מבקש מידע בנוגע לכדאיות יצירת תוכנה

נשמע הגיוני למדי....

אבל אני לא בטוח שאני בכלל רוצה לתת תמיכה לתוכנה שלי, כמו שאמרת, זה יגזול הרבה זמן וזה יהיה ללא תגמול. התוכנה מוכוונת לקהל שאינו בקיא במחשב אלא משתמש בו בשעות הפנאי, ולכן קרוב לודאי שאין להם את הפחד של לנסות ולהתקין תוכנה לא מוכרת (זו הסיבה שהוירוסים נפוצים כל-כך..) חשבתי בכיוון של יצירת גירסה מנוונת לתוכנה שלי עם התקנה פשוטה מאוד, שאותה אתן ללא תמיכה, מה שנקרא As Is. מי שיתקין אותה והיא תעבוד אצלו, יוכל ליצור עימי קשר ולשלם כדי לקבל את קבצי העדכון לגרסה השלמה (שכבר אני יודע שפועלת), וכך גם אצור גרסאות רשומות (Registered) ספציפית ללקוח, מה שיעזור לי באיומים של "אם תתן למישהו להעתיק ממך, אני אדע שזה ממך..". במקרה שהתוכנה לא תעבוד מסיבה כלשהי, היא לא צפוייה לעשות נזק (היא משתמשת באלמנטים "סטנדרטיים" של סביבת חלונות, וכבר התקנתי אותה על מספר מחשבים ללא בעיה), ופשוט המשתמש יסיר אותה, ולא יוכל להנות ממנה. אני יודע שזה לא נשמע להיט גדול, והמודל העסקי שלי די חלש, אבל ההשקעה הנוספת שלי מעבר למה שהשקעתי עד עכשיו(בעיקר זמן) היא קטנה. בכל אופן, אם אצליח למכור בשיטה כזו אפילו מספר מאות העתקים, זה יספק אותי מבחינת תיגמול על זמן העבודה, מבלי להשקיע יותר מדי במסביב. האפשרות של פנייה לגורם שלישי שיעזור לי במכירות/תמיכה לא באה בחשבון, כי אני לא צופה לתוכנה מכירות היסטריות, ולכן במקרה כזה אני חושש שפשוט הרווח שלי יהיה לא משמעותי ביחס למאמץ שאשקיע. בברכה גיליוטין

מבקש מידע בנוגע לכדאיות יצירת תוכנה

שלום לכולם, אני עוסק בתיכנות כמקצוע, וכתבתי תוכנה מסויימת בשעות הפנאי לשימושי הפרטי, עם הזמן הוספתי עליה עוד ועוד אפשרויות והיא די "רצינית". לאחרונה הראתי אותה לחבר, הוא הציע "ללטש" אותה עוד קצת ולהפוך אותה למסחרית. התוכנה היא בתחום של עזרה בתחביב/עיסוק של שעות פנאי (מיועדת לשוק הפרטי),והיא בעברית בלבד. ככל הידוע לי היא היחידה מסוגה בישראל. אני לא רוצה לציין מה היא עושה בדיוק (כדי למנוע תחרות בשלב הזה) אבל כדי שתקבלו כיוון אני אתן דוגמאות לתוכנות מ"אותה קבוצה": -תוכנה שמאמנת במשחק שח. -תוכנה ללימוד שפות. -תוכנה שמציגה גרפים של תיק מניות אישי. -מילון עברי-אנגלי. אני פונה למי שמתעסק בתחום או יש לו ידע מהימן בנושא: 1. להפוך את התוכנה לגרסה מסחרית ידרוש ממני עוד השקעה לא מבוטלת, האם יש בכלל טעם להשקיע בכך זמן? עם כל ההעתקות שיש בישראל, אני לא בטוח שבכלל יש שוק סביר לתוכנות ביתיות. מה דעתכם על סיכויי ההצלחה? 2. אם אחליט ללכת על זה, יש איזו שיטה מומלצת לשיווק תוכנה בישראל? לנסות לבד? (עלויות ייצור CD לא גבוהות, אך אין לי מושג בשיווק), אולי כדאי לפנות לחברה שמתמחה בכך? 3. איך אני יכול לחשב רווח צפוי והאם בכלל תשתלם לי הרפתקאה כזו? תוכנה כזו יכולה להמכר לצרכן בין 20 ל-100 ש"ח (עפ"י היכרותי את השוק), תלוי איפה ואיך מוכרים אותה (דיסק בלבד או אריזת קרטון עם חוברת הוראות קטנה) אם יש עוד נקודות שקשורות ושכחתי להזכיר, אני אשמח לשמוע. בברכה גיליוטין

