זה כל כך לא מומלץ!!!!
שלום הוד ראשית זה כל כך לא מומלץ שכמעט לא בא לי לענות!!! אבל בכל זאת: 1. לא מומלץ כי הבטון נשאר לח ומותר רק חלון אחד וצינורות אוורור ואין סיכוי לאוורר כיאות חדר כה רטוב כחדר רחצה. 2. אסור להניח אריחים על הקירות בקיר מ"מד מחשש פגיעה בעת הדף. אז הפתרון הוא טיח (מיוחד לממ"ד) ומקסימום חומר איטום. 3. לגבי בנית ממ"ד מלכתחילה כחדר עם מים: בעבר היה הדבר אסור, אך בשל תחמוני הקהל הוציא פיקוד העורף הנחיות לגבי אופן הכנסת המים וסילוקם. המערכת מסורבלת ומכוערת וכוללת ברזים גם מחוץ לקיר החיצוני. זכור שמדובר בחשש מכניסת חומרים רעילים למינהם. 4. לגבי הפיכת הממ"ד הקיים לחדר עם מים: האמת , מעולם לא עלה על דעתי, אך עם קצת הגיון אני אנסה לענות. כדי לעמוד בדרישות ההנחיות החדשות של פיקוד העורף יש להתקין מערכת לפי דרישתם. קשה לי להאמין שיש פתרון אטום להעברת צינור פנים - חוץ. ומכאן שמהלך כזה לא יאושר ע"י פיקוד העורף. אני גם לא בטוחה שחציבה בקיר ( הקטנת עוביו הפעיל) תהיה מקובלת. כדי לברר כדאי להשיג את הטלפון של פיקוד העורף הרמלה ולברר שם במח´ מיגון. יש שם מהנדס נחמד בשם ברמן. אם תהיה מעוניין אנסה להשיג ביום א´ את הטלפון שלו. אמרתי כבר שזה נורא, נורא, נורא לא מומלץ? סיגל