מבקש המלצה לטיול ירידות בדרום .....

yarapap

New member
מבקש המלצה לטיול ירידות בדרום .....

שלום !! יש למישהו המלצה לטיול ירידות עצבניות
(עם כמה שפחות עליות ...
) באיזור הדרום ?? (רצוי באיזור ערד - ים המלח) אנחנו מאורגנים עם שני רכבים
- מי שרוצה להצטרף - מוזמן ! (ביום שישי הקרוב) תודה, ירון.

alonaski

New member
כן! לי יש!

אבל אני לא בטוחה כמה יעצבנו אותך הירידות שאני מתכוונת להמליץ לך כי אותי ירידות אף לא עיצבנו!...
ובכן המסלול המדובר הוא: מערד, דרך אזור התעשיה, שביל לכיוון הר כיפון משם - יורדים ב"ציר הגז", שביל ברור עד לכביש. חוצים את הכביש ופונים שמאלה - צפונה רוכבים קצת עד לשביל ימינה לכיוון נחל חימר. רוכבים לאורך נחל חימר (-זהירות!!! זה קטע די מישורי ודי ארוך שאולי ישעמם אותכם...) אח"כ מתחברים בסוף מסלול נחל חימר - עם הכביש שיורד מערד לצומת זוהר אבל נכנסים בדרך ג'יפים לשביל היורד לנחל זוהר! ע---------כ---------ש-------------י----------ו .... נראהכ אותכם - גיבורים גדולים!!!!! נראה אם תצליחו לרדת את השביל המדליק והגיאוני הזה ברמת הטכניקה והאקשן שלו - עד למטה.. מבלי להוריד רגל משום פדאל!!! (להלן תמונה קטנה להמחשה). מסלול אחר: מערד, דרך אזור התעשיה, לכיוון מצד חתרורים - ממנו מתחילה ירידה משובחת עד .... למטה לכביש. חוצים את הכביש ורוכבים קטע של כמה ק"מ במישור. עד.... שמגיעים למעלה יאיר - ושם... - נראה אותכם גיבורים יורדים הכל!!!! מבלי לעצור!!!! נראה אותכם!!! (צילום של ירידה במעלה יאיר - בהודעה מתחת)

yarapap

New member
תודההההה !!!!!

תודה אלונה ! אני אביא הוכחות מצולמות .... !!!

voodoochild

New member
bubbleboy

במקרה שלך הכל יחסי.... אתה יודע... והכל אפשרי ל-xc ד"ש ממכסיקו

yarapap

New member
אני לא יודע אבל ...../images/Emo18.gif

אבל אני רוצה לטוס שם כמו
.. ואוליי למצוא כמה נקודות נחמדות ל - free ride

shl17

New member
נסה את הגמל האדום

יש המון תיאורים חפש אחורה נסה גירסה קצת שונה במקום להמשיך בשביל האדום תמשיך בנחל יעלים עד לשביל השחור רוץ איתו עד שהוא יתחבר שוב לאדום וסע למעלה אלעזר (לא רכיב ,לפחות לא ההתחלה) שם תוכל לרדת ישר לסוללה או תרכב לשביל הירוק מסביב ואז בעליה שמתחילה מתון ונגמרת תלול עד לסוללה

alonaski

New member
מעלה אלעזר?!... זה חדש לי!

איפה בדיוק ממוקם? מה אורכו? ואיך מין איפה מגיעים אליו?...

shl17

New member
מעלה אלעזר

כשגומרים את הגמל האדום בדכ פונים שמאלה בירוק ועולים לסוללה. אבל ניתן להמשיך בשביל האדום ולהגיע למעלה אלעזר שאותו יש לרדת ברגל עד לסוללה, למעשה אפשר לרכב את החלק התחתון שלו

aFish

New member
לגבי חתרורים - אלונה או מישהו...

בספר של אלי סט המסלול אינו יורד דרך מעלה יאיר אלא ממשיך למצדה. מישהו יכול לשפוך אור על הבעד ונגד של כל אלטרנטיבה במידה וצריך לבחור.

מעלה יאיר או מצדה

שתי האפשרויות טובות ויפות לרכיבה. כאשר אנו מתחילים במצדה ועושים מסלול מעגלי )מצדה, ערד, חתרורים , מצדה( אז כמובן שלא נבחר במעלה יאיר. כאשר מתחילים באיזור המלונות ומתחילים בטיפוס בכביש לכיוון ערד יורדים במעלה יאיר. אם אתה עושה מסלול לא מעגלי ומקפיץ רכבים או נעזר במונית, אפשר להתחיל בערד, ולסיים במלונות דרך מעלה יאיר.

aFish

New member
תודה דוד...יש הבדלים מבחינת הקושי?

