מבקש המלצות...
שלום רב, מאחר ואני מתחיל יחסית בתחום ההאזנה לקלאסית, עדיין אנני יודע להגדיר מהו הכיוון שאני נמשך אליו בצורה מלאה. אני גם לא מחפש להיות מוגבל לסגנון מסויים.. אבל עדיין.. האזנתי למספר סגנונות, אני אתחיל בכמה דוגמאות לקטעים ששמעתי ואהבתי \ לא אהבתי, ואני מקווה שזה יעזור לממליצים למקד את העזרה
תודה! שוברט - death and the maiden -אהבתי מאוד. לפי דעתי כבר מההאזנה הראשונה. ריגש אותי. העציב אותי היכן שצריך. מוצארט - קונצרטו לפסנתר 20 , 21 - אהבתי מאוד - requiem - אני ממש מרגיש מחובר ליצירה הזאת. לא יודע להסביר למה. שמעתי אותה כמה פעמים ובכל שמיעה היה לי טעם של עוד. הרגש, האוירה.. - סימפוניות 40,41,35 - הכי אהבתי את ה-40. שמעתי את כולן כמה פעמים, אבל לא הרגשתי התפעלות מיוחדת, ולא טעם של "עוד". באך - Brandenburg Concerto No.1 - הרגשתי אוירה קלילה מידי. כאילו אני מטייל באיזה גן פרחים באביב ומדי פעם עוצר להסתכל על איזה יצירת אומנות או על איזה פרח. לא אני. האזנתי גם מעט למס' 2 וגם הרגשתי את אותה הרגשה.. מה הוא רוצה ממני. משעמם לי. יפה פה מידי. בטהובן - הסימפוניות 1-9 - הכי אהבתי את ה-7 וה-9. גם 1 זכור לי לטוב. מהשאר אני לא זוכר רגעים או הרגשות מיוחדות.. אבל אני מתכוון לתת להם עוד השמעה. ואגנר - The Ride of the Valkyries - אהבתי. משמיעה ראשונה כמעט. הקולות נעמו לי מאוד. ובכלל האווירה האינסטרומנטלית שם.. Dvorak - הסימפוניה ה-9 "From the new world" - אדירה. מעניינת. מלודיות יפות ומושכות. הרגשה קסומה. מאוד אהבתי. אלו מעט יצירות שאני יכול להגיד שממש האזנתי להם.. כאמור אני עדיין מחפש את דרכי בנושא. אז בהתאם לנ"ל, כל המלצה למשהו שעולה על דעתו של מישהו שעלול להקסים אותי תתקבל בברכה
תודה!
שלום רב, מאחר ואני מתחיל יחסית בתחום ההאזנה לקלאסית, עדיין אנני יודע להגדיר מהו הכיוון שאני נמשך אליו בצורה מלאה. אני גם לא מחפש להיות מוגבל לסגנון מסויים.. אבל עדיין.. האזנתי למספר סגנונות, אני אתחיל בכמה דוגמאות לקטעים ששמעתי ואהבתי \ לא אהבתי, ואני מקווה שזה יעזור לממליצים למקד את העזרה