מבקש מידע על קורסי הבחירה הבאים:

sagin

New member
מבקש מידע על קורסי הבחירה הבאים: ../images/Emo53.gif

אשמח למידע על עניין, קושי, ציונים בקורסים הבאים: תרגיל ביבליוגרפיה ומחשב בחוג לתולדות האומנות העברית בת ימינו בחוג ללשון עברית מערכת החינוך בישראל בחוג לחינוך מבחנים פסיכודיאגנוסטיים בחוד הנ"ל תודה רבה לעונים!

אני יכולה להגיד רק על מבחנים פסיכודיאגנוסטיים

אני אישית לא אהבתי. לקחתי אותו במסגרת החד חוגי, אבל לא שזה חשוב. הקורס די עמוס למרות שזה רק 2 נקודת זכות. יש שני תרגילים די כבדים. כל אחד מהם 15% מהציון הסופי, נראה לי. בתרגיל הראשון צריך לראיין מורה לחינוך מיוחד או יועץ חינוכי על ילד\ה שהם שלחו לאבחון פסיכולוגי ואז להסביר בעזרת סקירת ספרות את המבחן הפסיכולוגי שבו הם השתמשו. התרגיל השני היה יותר מעניין. צריך לבחור תכונה אישיותית ושני מתנדבים מעל גיל 18 ולבקש שיצייר ציור של איש או אישה, עץ ובית וגם שיענה על מבחן השלמת משפטים ואז לנתח את זה. וגם צריך לכתוב על מהות המבחנים הפסיכולוגיים. המבחן היה אמריקאי ולדעתי אם אתה לא קורא מאמרים די הלך עליך. עכשיו, לדעתי הקורס לא ממש מעניין אבל המרצה בסדר. אני קיבלתי ציון סביר, יש כאלו שקיבלו ציונים טובים ויש שפחות טובים. אם אין לך הרבה זמן להשקיע, לא כדי. אם כבר אני ממליצה על קורס של פיגור שכלי. קורס מעניין והמבחן קל. בהצלחה!

sagin

New member
תודה רבה+שאלה על הקורס השני

מה זה ציונים טובים? מה לומדים ב"פיגור שכלי"?, האם יש עוד קורסי יסוד קלילים במיוחד בחוג זה שאתם ממצליצה עליהם? שוב תודה רבה על תשובתך...

היי, אין בעד מה

ציונים טובים זה עניין סובייקטיבי אבל מעל 80 נראה לי בסדר. היו שקיבלו בסביבות 80+ והיו שקיבלו מעל 90. חלק קיבלו 70 ומעלה יש כאלו שקיבלו 70 ומעטה. בוא נגיד שממה שאני זוכרת לא היו הרבה מעל 90. רובם בסביבות 80+ ומעטה.(במבחנים פסיכודיאגנוסטיים). בנוגע לפיגור שכלי. לומדים על ההתפתחות שחלה במהלך ההסטוריה כלפי ילדים עם פיגור שכלי, כל מיני גישות, מהי אינטלגנציה, על תסמונת דאון וכ'. באמת שזה קורס מעניין, אני אהבתי. כדי לך להסתכל על הסיליבוס, שם תקבל יותר מידע. זה שני הקורסים היחידים שלקחתי בינתיים בחינוך אז בנוגע לקורסים אחרים אין לי שמץ של מושג. בהצלחה!

למעלה