תשובות

1. הצעד הראשון הוא עריכת תוכנית עסקית. התוכנית העסקית מסכמת עבורך את כל הנתונים הרלבנטיים: השוק, המתחרים, עלות פיתוח, עלות שווק, מחיר ובהתאם- את כדאיות הפיתוח. כל משקיע רציני יבקש לראות תוכנית עסקית לפני הכניסה להשקעה. מרכזי טיפוח היזמות מתמחים בכך ומט"י מסיל"ה הוא המט"י המתמחה בפיתוחים טכנולוגיים. 2. לא אמליץ על שווק לבד לחסר נסיון. החלופות הן ממכירת התוכנה לחברת תוכנה מוכרת ועשירה ועד שווק באמצעות חברות הפצה. הטווח באמצע די רחב. 3. ראה סעיף 1 להרחבה:

תודה על תשובה, אבל...

אולי לא הסברתי את עצמי טוב... אני לא מתכוון להקים עסק לתוכנות ולהתחיל להתפרנס מהתוכנה שעשיתי (לפחות לא כרגע...), פשוט כבר יש לי "מוצר" כמעט מוגמר ממילא, שעשיתי אותו מלכתחילה ללא כוונת רווח. אני מנסה להחליט האם יש טעם להשקיע מאמץ וכנראה גם סכום כסף מסויים רק בשביל לנסות ולמכור את התוכנה שלי (רק בישראל). האם יש טעם בכלל? אני רוצה לעשות את זה "בקטן", ללא תוכנית עיסקית מפורטת, וללא בניית מערך שיווק וכו´. אני מחפש דרך פשוטה יחסית, ולא מצפה להתעשר מהתוכנה, אלא רק להרוויח קצת ממשהו שכבר יש לי ממילא. אני אודה אם יענה לי מישהו שעסק/עוסק בתחום הזה, עפ"י הסעיפים שהצגתי בתחילת השרשור. תודה גיליוטין.

הנה הצעה מקורית

שלום לך גיליוטין רק יוזמה תעזור לך !!!! תפנה למשווקי מחשבים/ או בעלי חנויות מחשבים שיטמיעו בתוך המחשב שהם מוכרים את התוכנה שלך כערך מוסף למחשב שהם מוכרים, מה שיכול לעזור להם להיות שונים מהמתחרים שלהם (במידה והתוכנה שלך מתאימה לכל סוגי קהל היעד). אל תפחד לנסות, קח ספר טלפונים של חברות שמוכרות מחשבים, תבקש לדבר עם האחראי או עם הבעלים (תמיד רק עם הגדולים), תשווק את עצמך בתור אחד שתמיד תוכל לעדכן את התוכנה ובעלי העסק של המחשבים יוכלו לשמור על קשר יפה עם לקוחותיהם ולשלוח להם שידרוג של התוכנה בחגים או בימי הולדת במידה ויש להם מועדון לקוחות וכו´... תגבש לך תוכנית עסקית וריווחית כמה אחוזים או סכום מסוים אתה רוצה אפילו סכום חד פעמי מכל לקוח, ותיתן לו הרשאה להפיץ ולשכפל את התוכנה כמה שהוא רוצה בתוך המחשבים שהוא מוכר. אני מבינה כרגע שאתה רק רוצה לראות את המיזם שהוא הבייבי שלך, באוויר דבר שיתן לך סיפוק רב, לחוש משהו שיצרת בכוחות עצמך. תהיה יצירתי תמיד....!!! אתה מוזמן לכתוב לי ולעדכן אותי בברכה עינת בר-און

oh yes

New member
חס וחלילה - שלא תעיז!