בין שתי הדרכים.... למשל עפ"י הספר מובטחות עליות לקראת סוף המסלול היות והתוואי עולה ויורד בדרך למצדה. לעומת זאת בירידה עד למטה נראה יותר במגמת ירידה מתמשכת. כמו כן...מה האורך מנקודת התחלת מעלה יאיר עד למטה?

bez

New member
יש הבדל ניכר בין שני המסלולים

במידה ותבחרו באופציית מעלה יאיר עם הקפצות ,קושי פיזי כמעט ולא קיים .שכן רוב המסלול במגמת ירידה חזקה .אנחנו עשינו את המסלול הנ"ל ביום השרב האחרון ,כמדומני לפני חודש ולא הרגשנו את החום הרב בגלל מהירותו של המסלול.קושי טכני יוכל להיות קיים ,אבל זה תלוי ברמתכם.רוב המסלול לא קשה מבחינה טכנית, חוץ מהירידה במעלה יאיר שהיא קשה יותר לרכיבה. לגבי המסלול השני: מהשבירה שמאלה מערוץ נחל חתרורים או מורג(לא זוכר)יש רכיבה של כ-15 ק"מ שכוללת חציית מספר ערוצי נחלים ,כלומר עליות וירידות. בסוף לקראת החיבור עם כביש ערד מצדה יש עליה של כ-3-4 ק"מ ,חלקה מתונה וחלקה תלולה יותר.(מעצבנת) לגבי אורך הירידה :קשה לי להעריך זאת בק"מ ,אבל בזמן זה נע בין 20 דקות לשעה+ תלוי ברמה הטכנית של הרוכב ובכמות הגיפאים שמנסים לטפס את מעלה יאיר(לא תמיד בהצלחה) בהצלחה אריק

alonaski

New member
אני חושבת שאריק הייטיב להסביר ../images/Emo13.gif

השורה התחתונה היא - לסיים במלונות עין בוקק אחרי שירדת במעלה יאיר - זה המסלול הקל יותר שהוא כמעט כולו במגמת ירידה והרווח שלכם - הירידה האתגרית במעלה יאיר. ירידה של כקילומטר או שניים (לא זוכרת בדיוק). יתרון נוסף - באזור המלונות תמצאו שפע של מוניות לחזור חזרה לרכב בערד וגם... אם אין לכם התנגדות עקרונית לעניין - טרמפים!
אם תמשיכו לכיוון מצדה הדרך תהיה מעט יותר ארוכה (בזמן לפחות) וכוללת עליות ירדות שאני מצאתי שהן מאוד אתגריות ומגרות מצויין את סף חומצת החלב - עובדות יפה על "כוח מתפרץ" ועקשנות!
אני אהבתי את האתגר הכושרי הזה
בכל מקרה מציעה לכם - להגיע לתצפית מעלה יאיר ולהחליט שם - לפי מצב הצבירה והכוח שלכם (ומצב המיים שברשותכם.. - איך אתם מעדיפים להמשיך). הצעה ידידותית - אל תחשבו על הקפצת רכבים לקצה המסלול לפני תחילת הרכיבה - זה לוקח הרבה מדי זמן ומיותר - כשיש מלא אופציות של מוניות ונהגים בדואים חביבים...! וגם - מציעה לכם לא לקבוע מראש עם נהג בדואי כלשהו אם אתם מסיימים בסוללה במצדה כי יכול מאוד להיות שתגיעו לסוף הטיול ותמצאו בסוללה טרמפ לעלות למעלה ללא תשלום! כמו: אוטובוסים של מטיילים, סתם בדואי עם טנדר, חבורה אחרת של רוכבי אופנים שהשאירו שם רכבים... וכד'. ועוד דבר - כשתגיעו לאנדרטאת יאיר פלד אני ממליצה לך לקרוא מי היה הבחור ואיך נהרג ולמה האנדרטה שלו מוצבת דווקא שם ואיך הוא קשור אליך, אלי = אלינו = רוכבי האופניים - בקישור פה. מומלץ - להדפיס ולשמור בקאמל בק - ואז, כשתגיעו לאנדרטה להוציא ולקרוא ולהקריא לכולם! (יום הזכרון בפתח... זה יכול להתאים).

aFish

New member
אלונה = אין כמוך ../images/Emo9.gif

1. מודפס ונכנס לשקית לקאמל בק 2. הטיפ הזה על אי ההקפצה בתחילת המסלול - קריאת מחשבות. כבר ממש התכוונו לעשות את זה... 3. שמעתי שאת ספונטנית - למה לא תצטרפי?
. אפשר כבר מיום חמישי (ואפילו תוכלי לקבל טרמפ מהבית...יש לנו מאסף שיוצא מהתענכים לת"א)

ערד-מצדה כמה לינקים

קבל כמה לינקים לטיולים שעשינו באיזור, אחת האופציות הנחמדות, טיול לילה וקומזיץ, השכמה על המצוק וטיפוס בחזרה למכוניות לערד. בהצלחה!

aFish

New member
אתם לא נחים לרגע ../images/Emo127.gif

יופי של תמונות....

למעלה