מבקש עזרה בהטמעה מיוחדת של גופן ב-WP (אז' צפיה-קצת ארוך..

מבקש עזרה בהטמעה מיוחדת של גופן ב-WP (אז' צפיה-קצת ארוך..

שלום לכל המלומדים\ות !

רציתי לבקש את עזרתכם בהטמעת גופן באופן שיוסבר בהמשך.
אני בשלבי הקמת אתר וורדפרס, ורוצה לציין שאני לא מתכנת אז ככה שנושאים מתקדמים ב- CSS זה עדיין סינית בשבילי.
עדיין, אני עקשן ונחוש להמשיך קדימה (בעצלתיים אמנם..) והצלחתי לשנות כמה דברים בעיצוב ע"י משחק בסטייל-שיט. הבעיה שהגעתי למצב שההתעסקות בחומר התכנותי לוקחת ממני הרבה זמן ואנרגיות, ועד כמה שעולם זה מקסים ומרתק (באמת!) – זה פשוט מזיז אותי מהנושא העיקרי של בניית האתר- השחמט.

אני אתחיל ברשותכם בשאלה "האם ייתכן" לפני "אם כן אז כיצד"

השאלה היא - האם ניתן "לאפשר" (Enable) גופן ב- WP?
מה הכוונה בכך? לפני שאסביר אציין כי לא מצאתי (בגוגל) אף לא שאילתה אחת שתאמה את הנ"ל. מצאתי למשל את
"How to use custom font in your WP site" או "How to add custom", ,אך לא "How to enable custom font in your WP site".
עכשיו אני אסביר למה ההבדל בכלל חשוב. ובכלל למה אנו
(הממ..כלומר אני..
) צריכים את זה.

נניח שאני כותב פיסקה בפונט מסוים נניח טהומה. בתוך טקסט הפיסקה אני רוצה "לשתול" תווים של גופן אחר,(זהו הגופן המותאם) כך שלמתבונן מהצד ייראה הדבר כאילו מפוזרים באופן אקראי תווים של גופן אחר בתוך הפסקה. במילים אחרות- זוהי פסקה בעברית בעיקרה עם "נגיעות" של גופן מותאם (לא עברי).
מכאן יובן ה- 'Enable' - כלומר, אני לא מעוניין שהגופן המותאם, הזר, יחליף את הגופן העברי באופן מלא בפסקה, אלא שיתאפשר לי לשלב אותו יחד עם גופן ברירת המחדל העברי שבו אני עושה שימוש בפוסט. וגם וזאת רק במיקומים בפסקה שאותם אבחר.
עכשיו, בשביל מה צריך את כאב המחושים (הראש בשבילכם) הזה?
אז ככה, למי שיודע שחמט יהיה קל מאד להבין, למי שלא אומר כי משחק שחמט ניתן לשחק מחדש גם אם שוחק לפני יותר למשל מאלפיים שנים ובתנאי שבוצע רישום 'Notation', של כל מסעי המשחק.
ישנם מספר שיטות לרישום המסעים. אני אתן שתי דוגמאות המתארות קטע מתוך משחק בכל שיטה-

בשיטה "העברית": 18.פו5 צוה8 19.פ:ז7!? מ:ז7 20.ר:ח6+ מ:ח6?

הסבר: זהו קטע ממשחק שחמט המתאר 3 מהלכים (6 מסעים), והמשמעות שלו:
מסע 18 (לבן) - מסיע פרש למשבצת ו5 , שחור- מסיע צריח המוצב בטור ו' למשבצת ה8.
מסע 19 (לבן) פרש לוכד על משבצת ז7 (!?-מסע מפוקפק), שחור- מלך לוכד על ז7
מסע 20 (לבן)- רץ לוכד על משבצת ח6 ומאיים שח, שחור- מלך לוכד על ח6 (?- מסע רע, טעות)

בשיטת figurine notation : כאן כלי השחמט מתוארים באופן ציורי\סמלי. הסמלים הם למעשה גופן. ניתן לראות בתמונה (pic1) כיצד נראה קטע המשחק הנ"ל בשיטה זאת.
בתמונה השנייה (pic2) הבאתי דוגמא יותר רחבה, המתארת את התוצאה הרצויה מבחינתי לתיאור משחק שחמט באתר שלי.

בכדי לפשט את העניינים אומר כי מדובר אך ורק בטקסט הפוסט. לא בכותרת או בכל חלק אחר בתבנית.

