מבקש עזרה בהחלטה לגבי עובד זר

איציק8

New member
מבקש עזרה בהחלטה לגבי עובד זר

אבי חולה כבר שנתיים באלצהיימר , הוא גר עם אימי בבית קטן 2 חדרים ,בימים אלה אישרו לו עזרה של עובד זר אנו צריכים להחליט לגבי מין העובד הזר, אימי מעדיפה אשה ,שכן אז היא תהיה יותר חופשיה בבית , מיצד שני יש בעיה עם רחיצה וטיפול אינטימי עם אבי ע"י אשה {יש בעיה עם רחיצה מאחר ואבי מסרב בכל תוקף להתרחץ, גם אני לא מצליח לשכנעו] אשמח לקבל טיפים נוספים בנושא ההתמודדות החדשה עם עובד זר

ronnyw

New member
עובד או עובדת

האם אביך עצמאי? האם עצמאותו זמנית? הסיבה לשאלה - האם יש צורך בכח פיזי רב. היתרון גדול של עובד גבר - יכולת סחיבה/הרמה. לאבא שלי יש עובדת אישה. אבא שלי איש גדול וכבד. ההליכה קשה עליו מאודת והוא מועד. כבר כמה פעמים העובדת שתמכה בו, נפלה יחד איתו. אני חושבת שעם גבר זה לא היה קורה. (כיום יש לנו שתי מטפלות, כי גם אימי סיעודית לגמרי. כשאבי קם ללכת - שתיהן אוחזות בו משני הצדדים). עוד יתרון של גבר - הוא נתפס כיותר סמכותי. אישה נתפסת כרכה יותר. למשל - אם צריך להכריח את אביך להתרחץ - או כל דבר אחר - נראה לי שגבר יצליח יותר. קח בחשבון שהסרבנות גוברת עם הזמן. אכן, אימך תאבד מהאינטימיות, אם יהיה גבר, אבל אביך יאבד הרבה יותר, אם תהיה אישה. (אגב, יש רעיות שדווקא פוחדות מהכנסת אישה נוספת הביתה, פן יתפתח משהו עם הבעל. זה תלוי מאוד במצב של האישה, מה שלא צויין במסר שלך) (על זה נאמר, שאין למצוא פתרון טוב, אלא לשאוף למצוא את הפתרון הפחות גרוע...) וכמובן - הכל תלוי באישיות הפרטית של אותו עובד/עובדת. יהיה קשה בהתחלה, כי זה משהו חדש וזר בבית. למרות שהם (הפיליפינים - זה לא תמיד נכון לגבי עובדים אירופאים) שקטים וצנועים - בכל זאת הם תוספת של 50% לדיירי הבית, וכולם צריכים להסתגל זה לזה. אחרי שבויים - לא תבינו איך אפשר היה בלעדם... שיהיה בהצלחה !!

איציק8

New member
הבהרה

ronnyw תודה על התגובה, ולשאלתך אבי עצמאי לחלוטין, ורזה,אין אני מבין מה הוא יפסיד מזה שאת הטיפול יקבל מאשה?,מאחר ואין לי כל ניסיון עם עובדים זרים וקיבלתי רושם בין השורות שאתה מבחין בין אירופאים , לאסייתים , הייתי מבקש לקבל כל מידע שאפשר כדי לנסות לעקוף מיכשולים רבים ככל האפשר בהתנסות החדשה, אשמח מאד לתגובות נוספות תודה

ronnyw

New member
תשובה לאיציק

שלום, אולי לא הבהרתי את עצמי נכון: היתרון של גבר הוא ביכולת הפיזית (אני זהירה מאוד בדברי, שמא אדרוך על בלוטות של מאותגרות מגדר...). אם זה נושא שאיננו רלוונטי אצלכם - הרי שהטיעון המרכזי לגבר נעלם. ואם אימך עוד מודעת לעצמה, ונושא הפלישה לאינטימיות מצד גבר מאוד מפריע לה - כמובן שזה חשוב (לכן כל כך קשה לתת עצות, כי בעצם כל מקרה הוא בעל ניואנסים משלו). חשוב אולי לציין, שבכל מקרי המטפלים גברים שאני מכירה, הגבר עושה גם את כל העבודות ה"נשיות" (בישול, כביסה ונקיון), ועוזר גם בעבודות "גבריות" (גננות, תיקונים קלים וכו') כפי שהבנת, לאבא שלי יש מטפלת אישה (כיום יש שתיים) והטיפול עצמו מצוין, כולל רחצות, גילוח, חיתולים וכו'. לגבי המוצא: כאן עלי להיות זהירה עוד יותר, כי אסור לעשות הכללות לגבי אנשים. דברי נאמרים מתוך התרשמות לא מקצועית. לא בדקתי לעומק, לא עשיתי מחקר, לא חישבתי סטטיסטיקות. אני סתם קרובה לנושא, קוראת, מתעניינת. העסקתי פיליפינים חוקיים ולא חוקיים, העסקתי עובדת רומניה אחת. זה כל נסיוני. אנסה להתנסח בזהירות: המטפלים/ות ממוצא פיליפיני נחשבים להרבה יותר "סיעודיים" באופיים. הם (שוב הכללה, אני יודעת...) חרוצים מאוד, מבצעים כל מלאכה, קלה כקשה, אסטתית או לא, לא מקטרים, מסתפקים במועט. הבעיות איתם: שפה ו"ראש קטן" . אבל הם פתוחים ללמוד, ומסוגלים לנהל בית כשר למהדרין בלי לערער או להרהר ... האירופאים יותר בטוחים בעצמם, שולטים בשפות (למשל - מה יותר טוב ממטפלת דוברת רוסית לחולים ממוצא רוסי?), תרבותם דומה יותר לתרבות שלנו. זה גם חסרונם: הם פחות צייתנים, יותר בררניים. איציק - היד רועדת לי כשאני כותבת את הדברים, כי בטח עשיתי עוול להרבה אנשים טובים והגונים. אשמח אם אחרים בפורום יביעו את דעתם.

גבר או אשה?

שלום רב, אני התלבטתי בזמנו לגבי בעלי וכמו אמך חשבתי שלי יהיה נעים יותר אשה, אכן עבדה שנה, והוכרחתי להחליפה לגבר, מניסיון אני מציעה ישר לקחת מטפל גבר, מהמובנים שציינת, לאביך יהיה יותר נעים אם יטפל בו גבר. בהצלחה.

איציק8

New member
מבקש להרחיב

מודה לך אסתר אלוני ואני מבקש להרחיב במידת האפשר את הסיבות שבגללם היית חייבת להחליף את העובדת ,אבי במצב שהוא לעיתים קרובות לא מזהה את הנימצאים סביבו. לעיתים הוא מחפש את אמא שלי (היא נימצאת לידו)ומחפש את אישתו, לשאלה נוספת האם יש העדפה לדעתך למטפלת אירופאית , או מהמזרח,אמא שלי צברית דורות רבים אבי יוצא טריפולי,

למעלה