מבקש לקבל טיפים להעסקת עובד זר סיעודי..תודה.

שלום משה

מפנה אותך לאתר כל זכות ובו יש מידע רב לגבי ההליך והזכויות השונות.
אני חושבת שצריך להסתכל על זה כעל תהליך הסתגלות הדדי לשני הצדדים. יש הרבה חששות (לגבי פרטיות, אופן הטיפול ועוד), אבל באופן טבעי עם הזמן לומדים להכיר ולהתחבר.
צריך כמובן לזכור שזו לא חתונה קתולית.. אם העובד לא מתאים, או חלילה מתעוררות בעיות יש פתרון.
בהצלחה,
ענבר
 

raanansh

New member
להלן רשימת טיפים

אהלן, לאור פנייתך בפורום אני מניח שזה עבור טיפול באדם דמנטי או חולה אלצהיימר, ולכן להלן טיפים בנושא עו"ז:
1. רצוי לשלב בהקדם האפשרי את העו"ז במסגרת הטיפול , גם אם המטופל אינו סיעודי. זאת, מאחר ויש צורך לסגל אותו לעו"ז ולנוכחות שלו בבית. לחוכות למצב סיעודי וקשה זה חבל, כי אז סיכויי השילוב של העו"ז פוחתים.

2. לזכור שהעו"ז אינו עובד רגיל שבא ל8 שעות והולך, אלא הוא גם דייר בבית שהעתיק את מרכז חייו לפה עם צרכים ורצונות משלו. תפיסת יחסי ההעסקה צריכה לדעתי להיות מעבר ליחסי עובד מעביד רגילים.

3. העו"ז הוא לא כל-יכול, זה מאוד שוחק להיות עם מטופל דמנטי וצריך להיות קשובים לעובד ולסייע במה שאפשר. לאפשר יום חופש כל שבוע ושעות מנוחה במהלך היום.

4. יבוא או השמה מהארץ - ככלל - אם יש לכם אפשרות וזמן אז ההעדפה היא להביא עובד חדש שאינו שחוק מעבודה. אמנם יהיה צורך יותר בהדרכה ותמיכה בהתחלה אך זה כדאי. יש עוד יתרונות לכך.

5. גם אם אתם מביאים עו"ז חדש, אל תחשבו שזה 100% הצלחה. תתרחקו מכל תאגיד או חברת סיעוד שיבטיחו לכם שיש להם את העובד המתאים ושתמיד יהיה להם מחליף אם זה לא מסתדר.

6. הגדרת התפקידים, התאמת העו"ז והפרופיל צריכים להיעשות מתוך שיקולים טיפוליים ארוכי טווח ולא קצרי-טווח. דוגמא: לאדם כבד משקל שעדיין מתהלך לא הייתי מביא עו"ז קטנטנה אם יש צפי שבעתיד יאבד יכולת ניידות.

7. אם מביאים עו"ז חדש - לראיין אותו טלפונית\וידאו באופן אישי, להגדיר מראש את דרישות התפקיד ולא לפחד לדרוש שיתחייב לכך אצל עו"ד. לזכור שניתן רק פעם בשנה להביא עובד חדש.

8. עו"ז מהמאגר המקומי - כדאי לעשות בדיקה על הרקע שלו עוד טרם הגעתו לראיון. מי המעסיקים שהיו לו ובאילו חברות עבד. חשוב לזכור שכל מקרה לגופו. לדוגמא: עו"ז שאני מכיר הגיעה חדשה למשפחה והסתכסכה איתם אחרי חודש ועזבה - עובדת כבר שנתיים אצל חולת אלצהיימר אלימה ותוקפנית ובהצלחה רבה.

9. באותו נושא, לא לבנות על עובדת אחת. העובדים פונים למספר מעסיקים ומחפשים במשך כמה ימים עד שמוצאים את המשפחה הכי מתאימה לדעתם. לא להיפגע אם עובד לא מגיע לראיון.

10.מה הפירוש הסביר של דברי העובדים הזרים בסיום הראיון ואיך להגיב:
"אני אחשוב על זה" = "לא מעוניין" ,העו"ז לא יגיד בפנים שהוא לא רוצה את העבודה כדי לא לפגוע. התגובה הרצויה היא להגיד לו שיחשוב על זה שאם יש תנאים או בעיות שהוא מתלבט שישתף אתכם כי ייתכן שיש דברים שאפשר לעבוד עליהם. לא ללחוץ עליו יותר מידי.

"כן, אך אני רוצה להתחיל רק בעוד שבוע" = זה פוליסת ביטוח. אם אין סיבה מיוחדת, אז רוב הסיכויים שהוא ימשיך עוד כמה ימים לחפש תנאים יותר טובים כי יש לו מקם שמור. (אסייג דברי כי יש מקרים שעו"ז עדיין מחוייב למעסיק קודם, או אכן רוצה קצת לנוח).
תגובה לכך תהיה להבהיר לו שאתם ממשיכים לחפש ושתעדכנו אותו אם להגיע להתחלת העבודה.

11. לא להיות קטנוניים עם העו"ז מצד אחד, אך גם לדעת להציב גבולות מצד שני.

12. ללמוד ולהתעניין על הזכויות והחובות, החוקים והמסגרת העסקה כמה שאפשר. לא להסתמך על נציגי תאגיד או חברת הסיעוד כי מי שנושא באחריות על ההעסקה זה אתם.

בהצלחה
רענן שנהב, עו"ס
 

משה מ3

New member
תודה לכולם..


 
למעלה