מבקש הכוונה

inc0gni2

New member
מבקש הכוונה

כאחד שהתעניין שנים בפאגניזם בכלל ובאל אוסיריס בפרט (אך בגלל סיבות שונות מעולם לא פעלתי בתחום) , תהיתי אם מישהו יוכל לעזור לי בחומר\הכוונה על טקסים מחוות וסמלים אשר מיוחסים לאמונה באוסיריס בתודה מראש

mb3inh

New member
ברוך הבא לאמונות הפולותאיסטיות

ובפרט לאמונה המצרית העתיקה. הבט,יש עליך קודם כל להכיר את המיתוס והאמונה המצרים בכללותם קודם כל ורק לאחר מכן לגשת לאל מסוים ולכן קודם כל המליץ לך לקרוא את ספרה של שלומית ישראלי"המיתולוגיה המיצרית" מסדרת מיתוסים בהוצאת "מפה",בנוסף תוכל ל"עשות" חיפוש ב"גוגל","וואלה" או כל מנוע חיפוש אחר ולמצוא מידע רב אודות האמונה המיצרית והאל אוסיריס(כמובן שבאנגלית תוכל למצוא הרבה יותר חומר).לאחר מכן תוכל לגשת לחומר יותר רציני,תוכל לשאול מספיריות של אוניברסיטאות ומספריות של מכללות ספרים עבי כרס מלאי מידע אודות מצרים העתיקה ואמונת. שמחתי לעזור(או לפחות לנסות לעזור). באדיבות מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

בקישור המצורף

תוכל למצוא קבוצה לא קטנה של מאמינים בקוממיות (דת קוממיות, Reconstruction - נסיון לשחזר את האמונות הקדומות) המצרית הקדומה (הם לא היחידים, אבל אם לאלה יש נוכחות רשת לא קטנה) הנקראת גם Kemet או Kemetism. www.kemet.org אני מאמין שהם יוכלו לענות לך על שאלות ספציפיות. אני גם ממליץ לך להשיג עותק חדיש של "ספר המתים המצרי" Egyptian book of the dead - Papyrus of Ani, עדיף אחד כזה עם צילום של ה"ספר" (ההירוגליפים כמובן) המקוריים. את העותק שלי רכשתי בסטימצקי במבצע לפני אי אילו שנים. אם תרצה, אוכל לבדוק לך את שם העורך וההוצאה.

למעלה