דייסות
קודם כל, אני בד"כ סמויה בפורום הזה , אבל אחרי שראיתי שרק אדם אחד ענה לך לא יכולה שלא לענות... אז ככה: (מצטערת, לא יודעת כמויות מדוייקות...) 1) דייסת אורז- מבשלים אורז (עדיף עגול) בקצת מים רותחים, ככה שרק יכסו את האורז. אחרי שהמים נספגו מוסיפים חלב. מביאים לרתיחה, בוחשים מדי פעם, וכשהחלב נספג מוסיפים עוד... וכך עד שהאורז מוכן ורך והחלב לא נוזלי. 2) קוואקר- סבתא שלי נוהגת להכין ע"ב מים, ניתן גם ע"ב חלב. כמובן שחלב נותן טעם יותר עשיר עשיר. פשוט מבשלים במים או חלב, אין לי כמויות פשוט לפי העין והסמיכות הרצויה. תמיד ניתן להוסיף עוד קצת קוואקר אם רואים שדליל. 3) דוחן (ודלעת, אם רוצים)- שוטפים עם מים רותחים ומסננים. מכאן כמו בדייסת אורז. אם מוסיפים דלעת חתוכה לקוביות, היא מתבשלת ונותנת טעם מיוחד. לאחר שמוכן ניתן להוסיף צימוקים או מעט שמנת מתוקה. 4) תערובת של אורז ודוחן, ועדיף עם הדלעת. אופן הכנה כמו בדייסת אורז. לכל הדייסות ניתן להוסיף סוכר או דבש לפי הטעם (לטעמי בדייסת קוואקר עדיף דבש, בדוחן סוכר ואורז אני אוהבת ללא ממתיק), קוביית חמאה או תוספות אחרות. מקווה שעזרתי.