מבקש המלצה

kgbman

New member
מבקש המלצה

כידוע החופש הגדול התחיל וחוץ מלעבוד אני גם רוצה לקרוא. מבקש המלצה על ספרי מד``ב ובלי להעליב אני לא אוהב רומח הדרקון וספרי``כישוף`` אחרים. תודה

Boojie

New member
רעיון טוב יהיה,

אם תספר קצת על מה אהבת עד עכשיו, כדי שנקבל מושג מה אתה אוהב לקרוא. והייתי נותנת לך לינקים לרשימות של ספרים מומלצים (ביואל ובאורט) אבל נראה שהייזל מתעצבנת כשאני נותנת לינקים החוצה... בגדול, אם לא קראת עד עכשיו את סדרת אנדר של אורסון סקוט קארד, זה יהיה מקום טוב להתחיל. גם סדרת חולית זה רעיון לא רע, במיוחד לאור הדיונים הסוערים שהתפתחו אחרי המיני-סדרה.

kgbman

New member
תודה

תודה על ההמלצה, חולית קראתי ובאנגלית וגם את הסדרה ניסיתי לקרוא. אני טיפוס של יותר קלסיקה

הייזל

New member
באמת..

את יודעת מה אומרים: מי שגר בבית מזכוכית שלא יזרוק אבנים.(ראי לינק) ;-) או שלמדת משהו ממני(לא סביר, בדר``כ זה הפוך)

Boojie

New member
אני בטוחה שהבחנת

שלא רק שההודעה המקורית נשארה, אלא גם חזרתי בהודעתי על הלינק המפנה אל אורט. ואגב, למרבה הצער, כל עוד אין דף קהילה בתפוז, אין לי אפשרות להפנות אנשים אל מאמרים בדף הקהילה בתפוז... כך שזה רק הגיוני שאני מפנה אותם למקום שבו *כן* יש מאמרים.

פטרה

New member
מגניב

ממש מגניב שמצאתי עוד מישהו שאהב את אנדר (ויזהה את השם)! כדאי לקרוא את ההמשכים? וגם אני אהבתי את חולית

Hell is beige

New member
דשא!

חולית (פרנק הרברט) המשחק של אנדר (אורסון סקוט קארד) (תזהר מההמשכים של 2 אלה, זוועה) אבק כוכבים (י. אסימוב)

Boojie

New member
אני רוצה להביע את חוסר הסכמתי הנחרץ

אני מאד אוהבת גם את ההמשכים של חולית וגם את ההמשכים של המשחק של אנדר. ההמשכים של חולית מעולים כי הם מאלצים אותך שוב ושוב לשנות את הפרספקטיבה הפוליטית שלך על המתרחש בעולם של הרברט, כשכל פעם התפיסה שלך על המתרחש משתנה ומתרחבת. כמו שזה בחיים, למעשה... לגבי הספרים של קארד - הספרים המאוחרים יותר בסדרה נוטים להיות פילוסופיים יותר, ומצד שני יש בהם פחות אקשן. לפיכך, הם מתאימים יותר לחובבי השאלות הפילוסופיות. אפילו מי שלא מסכים עם התשובות של קארד, ימצא את השאלות שלו מאד מעניינות.

flameable

New member
לאיזה המשכים אתה מתכוון?

טריולוגיית הצל - החלק הארשון (הצל של אנשר) הוא הספר הכי טוב בסדרה לדעתי. ספר הצל השני מלא ביותר מדי פוליטיקה. הבפרים המאוחרים יותר של קארד - את קול למתים אהבתי, אבל את שני האחרים פחות. אבל השאלות הפילוספיות (בעיקר הקטע על האינסטינקטים הבסיסיים) מאוד מעניינים. flame

Boojie

New member
את ``הצל של אנדר`` ו``צלו של ההגמון``

עוד לא קראתי, למרבה הצער. הספרים שאני מתייחסת אליהם הם ארבעת הספרים המקוריים של סדרת אנדר, שחוץ מהמשחק של אנדר כוללים את קול למתים, קסנוסייד וילדי המחשבה. את כל אלה מאד אהבתי, כל אחד בדרך אחרת.

פטרה

New member
חולית

ספרי ההמשך של חולית ממש שעממו אותי- לא יודעת למה

flowr..

New member
אבק כוכבים?

את ``אבק כוכבים`` כתב ניל גיימן. או שיש עוד ``אבק כוכבים`` שלא ידוע לי עליו? flowr..

Boojie

New member
בעברית יצאו שלושה ספרים (לפחות)

בשם ``אבק כוכבים``. זה שמדובר בו כאן הוא ספר של אסימוב שכיום ניתן להשיג רק לאחר חיפושים רבים בחנויות ספרים משומשים, והוא קובץ סיפורים, אם זכרוני אינו מטעני (אין לי כוח לקפוץ לחדר השני לבדוק).

Hell is beige

New member
לא זה סיפור אחד

פשוט מאד, על בן אדם מן השורה שקם באמצע הלילה לגלות שהוא שיך לקונספירציה בין גאלאקטית או משהו כזה לא זוכר אה, גם ``טקסי בגרות`` ספר מומלץ

preacher

New member
זכרת נכון

the stars like dust סיפור שמתרחש בזמן האימפריה הגלאקטית. הקונספירציה מנסה, אם אני זוכר נכון, למצוא מסמך אבוד, מסמך שיתווה איך צריך להראות שלטון צודק וחופשי.

פטרה

New member
וואו

ההמשך של חולית באמת זוועה נכון? ומה עם "הצל של אנדר"? גם זה זוועה?

למעלה