה ביקשתי ברובן להסיר אותי מהרשימת תפוצה ולחדול מלהתקשר אלי. אף איימתי באחת השיחות שאפנה לערכאות המשפטיות. אבל ללא הועיל

שאלותי:

1. אני מניח שאני מגיש את התביעה לביה"ד לתביעות קטנות. תקנו אותי אם אני טועה.

2. מעבר לצירוף תקליטור שמע עם השיחות המוקלטות, האם ניתן להגיש תמלול השיחות שנעשה על ידי?

3. להבנתי, אני יכול לתבוע על סכום של 5000 שח. האם ניתן לתבוע על סכום גבוה יותר, עקב העובדה שביקשתי פעם אחר פעם לחדול מלהתקשר אלי?

אודה על עזרתכם המלומדה

9x9

New member
יש פסקי דין לשני הכיוונים

ישי פסקי דין שגורסים ששיחת טלפון "אנושית" יכולה להיות "ספאם"
ויש גם כאלה שאומרים ההיפך.
לכן, המצב המשפטי תלוי באיזה שופט אתה מקבל
והאם אתה מעוניין להגיש ערעור אם לא תצליח
השיקול הוא גובה סכום התביעה לעומת מחיר ההוצאה לניהול המשפט.

moshecaspi

Active member
לאור הפסיקה

לדעתי לא מדובר על ספאם אבל שימו לב לפסק הדין המצורף שמדבר על פגיעה בפרטיות.

לדעתי שיחות טלפון מרובות מגורם מסחרי שמטרתן

לשכנע אותך לרכוש שירותים הן הטרדה ועבירה פלילית לפי ס' 30 לחוק התקשורת (בזק ושירותים), ואולי גם הפרת חובה חקוקה, או עוולה אזרחית לפי חוק הגנת הפרטיות.

מצד שני קשה לראות כיצד שיחות טלפון שנערכות בעל פה מהוות עוולה לפי ס' 30א (ב) לחוק. נראה שכוונת המחוקק היתה לאסור מיסרונים אלקטרוניים שמוגבלים מראש בהיקף, ולא מעבר לכך. גם השם שמופיע בסעיף "הודעת מסר קצר" מעיד על הכוונה. אי אפשר לקרוא לשיחת טלפון שיוזמת חברה מסחרית "הודעת מסר קצר". הכוונה למיסרון אס.אם.אס.

אינני יודע מדוע לא הכלילו גם שיחת טלפון באיסור. אך כל עוד זה החוק לא ניתן לתבוע על פיו.

למעלה