מבקש לצאת חוצץ נגד שם הפורום

sheleg123

New member
מבקש לצאת חוצץ נגד שם הפורום

ערן, פונה אלייך כמנהל הפורום. לא ברור לי מדוע שם הפורום הנו: בקרת איכות תוכנה - QA?? Quality Assurance הנו אבטחת איכות והכוונה הנה לתהליכי עבודה חוצי ארגוןבכלל ולאו דווקא בדיקות תוכנה ששמם בישראל...SW Testing. אתה מוזמן לפתוח כל ספרות בנושא ולוודא טענותיי. אני גולש בפורום לא מעט ונהנה הן מתכניו והן מניהולו אבל הוא בטח לא QA!! ממתין לתגובתך..

erandd

New member
והנה תגובתי

קודם כל ברור שיש להבדיל בין בדיקות תוכנה ובין בקרת איכות. בארגונים גדולים יש אף הפרדה ברורה בין שני הגופים. ןלמרות הנאמר לעיל, בתוך עולמי אני חי, בארץ ההגדרה לבדיקות לרוב היא QA (איש QA, מנהל QA וכו'). פורום זה ישמח להכיל נושאים מתחום בקרת האיכות (תקינה, בקרת תהליכים ועוד), אתה אף מוזמן לשלוח מאמרים שכתבת בנושא או לינקים לאתרים ספציפיים.

boulderdash

New member
מה שנכון, נכון...

במספר גופים מצומצם מאוד בארצנו, ובכלל בשוק התוכנה העולמי ישנה הפרדה ברורה בין QA, QC, Testing וכד'. לרוב קבוצת ה QA כהגדרתה עושה הכל, למרות שהכל בדרך כלל מסתכם ב Testing נטו.

sheleg123

New member
אז ככה..

קודם כל - תודה על התגובות. תיקון קל ברשותכם: דווקא בגופי התוכנה הבינוניים- גדולים ישנן מחלקות שלמות של QA (ניהול איכות/ ניהול איכות תוכנה) מופרדות מ- Testing. לאחרונה, דווקא בעקבות השנים הקשות, גם החברות הקטנות יותר מבינות את הבעייתיות ומפרידות הן בין המונחים והן בפעילות עצמה. ניתן לראות זאת גם דרך חברות ההשמה שמחפשות בודקים לחוד ומנהלי QA לחוד. ערן - אני מוביל קבוצת מנהלי א"א שמחפשים "בית חם" לשתף ידע. אני מבין שמבחינתך - זה המקום?...

erandd

New member
בוודאי

יותר מכך, אם תשלח לי חומר רלוונטי אדאג לפתוח קטגוריה מיוחדת במאמרים ובקישורים

T i k t a k i t

New member
על פי בבילון...

אבטחת איכות היא בהחלט התרגום לquality assurance כמו כן זהו המונח המקובל בתעשיה.

sheleg123

New member
א' או ה'??

אתה פותח כאן שאלה היסטורית מימי מלחמת העולם ה- I ואני לא צוחק!! יש לא מעט גישות ומאמרים שונים בנושא האם אני "מאבטח" או "מבטיח"... עזוב ..אל תיכנס לזה..

למעלה