מבקש חידוד לגבי מס דירה שלישית, רשום בחוק

netanel223

New member
מבקש חידוד לגבי מס דירה שלישית, רשום בחוק

שמס על דירה שלישית יחל החל מצבירה של 2.499 דירות, ופה ממה שקראתי הם נעצרו.. עכשיו מה אני אמור לנחש?
במידה ויש לי 2.5 דירות, האם אני צריך לשלם מס דירה שלישית עבור חצי דירה , או רק אם יש לי 3 דירות אצטרך לשלם המס עבור חצי דירה ?
בנוסף, יש או אין דרך להעריך מתי תהיה תשובה סופית האם החוק מס דירה שלישית עבר סופית את כל השלבים ואת הניסיון להפיל אותו לטווח הקצר ?

תודה לעונים ולעוזרים, אוהב לקרוא את התגובות של האנשים פה, אני מגיע מעולם הבורסה אבל אין ספק שאתם סוחפים.

netanel223

New member
תודה על העצה, אשמח לשמוע לא עולה לי כסף כל עוד לא הלכתי

ופעלתי.
&nbsp
מי שיודע , במידה והחוק חל על 2.5 דירות על החצי דירה , כלשון החוק מ2.49% החזקה אתה מחויב במס, ואם אני מתחכם ורוכש 0.48% דירה , האם יבוא בית משפט ויגיד עסקה מלאכותית וחייב במס, ולפיכך כדי ללכת על בטוח רצוי להיצמד לשליש דירה ובכך 2.33 דירות לא יכנסו לתחולה. תוהה, ואשמח לשמוע חוות דעת .
&nbsp

מס ריבוי דירות

המס הזה עושה לנו הרבה עבודה, אשמח להבהיר את המצב לפי דוגמאות:
&nbsp
אדם המחזיק שתי דירות בבעלות מלאה ועוד מחצית זכויות בדירה אחת- דירה אחת תמוסה.
אם הוא מחזיר פחות מ 49% בדירה השלישית- לא יחול מס.

עוד דוגמאות, שיקלו על ההבנה:

אדם המחזיק 3 דירות שבכל אחת 70%- לא יחוב במס.
אדם המחזיק 30 דירות שבכל אחת 5%- לא יחוב במס.
אדם המחזיק 20 דירות שבכל אחת 15%- ימוסה על חלקו ב 18 דירות.
&nbsp
&nbsp

netanel223

New member
תודה על התגובה :) גם לי עלה לראש שהחוסר בהירות תיתן הרבה

עבודה לעו"ד,
הפתיע אותי שאמרת שאם יש לי 2.5 דירות אז אהיה חייב במס על דירה שלמה ולא על מחצית דירה.
אז אם יש לי בעצם חצי דירה הכי זולה ועוד חצי דירה זולה , ועוד חצי דירה יקרה ודירה יקרה ,אז אני אחויב על חצי הדירה הזולה ביותר במס לפי חלקי, ובנוסף אחויב גם על החצי דירה הנוספת במס לפי חלקי ? או שהתכוונת שאשלם מס עבור החצי דירה הזולה ביותר לפי חלקי ?
&nbsp
בנוסף , חשבתי על עוד עבודה לרשויות המס, לעו"ד ולרו"ח, מה קורה אם יש לי 2 דירות, ובשביל לבוא להימנע ממס אקנה רק 45% דירה, כמובן שלפי חוק אני לא אמור לשלם אבל זה ממש אפור ומלאכותי, ובמקרה זה מה רמת הסיכון שלי לדעתך ?
&nbsp
תודה על העזרה הרבה .

למעלה