לגבי הפרטים הטכניים, הם :
- השתמשתי בגופן שחמט חופשי שהמרתי אותו ל-Web Fonts והעליתי אותם לשרת.
- התבנית באתר היא תבנית "Supernova", התבנית היא חינמית, אך מהממת מבחינת האופציות הרבות והגמישות שהיא מאפשרת, אלא שבצד זה גם קובץ הסטייל-שיט שלה מסובך בהתאמה.

לפי מיטב האינטואיציה שלי החלק בסטיל-שיט שנקרא " "CONTENT_STYLES" עוסק בכל מה שקשור לעיצוב הטקסט בגוף הפוסט, אך אין לי 100% ביטחון בכך.
אני לא בטוח אם חוקי הפורום מאפשרים לי לכתוב כאן את הקוד , אבל אשמח לשלוח בפרטי את הנ"ל.
לכן אני פונה אליכם, מיטב המומחים של תפוז לפעול איתי מחוש בצד אגודל עד למימוש מושלם של פתרון הבעיה.

הערה - על אף שאני לא בטוח אם המימוש אפשרי כפי שציינתי- יש לי ראייה לכך שזה כן אפשרי:
כאשר אני מעלה לאתר פוסט עם פיסקה "מעורבת" עם שני הגופנים- העברי והמותאם- היא מוצגת בצורה מושלמת.
אלא שהגופן המותאם מותקן אצלי בתיקיית הגופנים בחלונות וכאשר אני מסיר אותו ומוחק את המטמון – אני חוזר ומקבל סימנים מוזרים.

תודה מראש מובטחת למסייעים + מתן קרדיט באתר לכשיוקם!
בונוס - מתכון קולינארי מיוחד ישלח ע"פ דרישה !

הופאק

New member
דבר ראשון קרא על font-face

דבר שני תצטרך להכניס span לתוך הפסקה שלך ולהגדיר לו גופן שונה.

תודה על תגובתך. אני מאמין ש..

מבחינת font-face עשיתי כל שצריך, (טל"ח..:)
- Declaration- הכרזה והצבעה למיקום ספריית הגופנים בשרת.
- מיקמתי את ספריית הפונטים בשרת (ב-4 מקומות שונים -ליתר ביטחון :)
&nbsp
לכן אני משער שהפיתרון נמצא בהגדרת הגופן (הצהרה על פונט- פמילי) בשורה המתאימה (אולי 'post-entry' ? ) בחלק "CONTENT_STYLES" שב -stylesheet. אבל כאן אני כבר מאבד את מחושיי ורגליי ( גם אם אדע את המיקום המדוייק לצערי לא אדע איך להגדיר זאת בצורה נכונה.
&nbsp
אני מציע שמי שמוכן לעזור לי אני אשלח לו את ה-stylesheet והוא ישחק איתו לפי הבנתו
ויחזיר לי. אני אציב אותו באתר ( יש לי גיבוי)- וכך ע"י ניסוי-וטעייה משהו יזוז...(חוץ מהמחושים שלי שכבר זזים מתסכול..:).
שוב תודה, ויום טוב! :)
&nbsp
&nbsp

N0

New member
למרות שבטח אפשר לעשות את כל מה שאתה רוצה

אייקונים של חיילי שחמט הוא חלק מהסמלים של היוניקוד ככה שכמעט כל גופן יציג אותם אפילו בתפוז
♜ ♞ ♝ ♛ ♚ ♝ ♞ ♜
https://en.wikipedia.org/wiki/Chess_symbols_in_Unicode
אין סיבה להשתמש בגופן מיוחד עבורם

WOW! תודה רבה. מהמם!

זה אומר 2 דברים,
האחד שיש לנו תיקו בכיס! למקרה שלא ילך עם הגופן המותאם.
השני - המעבר מהאסקי\אסקי מורחב ליוניקוד הצעיד את האנושות קדימה :)
&nbsp
האם לדעתך ניתן ליצור קיצורי- מקשים לצלמיות השחמט הללו בוורד של מייקרוסופט
(2010)?
&nbsp
הייתי רוצה עדיין להמשיך ולנסות להטמיע את הפונט המותאם ששמו אגב
"CHESS MERIDA" מהסיבה שהוא יותר יפה (לדעתי) מהיוניקוד ומהסיבה שהוא מציע
גם אפשרויות לעריכת המשבצות בדיאגרמת שחמט. אה.. וגם יש לי קיצורי מקשים לצלמיות של הגופן בוורד - מה שמייעל מאוד את הכתיבה לפוסט.
למי שמעוניין - טקסט מצורף מאת יוצר הגופן.
&nbsp

לכל מי שמוכן לעזור..

