מבקש טיפים לפנייה לקצבת נכות

מבקש טיפים לפנייה לקצבת נכות

שלום רב, אני סובל מ-CFS מזה כשלוש שנים. אובחנתי ע"י מספר רופאים, ביניהם ע"י ד"ר גליה רהב ופרופסור יורם לבוא. לאור התמשכות המחלה (כפי שידוע לכם...), ןלאור התדרדרות מצבי הכלכלי, החלטתי לפנות לביטוח הלאומי לקבלת קצבת נכות. בידי נמצאים כל הטפסים הדרושים, אולם לפני שאני מגיש אותם, הייתי שמח לקבל טיפים ממיטב נסיונכם לגבי האישורים הנדרשים, ובכלל לעצם התהליך. שאלות ספציפיות: -מהם בכלל הסיכויים להכרה ע"י הביטוח הלאומי? -אם כן-באיזה אחוזים? -האם הם משלמים רטרואקטיבית? אם כן-ממתי? -האם ניתן לקבל את הקיצבה גם אם אני מקבל בו-זמנית תגמול בגין אובדן כושר עבודה מהביטוח הפרטי? -בטופס יש אופציה להסכמה לכך שיקבעו לי אחוזי הנכות ללא נוכחותי. האם להסכים לכך? -באופן כללי-מאיזה רופאים כדאי להביא אישורים? האם אישור של רופא מומחה אחד מספק? (הערה: אני מטפל במחלתי אך ורק בדרך הוליסטית, ונמנע מטיפול קונבנציונאלי כל שהוא, כך שאינני "סובל" מעודף אישורים רפואיים...) אני מודה לכם מראש על עזרתכם, וממתין לתשובותיכם. אודי

הטיפ הכי טוב

לא להתקרב לביטוח לאומי. אם בכל זאת אתה רוצה לבזבז את זמנך תביא אישור מרופא קונבנציונלי כי הוליסטי אצלם זה לא נחשב.

למעלה