מבקש לעלות לדיון נושא שממעטים לדבר עליו: "מגנזיום וסכרת"

מבקש לעלות לדיון נושא שממעטים לדבר עליו: "מגנזיום וסכרת"

מגנזיום וסכרת (קטע ממאמר, הכתובת מצורפת..)
בחולים סכרתיים רמת המגנזיום בגוף נמוכה בשל מספר סיבות: המגנזיום מופרש בשתן יותר מאשר בבריאים, שכיחות גבוהה של שלשול, חוסר באינסולין או תנגודת לאינסולין עם ירידה ברמת המגנזיום בגוף, תת ספיגה במעי וכן רמת המגנזיום בדיאטה של חולי סכרת נמוכה בהשוואה לבריאים .(12)
מספר מחקרים אפידמיולוגים הצביעו על יחס הפוך בין תכולת המגנזיום במזון לבין הסיכון לפתח סכרת סוג 2. ב Nurses Health Study נבדקו 85,000 נשים, ב- Health Professional’s follow up study נבדקו 42,872 גברים וב-Women’s Health Study נבדקו 39,345 נשים. בכולם נמצא יחס הפוך משמעותי בין צריכת המגנזיום במזון להתפתחות של סכרת . (13,14)
Schulze וחב' (15)עקבו אחר 9,702 גברים ו 15,365 נשים בגילאים 35-65 משנת 1995 עד 2004 להתפתחות של סכרת סוג 2. החוקרים מצאו שתכולה גבוהה של סיבים ושל מגנזיום במזון קשורה באופן הפוך ומשמעותי להתפתחות של סכרת סוג 2. תכולת מגנזיום גבוהה במזון קשורה לירידה של 27% בשכיחות של סכרת.

http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=2&ContentID=322014

ladybug4NLP

Active member
אני לוקחת תוסף מגנזיום באופן קבוע

ובניגוד לכל התוספים שאני רוכשת, את המגנזיום אני קונה תוצרת הארץ מאר והסוג הזה "אמור" להיות נספג בגוף בצורה מירבית.

אין לי מושג איך זה משפיע כי אין לי מעבדה בבית ובבדיקות לא נונים בדיקה למגנזיום (אפילו בדיקת ויטמין D נותנים רק פעם בשנתיים)
אני מעדיפה לחשוב כי מצב בגין נטילת תוספי המזון משפרת את מצבי/

מגנזיום משפר את זרימת הדם ומה שכן מורגש שיש לי פחות התכווצויות ברגליים

לא נותנים בדיקת מגנזיום, כי בדם הוא כמעט לא קיים..

יש רק בית חולים אחד בארה"ב, שמבצע בדיקה לא פולשנית. הכל כתוב במאמר שצרפתי.

המגנזיום חשוב ביותר לגוף האדם וחוסר במינרל זה נקשר גם בעלייה

בשכיחות מחלת הסוכרת. בשל הצריכה הגוברת של מזונות מעובדים ותעשייתיים, לכן סובלת מרבית האוכלוסייה ממחסור במגנזיום, אחד ההסברים: בין יתר החומרים האובדים בתהליך עיבוד המזון נמצא המגנזיום, החיוני לפעולה של אנזימים רבים, ובמיוחד לייצוב והפרשה תקינה ומאוזנת של אינסולין. הוכח שצריכת מגנזיום מיטיבה בצורה ניכרת את מצבם של אלו שכבר חלו בסוכרת. אנשים הנוטלים תוסף מגנזיום חייבים לוודא שהתוסף אותו הם נוטלים נספג לתאים. מכוון כי מסתבר שמרבית תוספי המגנזיום הנמכרים בישראל אינם נספגים בתאים.
המגנזיום הוא מינרל שנמצא באופן טבעי במזון שאנחנו אוכלים. ניתן למצוא אותו בשפע במגוון של ירקות ירוקים, בקטניות שונות, אגוזים, מוצרי סויה שונים, בבננות, בשוקולד מריר ועוד.
http://www.tevalife.co.il/מגנזיום-טיפול-סוכרת/

איך אפשר לדעת, אם המגנזיום נספג או לא נספג בתאים?

הרי לא ניתן לבדוק זאת במעבדה..

במחקר קליני שנערך במכון הלב בתל השומר ,נערכה בדיקה השוואתית

של בדיקת מגנזיום תוך תאית באנשים . במשך חודש של מספר תוספי מזון מגנזיום שבסיומו נלקחה דגימת תאים יחסית לזמן 0 במחקר זה גילו שרוב התוספים הנמכרים בישראל מיובאים מחו"ל ומבוססים על מגנזיום ציטראט, שיכולת הספיגה שלו בגוף נמוכה יחסית ולכן השפעתו מוגבלת. אציין למען ההגינות שזהו מחקר פרטי שנועד להביא לנו הלקוחות לצרוך תוסף מזון מסויים .

ladybug4NLP

Active member
אכ-זהו בדיוק התוסף שאני צורכת

shron17

New member
גם אני לקחתי אגוזי ברזיל ונוצר לי עודף ברזל בדם.

לאחר 6 חודשים שבהם אכלתי 2 -3 אגוזי ברזיל בכול בוקר ,
כעת התברר שנוצר לי עודף ברזל בדם.

למעלה