שיכתוב לי כאן שהוא מוכן שאשלח לו את ה- stylesheet.css
והוא מוזמן לערוך בו שינוי או תוספת או להעיר הערות בכדי למצוא פיתרון לבעיית הטמעת הגופן.
את הקובץ המתוקן אני אעלה לשרת ואבדוק אם הבעיה נפתרה.
&nbsp
שאלה: האם ניתן (ע"פ חוקי הפורום הזה) אם ניתן לצרף קובץ טקסט עם הקוד שבסטייל-שיט לאשכול?
&nbsp
תודה מראש לכל המלומדים.
&nbsp
*סט מחושים לראיית לילה או מיכל K-300 כמעט מלא (אני כבר חסין :) יוגרל בין המסייעים !

אודה מאוד על העזרה למי שיכול..בבקשה.

אם אפשר בבקשה לקרוא את ההודעה הפותחת של האשכול "מבקש עזרה בהטמעה מיוחדת של גופן ב-WP "- כדי לדעת מה מדובר.

אני מצרף קובץ TXT שהוא למעשה הסטייל של התבנית.

הפעולות שאני עשיתי בסטייל הם :
-- הקוד בתחילת הטקסט (היינו, מהעליון ביותר- ועד להצגת התבנית ע"י היוצרים) הוכנס על ידי, בהעתק והדבק מתוך קובץ הסטייל שירד עם הגופנים שהומרו ל - WebFonts.
כפי שאני מבין, חלק זה הוא ההצהרה על הגופן.
--- את כל הגופנים שהומרו הכנסתי לספרייה 'fonts' ופיזרתי את הספריה על השרת באיזה 4-5 מקומות שונים (מה שבטוח -בטוח
)

המטרה היא למצוא את החלק הרלוונטי שב- style.css שאחראי על איזה גופנ\ים יופיעו בפוסט ולהציב הגדרה מתאימה (font family?) שתאפשר להגופן המותאם שהוצהר להיות מוצג (מבחינתי זה יהיה מספיק שיוצג רק בגוף הפוסט).

לי נראה שזה החלק שנקרא "CONTENT_STYLES" - אבל אני ממש ממש לא רוצה להטעות, הידע שלי בתחום הוא דיי מינורי.

תודה לכל מי שיכול לעזור, ושוב, אני מזמין כל מי שיודע ויכול לעשות מודיפיקיישן וא\ו לכתוב רק את הקוד המתאים לדעתו שצריך להוסיף+מיקום בסטייל וא\ו להעיר כל הערה או לשאול אז באמת אני אשמח מאוד. כל קוד שייכתב אני אבדוק אם זה יעבוד אחרי שאעלה אותו לשרת. בכל מקרה יש לי גיבוי (סטייל סטרילי) אז שום נזק לא ייגרם גם אם זה לא יעבוד.

מאוכזב..

אף אחד לא יכול לעזור לי כאן ? כל מה שאני מבקש זו שורת קוד ב-CSS
שתאפשר את הצגת הגופן המותאם (שכבר הוצהר בסטייל והועלה לשרת), וכל זאת רק בתוך גוף הפוסט שאני כותב ולא בשומקום אחר.
צירפתי קובץ סטייל בהודעה קודמת ובבקשה מי שיכול לעזור.. פליזזז...

תודה לחבר "NO" שהביא לידיעתי אודות היוניקוד !
זה עובד! וגם לא פחות חשוב השימוש בו מושלם מבחינת היישום, וזה בניגוד למה שחשבתי בהתחלה! אבל הייתי רוצה להשתמש בגופן "שלי" בכל זאת.
מי שרוצה לדבר ואו צריך עוד מידע הפל שלי 0543071984 אודי, או אפשר לשלוח לי הודעה כמובן.. תודה!

N0

New member
שמע לא הסתכלתי על הCSS

אם תעלה את זה לאתר כמו https://jsfiddle.net/ יהיה אפשר לנסות לשחק עם זה ולגרום לזה לעבוד
הבעיה שעם וורדפרס אתה כנראה תצטרך לתת קלאס מיוחד שיציג את הגופן
ולהכניס את הקלאס הזה ידנית בכל מקום שתרצה להציג את הכלים
זה לא יותר מידי מסובך אבל קצת מסורבל.
&nbsp
ד"א ניסית פשוט להשתמש בתוסף שמאפשר הכנסה של גופנים ? כמו זה -
https://wordpress.org/plugins/use-any-font/
נראה שהוא חינמי לגופן אחד
&nbsp

קודם כל נראה לי..

