מבקש המלצות לסיפורים קצרים לילדים..

אייל אא

New member
מבקש המלצות לסיפורים קצרים לילדים..

שלום
אם תוכלו להפנות אותי אל ספרים שבהם סיפורים קצרים לידים עד גיל 10-12 . ובהרחבה : אני מעוניין לקרוא סיפורים קצרים - מעניינים , מפתיעים , ולאו דווקא מוכרים , שאותם אספר אח"כ לילדים בגילאי 6-12 . סיפורי מעשיות , צ'יזבטים , ואגדות ('מסביב למדורה'..) - מעניינים דיים , שמשך סיפורם בעל-פה , כ-5 עד 15 דקות (לא אוכל לדרוש מהילדים ריכוז והקשבה למשך זמן ארוך יותר) . מקווה שהובנתי . אשמח על כל תגובה
(שאלתי גם בפורום השכן - 'ספרים וספרות')

sagiberg

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif אולי תוכל

להעזר בספריו של שלמה עבאס (יש לו ספרים שמתמקדים בנושאים שונים). מלבד זאת- גם סיפורי חלם או סיפורי גו'חא יכולים לרתק ילדים בגילאים הללו

אייל אא

New member
שלום ../images/Emo13.gif ../images/Emo51.gif

קראתי רבים מהספרים שהזכרת , רבים מהסיפורים בהם , קצרים מאד / מדי .. כוונתי לסיפורים מעט יותר ארוכים , וכפי שציינתי , עד 15 דקות של ריכוז והקשבה . בכל מיקרה , אקרא מהספרים שהזכרת , שוב .

ToryMaster

New member
אמממם

לא בטוחה שזה מתאים לך, אבל אני עד היום אוהבת את סיפורי צפרדי וקרפד (אני אל בבית, לכן לא יכולה לבדוק מי הסופר, סליחה)

sigalit33

New member
מה עם ספורי מיתולוגיה?

יש את הסדרה של רקפת זהר עם עיבודים לספורי המתולוגיה היוונית. הם לא קצרים אבל גם לא ארוכים. בכל ספר מספר סיפורים מהמיתולוגיה. מבחינת גילאים זה נראה לי מתאים, אולי לא לממש קטנים אבל אפשר לנסות.

ובכן... ../images/Emo57.gif

באמת, כבר המליצו על סיפורי מיתולוגיה ואני אישית ממליצה על סדרת "מיתוסים ואגדות עמים" שמתחלקת לתת-ספרים כמו "האינקה", "האבירים" ו"ארצות המסתורין". יש לי כמעט את כל הסדרה וחוץ מסיפורי מיתולוגיה מענינים-למדי יש שם גם ציורים מדהימים (הסיבה העיקרים שאני אוספת את הסדרה הזו). חוץ מזה אני אישית ממליצה על "המחרוזת" של גי דה מופסן. קראתי לראשונה בגיל עשר או אחת עשרה ואהבתי מאוד. סיפור מפתיע שגם יעורר להם גלי נוסטלגיה כשהם ילמדו אותו בכיתה ט'. כיף להכיר אותו בלי לנתח לו את הצורה, מנסיון
.

אייל אא

New member
'המחרוזת' - ../images/Emo4.gif קצת כואב לילדים ..

גם אני התוודעתי לסיפור הזה עוד בכתה ו' .. מאד לא אהבתי את הסוף שלו (כילד זה העציב אותי מאד) וזכרתי אותו לרעה במשך שנים , עד שנשכח מליבי . היום , בהזכירך אותו , עדיין קשה לי איתו , ואני לא בטוח שזה סיפור שמתאים לכל ילד . זהו סיפור שמותיר רושם רב וכבד . למרות זאת , נראה לי שאקרא אותו שוב ואספר אותו לבוגרים יותר שבחבורה .

אני מאוד אהבתי את הסוף... ../images/Emo57.gif

ניסיתי לחשוב מה מטילדה עשתה אחר כך ^^; וחוץ מזה, לדעתי לא צריך להאכיל סופים שמחים בכפית. לפעמים סוף מפתיע (או, כפי שהמורה לא הוציאה לנו מהראש-|סוף פואנטה|
) זה דבר שכיף לשמוע. אפילו אם הוא לא הכי טוב בעולם...

עדידי מ

New member
הממ... הסוף די זוועתי, לדעתי לפחות

לימדו אותנו את זה בבית הספר. אני חושבת שזה לא כל כך מתאים לגיל...

למעלה