עוגת ספוג..... ללא חנק.
לבקשתך מתכון לעוגת ספוג: המוצרים לעוגה: 7 ביצים,1/2 כוס שמן,1 א.אפייה, 1 ס.ווניל, 1 כוס סוכר, 3/4 1 כוסות קמח תופח. אופן ההכנה: להפריד חלבונים וחלמונים. לערבב בקערה את החלמונים עם הסוכר,ס.ווניל והשמן. להוסיף את הקמח ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. להקציף את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר. להוסיף את הקצף בתנועות קיפול עדינות לתערובת הבצק. לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. לשמן תבנית עגולה מס`` 26 . לאפות במשך כ- 20 דקות או עד שהעוגה מוכנה. לבדיקה נועצים קיסם ורואים אם הוא יצא יבש. משאירים את העוגה בתנור לפחות למשך 1/4 שעה כדי שהגובה לא ייצנח. פותחים את דלת התנור עד לצינון העוגה. משחריים את העוגה מדפנות התבנית חוצים אותה לשניים מרטיבים את הבסיס אפשר עם חלב . ניתן למרוח כל קרם. מקווה שתצליחי באפיית העוגה. מנסיוני היא מוצלחת מאד. אוורירית וקלה. ב ה צ ל ח ה !!!