מבקש המלצה והבהרות לגבי גלוקומטר בכללית

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מבקש המלצה והבהרות לגבי גלוקומטר בכללית

היי, אני לא סוכרתי רשמי אלא Impaired fasting Glucose סוג 2 .
זה האיבחון מהימים האחרונים.

מנסה לשמור על דיאטה ללא סוכר. ופעילות גופנית..לא מצליח הכי בעולם. כשנתיים של מאבק..עם דיאטן של הקופה גם.

יש עוד לא מעט מחלות רקע..מטופל להורדת כולסטרול לחץ דם..
בין היתר

המוגלובין 5.8 ו 123 בבדיקה לאחר צום. בבדיקה אחרונה .
היה גבוה ככה גם בעבר.

אוקיי לשאלות

1 אני שאלתי את הרופאה אם לקחת גלוקומטר אמרה תיקח , האם באמת אני צריך? לבדיקה יומיומית או ..למקרה שאני לא חש טוב ורוצה להבין אם זה מסוכר או לא?

2 במידה וכן איזה מכשיר רצוי ( אני עם בעיות קוגנטיביות רצוי שיהיה קל עם תזכורות שצריך וזיכרון עצמי שלו) ..

3 לא הבנתי אם יש עלות , חלק אומרים לי זה חינם בכללית...חלק אומרים זה עולה..ואולי יש החזר..מה הנכון פה ?

אשמח לתובנות שלכם אני חש שאולי טעיתי שבקשתי גלוקומטר..
תודה :)

mrkorr

New member
תשובות

1. גלוקומטר הוא מד סוכר, הוא לא תרופה. אין לו תופעות לוואי והוא לא מסכן אותך. אם אתה רוצה לדעת למה הרופאה אמרה מה שאמרה, אתה צריך לשאול אותה.
ובנוסף: אם הרופאה אמרה לך "תיקח", ואנחנו, בלי הסמכה רפואית, גולשים אקראיים שאתה אפילו לא מכיר, נגיד לך "אל תיקח", מה תעשה?
וכל זה מתחבר גם לסעיף השלישי, ולכן אקפוץ אליו.
3. אם רופאה אמרה לך "תיקח", היא צריכה לתת לך את זה מודפס וזה נקרא "הפנייה" או "מרשם". אתה הולך עם זה לסניף הקופה שלך, פונה לעמדות המנהלה ושירות הלקוחות ומברר: איפה לקנות, איזה אפשר לקנות, כמה עולה, האם יש החזרים וכל השאלות המנהליות שעליהן אין תשובה אחת מוחלטת, כי זה תלוי במכתב מהרופאה ובנהלי הקופה.
אתה יכול גם לפנות לחדר האחיות שבסניף הקופה שלך ושם תקבל: הסבר על מד הסוכר, הדגמות איך להפעיל, הנחיות איך לשמור וכל מה שקשור לתפעול לאחר שתקבל את המכשיר.
2. לבסוף לגבי המלצות, אני לא יכול לעזור כי אני מכיר רק את המכשיר שאני משתמש בו. הוא נקרא "פריסטייל לייט", הוא קטן ונוח לשימוש וזקוק לטיפת דם ממש קטנטנה מהאצבע בכל דגימה. יש בו אפשרות לכוון שעון מעורר עם תזכורת, אבל אני לא משתמש בזה כך שלא יכול להגיד אם זה יעיל.
לדעתי, לאחר שתקבל מהקופה שלך את רשימת המכשירים שהם יכולים לתת לך, גש לגוגל ותקליד את השמות. תקבל מפרטים, רשימות, הנחיות ובדרך כלל ביו-טיוב גם תמצא סרטונים של אנשים שמשתמשים במכשירים הללו. תוכל גם לחזור ולשאול כאן על מכשיר ספציפי ואולי מישהו יכיר ויוכל לסייע.

בהצלחה! (ואל תחשוש ממדי סוכר)

אבו זקן

New member
בנוסף למה שמר קור כתב לך

גם אני משתמש ב"פריסטייל לייט" בעקבות המלצות שקיבלתי באחד הפורומים והוא עושה את העבודה. קשה להשוות בין מכשירים שונים ובסך הכל אני נוטה להאמין שאין ביניהם הבדלים גדולים (אם כי לאחרונה מישהו כאן התלונן על חוסר עקביות חמור בין שתי בדיקות סימולטניות במכשיר אחר).
&nbsp
במצבך ככל הנראה התפקיד העיקרי של מד-סוכר יהיה ללמד אותך איך אתה מגיב על מאכלים שונים. מובן שלא יזיק גם להציץ בו מדי פעם כשאתה חש ברע ורוצה לוודא שזה לא קשור לרמות סוכר חריגות, אבל במצבך אני חושב שהסיכוי לזה אינו גדול.
&nbsp
המכשיר עצמו עולה פרוטות והבעיה היא המקלונים בהם צריך להשתמש, שמחירם לא זול וקופ"ח כללית מגבילה את הסבסוד (אם כי אני חושב שלאחרונה הם נדיבים יותר משהיו). בכל אופן, אחרי כמה חודשים של שימוש תכוף, ואחרי למדת קצת על איך אתה מגיב למאכלים שונים תוכל להסתפק במדידות לא תכופות מדי פעם רק כדי לוושא שלא חלה הרעה במצב, למשל שהסוכר בצום נשאר יציב וכד'.
&nbsp
לסיכום: קשה למצוא סיבה למה לא להצטייד במד סוכר. הכי גרוע זרקת לפח שני שקל.

אבו זקן

New member
תוספת

למיטב זכרוני אין שום ביורוקרטיה בתהליך. אתה קונה את מד הסוכר בבית המרקחת של הקופה עם המרשם שהרופאה רשמה לך.

ladybug4NLP

Active member
במכבי 50 מקלונים עולם כ-11 ש"ח. זה "לא זול"?

חוץ מזה מה שיש לך לא נקרא טרום סוכרת בכלל

וגם בערכים האלה אין בכלל אפשרות שלא תרגיש טוב בגלל הסוכר
ולא בגלל זה אתה רוצה לנטר את רמת הסוכר אלא כפי שמישהו כתב-כדי לדעת מה מקפיץ לך סוכר ומה פחות.

במצב שלך אתה יכול למדוד שבוע -שבועיים כל יום בצום כשאתה קם
ושעתיים אחרי אוכל. בעיקר כדי לספק את יצר הסקרנות)

אחרי זה פעם בשבוע בצום ורנדומלית שעתיים אחרי ארוחה עיקרית או אם אתה רוצה לבדוק אוכל מסויים.

בסך הכל עם הערכים שיש לך לדעתי אין בכלל טעם לעקוב, פשוט להשתדל
לנהל אורח חיים בריא שכולל ארוחות מאוזנות, קצת ספורט והרבה שמחת חיים.
דאגנות יתר מביאה מחלות

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
קניתי והסתדרתי

&nbsp
הרופאה שלי עצמה שמה אותי במעקב. מבחינתה. אגב מבחינת רופא העיניים זו סכרת..ומחייב מעקב קבוע אצלו..
&nbsp
מבחינת מעקב שלי..זה מה שאמרת להבין אם יש קשר בין אכילה של משהו..לזה שאני חש לא טוב לפתע. וכדומה...אני לא מודד כל יום בהחלט לא.
דיאטה אני משתדל לעמוד בה. ספורט יותר בעייתי משתדל להיות פעיל יותר..ומקווה לטוב :)
תודה
&nbsp

למעלה