מבקש הצעות והנחיות

NormanD

New member
מבקש הצעות והנחיות

בן 42, רזה (177 ס"מ -76 ק"ג) שומר על מאזן קלורי שלילי, מודע מאוד לתזונה (לא בהכרח בריאה אבל בהחלט מתונה). לאחר פריצת דיסק קשה בצוואר שכרגע רדומה, הדיסק נספג ולא לוחץ על חוט השדרה. בעבר הרחוק הייתי בכושר מעולה, קראטה (כולל פציעה בכף הרגל ובברך), אופניים וכו'. רוצה מאוד להתאמן ולהחזיר את עצמי לכושר וגמישות, לא יודע מה כדאי לעשות כדי לא לעורר את בעיית הדיסק ולהיפצע בגלל עומס בברך. מה מתאים לי ואיך מתחילים? האם יש תכנית עבודה שניתן להתאמן לפיה שתתאים לי במגבלות שתיארתי? אשמח לשמוע.

היי, יש הרבה מה לעשות

כמי שעבר תאונת דרכים שגרמה לנזק בעמוד שדרה(6 דיסקים) אני יכול לתת את זוית הראיה האישית שלי. השאלה היא לא מה מתאים, הכל מתאים !! השאלה היא, לאחר שבחרת תחום עיסוק, כיצד לבנות תוכנית עבודה מדורגת המותאמת לך. אני ממליץ לחזור ולעסוק בקראטה. אני מתאמן ומאמן קראטה קיוקושינקאי וכיום אני מרגיש במצב גופני מעולה ובהרבה מובנים טוב יותר מאשר לפני התאונה. בכדי לבנות תוכנית עבודה המותאמת לך צריך לקבוע פגישה, לשמוע יותר לעומק על המגבלות, לבדוק פיזית טווחי תנועה,כיווני תנועה, ועומסים. לשמוע על אפשרויות אימון מציאותיות שלך. לקבוע יעדים ריאליים ורק על סמך זה לבנות תוכנית עבודה שתקדם אותך. אפשר להמשיך במסר או בטלפון או במייל

NormanD

New member
שלחתי לך מסר, בכל אופן

לגבי קראטה, אהבתי מאוד להתאמן (גו ג'ו ריו) , למרות שאני סקפטי לגבי חזרה, המצב הוא שבאיזור בו אני גר (דרום) יש מס' מועט של דוג'ואים ראויים. אני רוצה לחזור לכושר כפי שכתבתי, לא בהכרח קראטה אלא משהו שיתאים לזקן חורק כמוני...

oridoron77

New member
חזרה לכושר

אהלן כבודו. ההייתי ממליץ לך ראשית לגשת לייעוץ עם איש מקצוע לגבי הפריצה הרדומה. אורטופד או פיזותרפיסט יהיו האנשים בשבילך. אחרי שתקבל בעצם הנחיות ממה להימנעמ וממה להיזהר, אתה תוכל לחזור לרמת הכושר שאתה מבקש לעצמך: גמישות, סיבולת, כוח וכו'..אני לא רואה סיבה למה לא. בנוסף, כאשר תיכנס לחדר הכושר, תוודא שאתה מקבל הדרכה ממדריך\כה עם עדיפות לכאלה שעברו הכשרה שטיפול ביציבה (יהיה להם קצת יותר כלים לעבודה). בהצלחה, אתה מוזמן להיעזר בפורום בכל שאלה אורי

למעלה