מבקש הסבר על ההבדלים שבין

nando

New member
מבקש הסבר על ההבדלים שבין

בדיקת מערכת מידע מטיפוס client\server לבין מערכת ERP. הלא בסופו של דבר על פי הבנתי לגבי מהן מערכת ERP, הרי מדובר במערכת המנהלת את משאבי הארגון בתפיסה של הגורם האנושי כאובייקט במובן התכנותי. הנתונים וההגדרות מן הסתם נשמרות ע"ג בסיס נתונים כזה או אחר. שבו אם למשל הוגדר עובד חדש שהוא טכנאי בחברה, אזי פירושו של דבר מבחינת הארגון, שיש להנפיק לו ארגז כלים, סט בגדים,שכרו נובע מסקאלת שכר מסויימת,לדאוג לבטוח מקצועי כזה או אחר וכו וכו , תלוי במודול של המערכת. לוגיסטי, HR וכו וכו. אני מניח מערכת client \ server מחזיקה נתונים באופן דומה. ואפשר לקבוע לה באופן מתוכנת כללים וחוקים דרך האפליקציה. אז איפה ההבדל ? מה ההבדל בין בדיקות תוכנה של טיפוסי תוכנה אלה למעט קיומם של ממשקים שונים, הם המודולים השונים של מערכות אלו ? תודה לעונים !

erandd

New member
הבדלים

ראשית אציין שאני לא מומחה לERP. קראתי קצת כהכנה לתשובה ואני מקווה שלפחות במישור המתודולוגי אוכל לעזור. ההבדל העיקרי לפי דעתי נובע מהממשקים שיש בין מערכות שבעבר היו מופרדות ועתה נאלצות לחיות בכפיפה אחת. אני משער שהרבה בעיות יצוצו למשל בהפקת דוחו"ת ששואבות נתונים משני סוגי מערכות מידע שונות (דו"ח שעות יחד עם שינויים במלאי-נניח לטכנאי שמדווח את שניהם בנפרד בעבר וכרגע מדווח אותם ביחד). הבדל נוסף הוא ברמת הידע שנדרשת מהבודק: מערכת ERP תיגע בתחומים שונים ומגוונים בתוך הארגון בעוד שמערכת אחרת תסוב סביב נושא גנרי אחד. הבדל נוסף הוא שמערכת ERP היא מערכת PROPRIETRY של יצרן (כמו אורקל) ולכן יש לה סט כללים ומתודולוגיות שהבודק צריך להכיר. מערכת רגילה יכולה להיות גם מערכת שנכתבה כולה בארגון והיא יכולה להיבדק גם עם הכירות עם הקוד. אני משאר שנושא הרגרסיה לוקח מרכיב מרכזי בבדיקות שהרי כל שינוי משפיע על תת מערכות שונות מאוד. יש חשיבות רבה להפקת דוחו"ת והזמן שהן לוקחות. זהו כרגע, מחכה לתגובתך

nando

New member
קודם כל תודה !

אני חושב שהתשובה שלך מאד עניינית ואינה שונה מהתפיסה הבסיסית שלי. אתה ציינת ונשמע לי מאד הגיוני הקטע של בדיקות הרגרסיה. גם אני לא איש ERP עדיין לא התעסקתי עם ז'אנר זה של בדיקות, אבל מתוך הבנתי את המשמעות של רבוי ממשקים לאותו DB עולה שהעניין מדוייק בתפישה.

למעלה