שאתה התפוז האנושי היחיד פה ..השאר .. תפוזים מיכנים.. כאילו .. אני לא בא לשפוט חלילה אף אחד.. אבל אף אחד לא נחלץ לעזור למקק מסכן שרק רוצה
להשתמש בגופן שחמט באתר שלו.. אני חושב שגם ההודעה הארוכה שלי,
אולי אחראית לזה.. אולי אנשים נרדמו באמצע.. סורי .. קשה לי לי להימנע מזה.

טוב .. אני קצת עם הכרה מעורפל אחרי 2 קבנוס ובקבוק מכבי.. (אני שותה 2 בירות בשנה), אבל אניח אנסה להסביר שיש לי כנראה בעיה רצינית אם לוקח לי חודשיים לעבוד על בעיית גופן .. הבעיה שלי היא שאני מתלבש על כל "פיתרון" לבעיה שעולה ומנסה ללמוד אותו (ולפעמים נתקע איתו בכך שהוא שולח אותי למקומות אחרים) וזה מרחיק אותי לפעמים מהפיתרון הראשיתי לבעיה
וקורה שאני חוזר מהעיגולים הרחבים יותר לבעיה עם תובנה מהמעגלים שחגתי ובודק אם הבעיה (הראשונית) נפתרה.. מקווה שאני מובן איכשהו.חח..
אז קודם כל .. למקרה ששכחתי שוב תודה ל "NO", מבטיח לתת לך קרדיט באתר שיוקם.. חבל שהשם קצת ..הממ..קצת שלילי , (לאדם חיובי כמוך) שקלת להחליף אותו? .. (בצחוק כמובן)

נתחיל בזה שמתישהוא בפוסט הראשון כתבתי שאני טירון בתחום.. והצעה כמו שלך של לקחת קלאס ולשים אותו ידני..ת.. כבר גורמת לי לבדוק אם יש לי כדור נורופן בסביבה, לא שאני לא לא יכול לנחש שמדובר באיזושהיא קבוצת קוד ספציפית שתעשה את העבודה - אבל לא מעבר לזה.

טוב.. בוא נהיה מעשיים לרגע. יש לי חדשות והנני לעדכן

אחד. הממ...לאחר שכאמור לא נושעתי כאן ע"י מי מהתפוזים, יצאתי לסבב נוסף
של בדיקות על ה-CSS (בדיקה = ניסויי ובד"כ טעייה
, ובמקרה שלי גם חוזר
חלילה) - ואז -כן ! -זה הצליח !, הגופן נצפה באתר שלי !
אבל כגודל השמחה כך גודל מפח הנפש שגיליתי שהוא "דורס" תוים(אותיות) באנגלית במקומות אחרים!
אבל על כך ועל עוד תגליות מפתיעות (בתחום היוניקוד ועד ההחלטה ליצור גופן בעצמי. על הפשטות הנוראה של הפיתרון שגרם
כאמור ל"דריסה" פלוס עדויות מצולמות מהאירוע עצמו -אביא כבר מחר, מאחר והבירה עלתה לי כנראה למחוש. אז לילה טוב..
"NO"..

N0

New member
תראה מקק

לא נראה לי שיפה ככה לתקוף את שאר חברי הפורום.
קודם כל אתה צריך להבין שכולם פה נמצאים מרצונם הטוב. אז אף אחד לא חייב לעזור לך ולהתחיל להסתכל ולחפור בקבצי CSS שגם ככה קשה מאוד להבין מה קורה איתם בלי שאר הקונטקס.
דבר שני אפילו אם רצו לעזור לך (ואני מניח שרובם רצו לעזור לך) כשאתה מגיב להודעה של עצמך בתפוז אף אחד לא מקבל על זה עידכון ובגלל שההודעה המקורית שלך כל כך ישנה שהיא גם לא קופצת לתחילת העמוד, ספק אם מישהו בכלל שם לב לקריאה שלך (אני ראיתי אותה במקרה)
במקרים שאתה לא מקבל תגובה די הרבה זמן על הודעה ישנה שווה לפרסם נושא ראשי חדש שכנראה יקבל הרבה תגובות.
&nbsp
בכל מקרה כשתרד קצת הבירה תסתכל בתוסף שהמלצתי לך עליו. נראה לי הוא יעזור לך בלי כל ההסתבכויות שכפי שציינת הן כאב ראש לא קטן

למעלה