אתה תחשף לא רק למתחרים בפוטנציה, אלא גם לבעיות של אחריות, התנגשויות בדרייברים וכן הלאה - אני לא צריך לספר לך מה USER יכול לחשוב שקורה אצלו בגלל איזה DLL משתולל, ואילו צעקות אתה תחטוף ואיומים מהסוחר שהתקין כהלכה או שלא את הישום שלך... מסיבה זאת, עסק מהסוג הזה אתה עושה רק עם יצרן החומרה עצמו, ששולח את המחשב מותקן עם התוכנה. סוחרי המחשבים עובדים על מתח רווחים מאוד נמוך - אפסי - ומתנדנדים כל הזמן בין רווח להפסד. זה הופך אותם לשועלונים קטנים... הם לא ישתפו אותך ברשימת הלקוחות שלהם ובטח שלא יאפשרו לך גישה אליהם. אלא אם כן היישום שלך הוא יוצא דופן, הם לא יכנסו איתך לשום דבר; חלקם נותן ללקוחות שלהם ישומים שונים ומשחקים ש"אספו" כך שלא ירצו לשלם בעד דבר אחר. מה כן? תוכנה יכולה להיות מופצת בין חברי פורומים, למשל. יש לא מעט פורומים באינטרנט בארץ ואם התוכנה שלך יכולה להועיל לחברי הפורום (קח למשל את תוכנת מטעמים - www.mai.co.il ) הרי שכדאי להפיץ גרסה "מוחלשת" חינמית ואז לגבות כסף עבור שדרוג. קח בחשבון שגביה באמצעות כרטיסי אשראי היא סבוכה למי שאינו סוחר קבוע... אתה יכול תמיד לבקש צ´ק בדואר, או להשתמש בשרותי סליקה בארה"ב - paypal למשל. בהצלחה.

כמובן

למדתי מהתשובה זה כמובן תלוי כמה הבחור הוא מקצועי והתוכנה שלו טובה. מתחרים ? זה לא דבר שצריך לפחד מהם, להיפך הם נותנים את הפוש להיות יותר טוב.

תודה לכולכם על התשובות...

הרעיון של המכירה בפורומים הוא רעיון לא רע, חשבתי עליו בעצמי כי התוכנה שלי אכן מיועדת לקהל מסויים, אך קיוויתי שאולי יש עוד רעיונות מהסוג הזה כדי לבצע "שיווק קל", כאמור אני לא בונה להתחרות ב-WORD אבל אני מקווה לראות קצת תמורה לזמן שהושקע. לגביי התחרות שהוזכרה, אני מכיר את שוק התוכנות כבר הרבה זמן, ובניגוד לתחומים אחרים, אני חושב שתחרות היא רעה במקרה של "תוכנות קטנות" מהסוג שאני עשיתי, כלומר תוכנה שיכול לכתוב אותה אדם אחד לבד. בשוק יש מתכנתים רבים ברמות שונות, ואם הם ישמעו על רעיון טוב לתוכנה, שהפיתוח שלה קל יחסית אני בטוח שהרבה ינסו, ההצלחות יהיו ברמות שונות, וחלק אף יתנו את התוכנה שלהם חינם (גם לי יצא לתת חינם תוכנות שכתבתי ולא ראיתי בהן פוטנציאל ממשי למכירה) ובזה יסתם הגולל על הנישה הזו... אם אתם עוסקים במחשבים ורוצים דוגמא לתופעה כזו, אז הנה: מכירים את התוכנה NotePad (עורך רשימות) שמגיעה עם כל הגרסאות של ווינדוס? ובכן התוכנה הזו היא עורך טקסטואלי פשוט וזריז, אך אחת הבעיות המרכזיות שלה זה שהיא מוגבלת לקבצים בגודל של עד 32KB (לפחות בחלונות 98 ו-95) בכל אופן, לפני מספר שנים היה גל של גרסאות טובות יותר לתוכנה הזו, שבהן הדבר היחיד שמגביל את הקובץ שעורכים הוא כמות הזיכרון במחשב שלכם. אתם חושבים שמישהו הצליח לעשות כסף רציני מתוכנה כזו?.... למרות שלכל מי שעוסק במחשבים דרושה תוכנה כזו מדי פעם, תוכנות מהסוג לעיל כמעט ולא הכניסו כסף בגלל שהיה מבחר גדול מדי, וברמות שונות ולא נוצר "תקן" מסויים כמו שלמשל בתחום של עיבוד התמלילים כולם מכירים את הפורמט Doc של וורד. אם היום תנסו לבצע חיפוש על תוכנות תואמות NotePad, תוכלו למצוא בקלות יותר מ-10 שניתנות להורדה חינם לשימוש ביתי. בברכה גיליוטין

shsre

New member
אתה, עכשיו מכיר וחשוב יותר

מבין חלק מהשיקולים העסקיים שכרוכים בכך. קח דף נייר ותתחיל לענות לעצמך על שאלות (אותם אשר תקציר מנהלים בא לענות): לאן אני הולך, או מה המטרה של כל הפרוייקט. קהל יעד, מי הוא? גודל השוק, כמה יחידות תמכור. חדירה, איך? (אתה אדם בודד) מחסום טכנולוגי- קיים? עלות הפיתוח (QA, תמיכה) עלות השיווק. ואחרון חביב מתחרים, תמיד יש מתחרים, אם אתה לא מוצא/מכיר לא חפרת מספיק לעומק. יתרונות מול חסרונות. לאחר שהשקעת זמן בחשיבה ויש לך תשובות לשאלות, ורק אז, יהיה לך קל מאוד לקבל את ההחלטה הנכונה.

oh yes

New member
עינת, מה מלמדים בטמיר כהן?

