מבקש המלצה ורעיונות

noachk

New member
מבקש המלצה ורעיונות

שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש מחשב בקרוב ורוצה לקנות יחד איתו כרטיס לכידה אנלוגי שמקודד בחומרה ל-MPEG ולא AVI כדי לעשות מזה VCD. שאלותי הנן: 1. איזה כרטיס מומלץ לקבל איכות טובה (אחרי הכל מדובר בקלטות של צילומי הילדים שלי) ? 2. מה צריכות להיות הדרישות מן המחשב כדי לתמוך בכרטיס כזה ועל מה כדאי להתעקש בעת ההגדרות של המחשב (קרי גודל דיסק קשיח, מערכת הפעלה, כמות זכרון על לוח אם, דגם של לוח אם ומהירותו, מהירות AGP, גרסת USB וכו') ? אני מקווה שהבהרתי את חוסר הידע שלי בנושא כדי שתשובותיכם יכוונו אותי מה אני צריך להזמין יחד עם המחשב כדי לחבר מכשיר ווידאו VHS לכרטיס, לדגום סרט, לערוך אותו קלות ולצרוב אותו ל-CD בפורמט VCD כדי לראות אותו בטלוויזיה מתוך מכשיר DVD באיכות טובה ועל מסך מלא בטלוויזיה. תודה מראש לעונים, נח

MovieMaker

New member
המלצות ורעיונות

קודם כל אני לא ממליץ ללכוד מקלטת ישר בפורמט MPEG1 אלא ב-AVI. דיסק דשיח חייב להיות לפחות 80GB ומינימום זיכרון 512MB . אני רק אכתוב מה שיש לי ואני מאד מרוצה: AMD 2500+Barton לוח אם EpoX 8RDA+ זיכרון 2X256M Kingston HyperX CL2 HDD 2X 80Gb WD 8Mb cash כרטיס לכידה Pinnacle StudioDC10plus FireWire on-board מערכת הפעלה W2K עריכה ב-Ulead Media Studio 7 היתר הדברים לא משפעים אל העריכה

MovieMaker

New member
בנוגע ל-cache (לא cash) :)

היום גודל הקאש בדיסקים קשחים לא חשוב ולפעמים גם מזיק.אני קניתי אם קאש רק בגלל שרק להם נותנים אחריות 3 שנים וזה מאד חשוב

SCaToPHaG

New member
אתה כנראה מתבלבל

גודל הcache לא חשוב בצורבים. בדיסקים קשיחים הוא מאוד חשוב, והעובדה שלאט לאט כל החברות עוברות לcache של 8 מגה מוכיחה את זה. כמובן ש-3 שנות אחריות זה הדבר הכי חשוב שיש, יחסית לאחוזי התמותה בקרב דיסקים קשיחים.

MovieMaker

New member
דעתי לגבי cache

אם יש לך מספיק זכרון RAM (הוא יותרמהיר מcache של דיסק קשיח)אז אגירת אינפורמציה בתוך הקאש רק יזיק.

oferbar

New member
המלצות

בתור אחד שכבר הרכיב כמה מערכות וידאו אגיד לך זאת: זו לא משימה קלה, וצריך לעשות הרבה שיעורי בית, לקרוא כתבות, התרשמויות ולא לסמוך על אנשי המכירות של החנות, כי הם רוצים למכור לך מה שיש להם במלאי ולא מה שמתאים לך. צריך לפנות לחנות שיש להם ניסיון עם מערכות וידאו בראשונה, אבל לא חייב. אני קניתי במותג בקינג ג'ורג' בת"א שהם מתעסקים בעיקר בהרכבת מערכות עריכה וידאו אודיו, וגם מוכרים ציוד של קנופוס. במשך חודשים ארוכים עשיתי מחקר, קראתי כתבות והשוותי מחירים, עד שניגשתי לחנות עם הרשימה. חנות נוספת שבה אתה יכול להרכיב מערכת משלך זו פנדה: pandas.co.il זכרון: מינימום 512 MB, ואם אפשר 1 GB אז עוד יותר טוב מעבד: רוב האנשים קונים פנטיום אבל ADM Athlon זה אחלה מעבד במחיר זול יותר. דיסק: כמה שיותר, מהירות מינימום 7200 RPM. היום אפשר לקנות 120 GB במחיר קטן מ 500 ש"ח צורב: תשקול צורב DVD. אם כבר אז למה לא? מוכל להכין DVD שמכיל יותר נפח באיכות טובה יותר. לי יש פיוניר A05 בשיטת DVD-R/RW יש היום כמה שיטות, והן שונות זו מזו. מומלץ לקרוא קצת בנושא כרטיס מסך: תלוי איזה כרטיס לכידה אתה קונה, אז תבדוק תאימות חומרה ולא לקנות את הכי זול. מערכת הפעלה: שיקול חשוב, בעיקר כאשר בוחרים חומרה. הייתי הולך על XP, אבל אז אתה צריך לבדוק שיש לכרטיס דרייברים מתאימים. בהצלחה

roli

New member
קישור למאמר

שכתבתי בנושא. לדעתי רצוי מאוד שיהיו שני הרדיסיקים נפרדים, אחד מהם אפילו קטן יחסית- למערכת הפעלה ותוכנות והשני גדול יותר לשמירת הוידאו הדגום. כרטיס עריכה- שידגום ל AVI וישאיר לך את כל האופציות פתוחות. היום אפילו מתוך הפרימייר אין בעיה להוציא VCD.

