מבקש עזרה בזיהוי (בחיי שניסיתי...). - תודה

יובל: עפ"י המגדיר, הפרח הנוריתי הסגול שהכי

דומה לשלי הוא בר דרבן מזרחי. אך דא עקא שהוא לא צומח בגליל התחתון (צילמתי לפני שבוע באילנייה). יהודה

איתי נ

New member
מתי והיכן צולם ?

אולי במקרה יש לך תמונת תקריב על פרח בודד? אני מנסה ללמוד אם יש הבדל בין מין הבר הנדיר לצמח גינון נפוץ. המשפחה כמו שכתב יובל.

איתיי, אין לי תמונת תקריב.

צילמתי בשבת שעברה באילנייה. אכן לא מן הנמנע שהצמח התגנב מאחת הגינות הביתיות הסמוכות. תודה וחכ שמח, יהודה

איתי נ

New member
שווה בדיקה נוספת

בר-דורבן מזרחי באתר הפלורה נמצא (פרט בודד) בבקעת בית-נטופה, עדיין בגליל התחתן. המין התרבותי הדומה לו נקרא דורבן הפרש. לא ברור לי מה מוצאו ומאיזה מין תורבת. לפעמים נכתב ליד Delphinium (דורבנית) אבל לדעתי הסוג הנכון הוא Consolida (בר-דורבן). לאלו שבחנתי פרי בעל מפוחית אחת בלבד.

איתי: קשה להניח שאני הקטן גיליתי צמח כה נדיר.

אניח מניח אפוא שזהו פליט תרבות מאחת הגינות הפרטיות הסמוכות. תודה מכל מקום. יהודה

הצמח נראה כמו פליט תרבות מגינה

הצמח הקרוב ביותר בין צמחי הבר הוא: דורבנית סגולה, אותה צילמתי לצידי שביל ישראל בחודש מאי בשנה שעברה

איתי נ

New member
צמח הבר הקרוב הוא בר-דורבן מזרחי

צמח נדיר מאוד בארץ. תפוצתו בעיקר באדמות בזלתיות. צמח תרבות דומה הוא "דורבן הפרש" (מצורף צילום) והוא כפי הנראה הכלאה של כמה מינים. אני לא פוסל על הסף את האפשרות שהצמח שבתמונה הוא בר-דורבן מזרחי. הפרט שמצולם באתר הפלורה נמצא בבקעת בית נטופה ונבחן ע"י מומחים. אם יהודה מסתפק ב"כנראה פליט תרבות" אז כנראה שלעולם לא נדע במדויק את התשובה.

למעלה