מבקש מתכון טוב לדייסה טעימה

day45

New member
מבקש מתכון טוב לדייסה טעימה

אודה על תשובות.
 

shokolate

New member
אני גם אשמח

 

חנהפ

Active member
אצלנו הילדים מעדיפים דיסת סולת

לכוס חלב מוסיפים 2-3 כפות סולת מבשלים עד רתיחה, מוסיפים 2-3 כפיות סוכר וממשיכים לבשל תוך בחישה עד שמסמיף יוצקים לצלחת מגררים מעל שוקולד והם אוכלים לתאבון אני יכולה למות רק המריח
 
דייסות

קודם כל, אני בד"כ סמויה בפורום הזה , אבל אחרי שראיתי שרק אדם אחד ענה לך לא יכולה שלא לענות... אז ככה: (מצטערת, לא יודעת כמויות מדוייקות...) 1) דייסת אורז- מבשלים אורז (עדיף עגול) בקצת מים רותחים, ככה שרק יכסו את האורז. אחרי שהמים נספגו מוסיפים חלב. מביאים לרתיחה, בוחשים מדי פעם, וכשהחלב נספג מוסיפים עוד... וכך עד שהאורז מוכן ורך והחלב לא נוזלי. 2) קוואקר- סבתא שלי נוהגת להכין ע"ב מים, ניתן גם ע"ב חלב. כמובן שחלב נותן טעם יותר עשיר עשיר. פשוט מבשלים במים או חלב, אין לי כמויות פשוט לפי העין והסמיכות הרצויה. תמיד ניתן להוסיף עוד קצת קוואקר אם רואים שדליל. 3) דוחן (ודלעת, אם רוצים)- שוטפים עם מים רותחים ומסננים. מכאן כמו בדייסת אורז. אם מוסיפים דלעת חתוכה לקוביות, היא מתבשלת ונותנת טעם מיוחד. לאחר שמוכן ניתן להוסיף צימוקים או מעט שמנת מתוקה. 4) תערובת של אורז ודוחן, ועדיף עם הדלעת. אופן הכנה כמו בדייסת אורז. לכל הדייסות ניתן להוסיף סוכר או דבש לפי הטעם (לטעמי בדייסת קוואקר עדיף דבש, בדוחן סוכר ואורז אני אוהבת ללא ממתיק), קוביית חמאה או תוספות אחרות. מקווה שעזרתי.
 

יפית מן

New member
בוקר טוב אור לרוב,חג אורים שמח../images/Emo138.gif

תודה לך נימפדורה הזכרת לי את הדייסות של אימי ז"ל ולא הצעצלתי והכנתי את דיסת האורז, אתמול והבוקר הפתעתי, את בן זוגי והכנתי את דיסת השיבולת שועל על רקע של חלב סויס(בגלל ליחה אני לא משתמשת בחלב רגיל).אחזור שינית, חלב סויה וליקקנו את האצבעות אנחנו הוספנו סוכלרוז יצא נהדר, וכן אתמול עשיתי את הלחמניות חצי קמח לבן וקמח מלא של מאיושי יצא נהדר חלקתי לכמה, ומיד המרשם נדד בין כולם תבורכו בברכת שמים כל העוסקים במלאכת הבישול,והאפיה שאין מתכון שלא נרשם אצלי בלי להתעצל יום טוב ומבורך
 
למעלה