נע ונד

Member
שאלה בקשר למאמר

לא הבנתי מדוע אתה צריך לעבוד בו זמנית עם כמה מצלמות שמחוברות למחשב ? מה זה נותן ? הלא את העריכה אתה עושה לאחר שכבר דגמת את החומר, ולכן ניתן לדגום את החומר מצלמה אחרי מצלמה. אשמח אם תבהיר נקודה זו תודה

roli

New member
תשובה

העבודה הבו זמנית היא לא עם המצלמות אלה עם חומר הגלם שלהן. את הוידאו דוגמים כרגיל, כל פעם ממצלמה אחרת (מה לעשות, עוד לא המציאו כרטיס שדוגם מכמה מכשירים ביחד
). הנקודה היתה שאת חומר הגלם של כל מצלמה רצוי לשמור בהרדיסק נפרד. כשתרצה לערוך בסינכרון משתי מצלמות או יותר (או בכלל - כמה שוטים ארוכים) והם כולם ישבו על אותו דיסק- לא תגיע רחוק לפני שהתוכנה תתחיל לזייף עד קריסה.

נע ונד

Member
מצטער על הניג'וס, אבל...

מדוע 2 מצלמות ולמה אי אפשר להעביר את הקלטת ממסרטה למסרטה אחת שמחוברת באופן קבוע, או במקרה שהקלטות הן משני סוגים, למשל - 8 מ"מ ומיני DV, לנתק מסרטה אחת מהכרטיס ולחבר את השניה.מדוע 2 מסרטות במקביל ? כמובן, בנושא הדיסקים הענין ברור.

oferbar

New member
יש פתרון ל capture מקבילי

יש לי כרטיס Canopus DV Storm 2 אפשר להוסיף עוד שני כרטיסי Firewire ולשרשר אותם כך שאפשר לבצע Capture משלוש מצלמות DV בו זמנית עושים את זה בעיקר צלמי חתונות שצריכים להוריד הרבה חומר למחשב בזמן קצר. אני אישית לא ניסיתי

MovieMaker

New member
שאלה

באיזה שיטה אתה מפרמט דיסקים קשחים?אם FAT32 אז אתה צודק אבל אם אתה עובד עם NTFS אז לא מומלץ לעשות דפרג בכלל לא מומלץ לעבוד בשיטה FAT32 בגלל אגבלת גודל קובץ ל-2G (שעת וידאו בפורמט DV תופס ~13G)

roli

New member
בדרך כלל NTFS

מהסיבה שציינת בעצמך. למה לא לעשות דפרג ל NTFS? אף פעם לא שמעתי על זה ואני עושה כל פעם שצריך.

noachk

New member
תודה על התשובות

תודה לכולם על המידע על כיווני חקירה. אני אלמד את הנושא ואראה מה עדיף לי לקחת. הבנתי בעיקרון שכדאי לעבוד עם כרטיסים של פינקל, מערכת הפעלה דוגמת חלונות 2000, דיסק קשיח גדול, כמה שיותר זיכרון מחשב ותכנה טובה לעריכה. עכשיו צריך לחפש את המחשב המתאים עם המפרט והדרייברים שיתאימו לזה כולל כמובן הצורב ושאר ירקות שתמיד צריך במחשב. אם יש לכם הארות נוספות אשמח לשמוע. תודה. נח

אנשייםםםם הוא לא ביקש מערכת עריכה

המחשב הכי פשוט יספיק לך בתוספת של כרטיס לכידת MPEG REAL TIME כמו כרטיס של דאזל.... מצורף לינק. מחיר כרטיס כזה הוא בסביבות מאה מאהחמישים דולר. כמובן אתה צריך צורב טוב וזהו ! הארד דיסק ? 40 GB יספיק לך להכל עדיף במהירות 7200RPM. מה שכן, לכרטיס הזה אין דרייבר ל XP רק ל 98 או 2000. או אם אתה דווקא רוצה להשקיע המחירים של הכרטיסים המקצועיים של זה יקרים מאד. אני משתמש באופטי בייס אבל מחירו הוא 1200 $. בהצלחה.

אנשייםםםם הוא לא ביקש מערכת עריכה

המחשב הכי פשוט יספיק לך בתוספת של כרטיס לכידת MPEG REAL TIME כמו כרטיס של דאזל.... מצורף לינק. מחיר כרטיס כזה הוא בסביבות מאה מאהחמישים דולר. כמובן אתה צריך צורב טוב וזהו ! הארד דיסק ? 40 GB יספיק לך להכל עדיף במהירות 7200RPM. מה שכן, לכרטיס הזה אין דרייבר ל XP רק ל 98 או 2000. או אם אתה דווקא רוצה להשקיע המחירים של הכרטיסים המקצועיים של זה יקרים מאד. אני משתמש באופטי בייס אבל מחירו הוא 1200 $. בהצלחה.

netmag

New member
Dazzle מת

לא כדאי היום לקנות Dazzle כי החברה כבר איננה (למה אין דרייברים ל XP ?) Pinnacle קנו אותם והפסיקו את התמיכה במוצרים שלהם.

למעלה