לא מלמדים להכיר את השוק ואת הנפשות הפועלות לפני שקובעים מסמרות? תקראי מה שהאיש כותב על מתחרים בנישה שלו. מתחרים זה לא תמיד טוב. תחרות זה דבר טוב לכווולם, חוץ מאשר למי שמעוניין למכור את המוצר שלו והוא בתחילת הדרך. במקרים מסוימים התחרות תביא להתפתחות השוק - ראי מקרה כניסת מקדונלד´ס שאני בטוח שאת מתחריהם את מכירה - אבל זה חיובי רק למי שהוא כבר מבוסס בשוק. במקרה של גליוטין, שאין לו תקציב פרסום או שיווק והוא חייב לעשות הכל "מבית" ובאמצעים מינימליים, מהירות החדירה היא אכן הגורם המכריע. איכות המוצר - חשובה ככל שתהיה על מנת להבטיח את השארות המשתמשים שלו אצלו - היא משנית בגלל שאין צורך באמצעי פיתוח כדי לבנות מוצר דומה לשלו והוא ככל הנראה לא יכול לקבל הגנה פטנטית (ואם כן, ישועה גדולה מזה לא תהיה לו...). "תני לי מונופול ואני אכבוש את העולם" (ביל גייטס לאמא שלו). ובכלל: העולם יעשה בשבילך הכל אם יהיה לך מספיק כסף. הוא אפילו ישמח לשלוח לך שי לחג שעולה לו כמו שבוע עבודה של פועל... -אוטו-

בטמיר כהן רק עובדים

אין שום קשר לטמיר כהן זוהי דעה אישית שלי, מפני שאני יודעת שאם לא מעיזים לא מטיזים החוכמה היא להעיז בשכל.

nirdagan

New member
מה שלא תחלק אותה בחינם?

ותשתול בה כמה פרסומות חצופות לשירותי תכנות שאתה נותן?

זה רעיון נחמד ../images/Emo11.gif, אבל...

אני עובד במשרה מלאה ומתישה למדי. להתחיל לתת שירותי תכנות זה אומר שאני אצטרך לוותר על המשרה שלי או לפחות חלק ממנה, וכרגע זה לא עומד על הפרק. למרות שמדי פעם אני משתעשע ברעיון.... כולם מודעים למצב הקשה יחסית במשק, ואם כבר יש משהו טוב ביד כרגע אני לא רואה סיבה "להרעיד" את הכסא שאני יושב עליו. אני לא מעוניין (כרגע לפחות) להקים עסק משלי, אלא רק לנסות למכור את התוכנה (שכמעט) יש לי, ראשית כדי לקבל תמורה גשמית כלשהי (יענו כסף) על הזמן שהושקע בה, והושקע בה די הרבה. ושנית, בתחום של עבודה בתיכנות יש מעט קווי דימיון לתחומי אומנות כמו ציור, צילום, פיסול וכו´ - כשיש לך עבודות מוצלחות, כמו למשל ציור מפורסם או לחילופין תוכנה שכתבת לבד והצלחת למכור 1000 עותקים ממנה, אז זה נותן לך קרדיט, קרדיט שהרבה פעמים אתה יכול לתרגם לתמורה כספית כאשר אתה בא להציע את שירותיך לקונה פוטנציאלי (יש לך הוכחה שאתה "שווה"). בברכה גיליוטין

behemot

New member
יש חברות שמוכרות SHAREWARES

בארץ זה לא עובד כי כולם גונבים אבל ארה"ב שוק יותר מחונך לכך

nirdagan

New member
החינוך הישראלי

אני מכיר אדם שלמד בקורס של "וובמאסאר" (או משהו מעין זה), כלומר למד לעסוק במקצוע שכולל גם תכנות, והמדריך בקורס חילק לתלמידים תוכנות "פרוצות" בשויי של כאלף דולר לתלמיד. כאשר מחנכים את המתכנתים לא לכבד רישיונות תוכנה, למה שהם יוכלו להתפרנס מעבודתם?

למעלה