מבקש עזרה בזיהוי נחש

yoramet

New member
מבקש עזרה בזיהוי נחש

שלום לכם בתמונה המצורפת (סליחה על האיכות) יש נחש שנלכד בין דלת הכניסה לבניין והמשקוף. את הנחש חילצתי ושיחררתי. את סימני המעיכה ניתן לראות בלולאה שהוא יצר. השאלה: איזה נחש זה? כמה חכם או רחוק מזה הייתי כשמשכתי אותו בזנב בשביל לשחרר אותו מהדלת? לפי תמונות שראיתי כאן בפורום הוא דומה לצפע. אכן כך? תודה!!

dreaming h

New member
אהלן, וברוך הבא.

לעין בלתי מיומנת, יש לא מעט נחשים שיכולים להראות כמו נחש צפע.. במקרה שלך, מדובר בנחש מים משובץ, שלמעט ניחוח נפלא, הוא לא מזיק. על כל פנים, לא הייתי ממליצה לשלוח ידיים לאף נחש, אם אינך בטוח באיזה נחש מדובר. היכן אתה גר?

yoramet

New member
תודה על התשובה המהירה

גר בחדרה, והבית נמצא ליד שטח פתוח, שדה בור שהיה פרדס בעברו. כבר ראיתי בו עופות דורסים, נמיות, נחשים, תנים חרדונים וכל טוב הארץ. מעניין. נחש מים? מה הוא עושה בשטח בלתי מימי בעליל? האם הוא מתיז ריח כמו בואש? הוא חנק? ואכן, לא חכם לשלוח ידים, אבל באותו זמן לא נראה לי הגיוני יותר לתת לו להמחץ בדלת.

רן333

New member
דווקא כן מתיז:

לא מדובר בצואה, אלא בנוזל מסריח שמופרש מפתח הביב כשהנחש מרגיש שהוא נמצא בסכנה. ההתנהגות הזו אמורה להרתיע טורפים.

yoramet

New member
../images/Emo13.gifסיור קצר בגוגל

מלמד שהנחש אכן מפריש נוזל ריחני להגנתו ואינו נושך (כמעט). טוב ששיחררתי אותו, ומסתבר שלא הסתכנתי יותר מדי. סוג של חוכמה בדיעבד. פעם הבאה אזהר יותר. החכמתי בזכותכם, תודה!!

artafactal

New member
יווו! רציתי להגיד גם אבל

לא הייתי בטוח :p לא רציתי סתם להגיד :X מה איתו? הוא בסדר?

yoramet

New member
מזמן לא דיברנו אני והוא

אבל אחרי שעזבתי אותו על הבלטות, הצטלמנו, הסתכלנו אחד על השני (או שניה) ואז,אחרי דקה, בלי לאמר תודה או מי הוא\היא הסתובב וברח . מאז לא נפגשנו.

למעלה