מבקש לשמוע את הדעה של מאיר וידר
שלום לכל חברי הפורום, יש לי מספר שאלות אשמח להתייחסות מכם, מצטער על כמות השאלות מראש... אני מנסה לסגור את כל הפינות בשאלה אחת...
אני מוכר נכס ב, 1,200,000
יש לנכס משכנתא של 190,000 שח לפי הפירוט הבא:
90,000 פרייס מינוס 0.9 נשאר עד 2038
100,000 קל"צ 3.755 - נשאר עד 2023
סה"כ החזר חודשי 1850 ש"ח .
אני גרוש, מרוויח 5000 שח + קצבת נכות 4500 ש"ח חודשי.
לא קניתי עדיין בית אחר, אני מתכוון לקנות בית בסכום עד לסכום של 1,800,000
משכנתא תהיה בין 200,000-,300,000 שח (לא יעבור את ה- 20% מימון)
לאור המצב השאלות שלי:
1. האם להחזיר את המשכנתא בעת מכירת הדירה או לגרור לנכס החדש (עד שאני יקנה נכס חדש אני יעמיד לבנק את הסכום המשכנתא + ביטחון), וימשיך כמובן לשלם את המשכנתא, הרעיון בזה היא שאני חושש לאור ההכנסה הנמוכה שלי לבעיות באישור משכנתא חדש ויותר קל "לשכנע" את הבנק על משכנתא קיימת. דבר נוסף אני חושב שהריביות שיש לי סבירות ובמידה והמשכנתא בגרירה לא תספיק לי אני יעשה הלוואה מקרן הפנסיה להשלמה, או יקח משכנתא נוספת.
2. כמו כן הבנתי שמותר לי ע"פ חוק לגרור את המשכנתא ולקחת משכנתא חדשה ולקבל שליש פריים מהסכום המשכנתא החדש, ללא קשר לסכום הפריים שיש בגרירת המשכנתא (כלומר אני יקבל במצב שיהיה לי פריים של 50% או יותר במידה ואני יגרור את המשכנתא ויקח משכנתא חדשה).
3. לאור התאור הנ"ל במידה ואני מחזיר את המשכנתא ולוקח משכנתא חדשה לסכום דוגמא של 250,000 ש"ח , אאני מתכוון לקחת שליש פריים לכמה שיותר זמן + 2/3 קל"צ לסביב 10 שנים.
מה הריביות לאור אחוז המימון הנמוך והנתונים שיש לי אני יכול לקבל לתמהיל זה?
4. האם אתם רואים בעיה שאני יקבל משכנתא לאור ההכנסה הנמוכה שלי למרות אחוז המימון הנמוך?
5. האם ידוע לכם מה אחוז הריביות שלוקחים הלוואה מקרן פנסיה?
תודה מראש לכל העוזרים!!
שלום לכל חברי הפורום, יש לי מספר שאלות אשמח להתייחסות מכם, מצטער על כמות השאלות מראש... אני מנסה לסגור את כל הפינות בשאלה אחת...
אני מוכר נכס ב, 1,200,000
יש לנכס משכנתא של 190,000 שח לפי הפירוט הבא:
90,000 פרייס מינוס 0.9 נשאר עד 2038
100,000 קל"צ 3.755 - נשאר עד 2023
סה"כ החזר חודשי 1850 ש"ח .
אני גרוש, מרוויח 5000 שח + קצבת נכות 4500 ש"ח חודשי.
לא קניתי עדיין בית אחר, אני מתכוון לקנות בית בסכום עד לסכום של 1,800,000
משכנתא תהיה בין 200,000-,300,000 שח (לא יעבור את ה- 20% מימון)
לאור המצב השאלות שלי:
1. האם להחזיר את המשכנתא בעת מכירת הדירה או לגרור לנכס החדש (עד שאני יקנה נכס חדש אני יעמיד לבנק את הסכום המשכנתא + ביטחון), וימשיך כמובן לשלם את המשכנתא, הרעיון בזה היא שאני חושש לאור ההכנסה הנמוכה שלי לבעיות באישור משכנתא חדש ויותר קל "לשכנע" את הבנק על משכנתא קיימת. דבר נוסף אני חושב שהריביות שיש לי סבירות ובמידה והמשכנתא בגרירה לא תספיק לי אני יעשה הלוואה מקרן הפנסיה להשלמה, או יקח משכנתא נוספת.
2. כמו כן הבנתי שמותר לי ע"פ חוק לגרור את המשכנתא ולקחת משכנתא חדשה ולקבל שליש פריים מהסכום המשכנתא החדש, ללא קשר לסכום הפריים שיש בגרירת המשכנתא (כלומר אני יקבל במצב שיהיה לי פריים של 50% או יותר במידה ואני יגרור את המשכנתא ויקח משכנתא חדשה).
3. לאור התאור הנ"ל במידה ואני מחזיר את המשכנתא ולוקח משכנתא חדשה לסכום דוגמא של 250,000 ש"ח , אאני מתכוון לקחת שליש פריים לכמה שיותר זמן + 2/3 קל"צ לסביב 10 שנים.
מה הריביות לאור אחוז המימון הנמוך והנתונים שיש לי אני יכול לקבל לתמהיל זה?
4. האם אתם רואים בעיה שאני יקבל משכנתא לאור ההכנסה הנמוכה שלי למרות אחוז המימון הנמוך?
5. האם ידוע לכם מה אחוז הריביות שלוקחים הלוואה מקרן פנסיה?
תודה מראש לכל העוזרים!!