מבקש עזרה בתכנון ימי טיול באיזור אגם גארדה בקיץ

sagivkry

New member
מבקש עזרה בתכנון ימי טיול באיזור אגם גארדה בקיץ

הזמנתי טיסות ודירה בעיירה סאלו (אגם גארדה) לקיץ.
סה"כ שבעה ימים. אנחנו זוג פלוס שתי ילדות 7+11.
אני מתקשה לתכנן את הלו"ז והאטרקציות שבהן נהיה (ואלו שניאלץ לוותר עליהן).
אנסה למקד את שאלותי:
1. ונציה- למרות שיהיה לנו רכב שכור, אני מתכנן להגיע לשם ברכבת ולחזור באותו היום. באיזו שעה כדאי לצאת ומתי לחזור בשביל להספיק למצות את ונציה? האם נוכל להספיק להיות גם במוראנו או שעדיף לוותר? אם כן, איך כדאי לתכנן את היום? כמה זמן להקצות למוראנו?
2. פארק השעשועים גארדלנד- ישנו כרטיס משולב יחד עם Seaworld. אפשר להספיק את שניהם באותו היום? כמה זמן להקצות לכל חלק? עם מה כדאי להתחיל?
3. פארק המים קאנבוורלד + עיר הסרטים + ארוחת אבירים- אותן שאלות כמו בסעיף הקודם. אפשר להספיק הכל באותו היום, ואם כן- כמה זמן להקצות לכל חלק ואיפה להתחיל?
4. כדאי להקצות יום לדולומיטים? זה ריאלי להספיק לחזור בשעה סבירה למלון בסאלו? אם כן, איך לתכנן את המסלול ומהם זמני הנסיעה?
תודה רבה!

תכנון טיול צפון איטליה אזור אגם גארדה

היי שגיא,
כמו תמיד, קשה לענות ללא קבלת הנתונים הקשורים בטיסה, מתי ואיפה נוחתים באיטליה ומתי ממריאים ממנה.
אנא עדכן

sagivkry

New member
אז ככה:

הי. שמי שגיב :)
נוחתים ב 21.8 בורונה בשעה 10:40.
ממריאים מורונה ב 27.8 בשעה 19:25.

תודה.

תכנון מסלול צפון איטליה קיץ

בוקר טוב שגיב,

21.08 ,ראשון:
נחיתה בורונה, קבלת רכב, נסיעה לעיירה בורגטו לקפה ראשון אמיתי. משם לעירה סירמיונה. משם ליחידה/מלון. בערב בעיר העתיקה של סאלו.

22.08, שני:
יום שלם המוקדש לגארדלנד ועולם המים. התחליו עם עולם המים. הרוב הולכים לפארק עצמו ועוד לא מודעים לקומו לכם יהיה פחות עמוס.
בכל מקרה יום שני הוא יום נכון וטוב. קצתתתתת פחות עמוס.

23.08, שלישי:
יום המוקדש לעיר התעלות ונציה. אפשר ברכב, אפשר ברכבת (עולה יותר - לפחות עוד 100 יורו לעומת עלות החניה בוונציה שהיא 30 יורו ליום שלם).
לגבי מוראנו, אי הזכוכית הוא נחמד. אם כבר הייתי מקדיש לאי התחרה BURANO. רשום בוראנו בגוגל ותבין מייד למה. אי ציורי וצבעוני בטירוף.
אפשר לצאת כמה שיותר מוקדם בבוקר, להספיק עד 15:00 את ונציה העיר ומשם לאי התחרה. גם אם תחזרו מאוחר מאד לאגם גארדה, בשביל מה נוסעים לחו"ל ?

24.08, שלישי:
יום המוקדש לחלק הצפוני של אגם גארדה. העיירה LAZISE, העיירה MALCESINE (חובה ) ושם גם לעלות עם הרכבל למונטה באלדו (חובה ). משם למפלי ורונה CASCATE VARONE. משם חזרה דרך הגדה המערבית ודרך העיירה LIMONE DEL GARDA חזרה לסאלו.

25.08, רביעי:
יום המוקדש למתחם הפארקים CANEVAWORLD. הסרטים והמים = מתמקמים במקום אחד בפארק המים ואפשר לדלג בין האחד לשני. הם צמודים.
בכל מקרה הפארקים נסגרים ב 18:30.
ארוחת ערב עם האבירים = יש שני מופעים, 1930 ו 2130. לכו על הראשון. רכשו כרטיסים מראש. נחמד מאד. הילדים יהנו.

26.08, חמישי:
יום המוקדש לדולומיטים לפי המסלול הבא:
ORTISEI (VAL GARDENA) משם למעבר סלה PASSO SELA, משם לעיירה CANAZEI, משם לאגם הלטיפה LAGO DI CAREZZA.

27.08, שישי:
יום המוקדש לעיר האוהבים ורונה, משם לאחד ממרכזי הקניות באזור:
LE CORTI VENETE
LA MELA
IL LEONE
כולם טובים.

אחלה תוכנית.

sagivkry

New member
תודה ועוד כמה שאלות

לגבי ונציה- נסיעה ברכבת עולה 100 יורו *יותר* ??
כמה עולה נסיעה ברכבת? שמעתי שבפחות מ- 100 יורו אפשר להגיע הלוך-חזור מדסנזנו לונציה.
לגבי בורנו- שמעתי שאכן יותר צבעוני ויפה, אבל גם יותר רחוק, לא? אתה משוכנע שנספיק? כמו כן, נראה לי שמפעל הזכוכית יעניין יותר את הילדות, לא?

המון תודה!

רכבת לוונציה

היי,
עלות הלוך וחזור לא פחות מ 50 יורו לאדם * 4 = 200.
פחות חניה פחו תדלק. תקבל כ 100 יורו הפרש לחובה

לגבי האיים, אתה מכיר הכי טוב את הבנות ויודע מה יאפיין אותן יותר.
אני הייתי נוסע לאי התחרה, כי הוא באמת וואו.

הרכבת זולה יותר אם מזמינים הרבה זמן מראש

עשיתי נסיון באתר של trenitalia על רכבת מוורונה לוונציה (תחנת סנטה לוצ'יה שנמצאת ממש על התעלה הגדולה) ביום שלישי 12 באפריל (3 חודשים מראש). ל-2 מבוגרים ו-2 ילדים מתחת לגיל 14, ההלוך עולה 36 אירו (רכבת מהירה 1:10 שעות. החזור אמור להיות מחיר דומה). כלומר 72 אירו לכל המשפחה. יש גם זול יותר ברכבת האזורית שהיא יותר איטית. ככל שמתקרבים לתאריך הנסיעה - המחיר עולה.

sagivkry

New member
לגבי הרכבת

אין לי בעיה להזמין מראש. השאלה אם זה תקף לרכבת בשעה ספציפית או לכל אותו היום. והאם כדאי/צריך להזמין מקום שמור?
למיטב הבנתי בכל מקרה צריך לקחת רכבת מהחניה לאי עצמו ואילו הרכבת שמגיעה מדסנזנו כבר מגיעה עד לסנטה לוצ'יה. נראה לי שאם לוקחים בחשבון דלק+אגרה+חניה+רכבת לאי זה כבר מגיע לסכום נכבד. כמו כן, די הפחידו אותי מדוחות תנועה/חניה. אם נחליט בכ"ז להגיע עם רכב- ממה כדאי להיזהר ואיך נמנעים מדוחות?
עוד שאלה לגבי הדולומיטים- קראתי איפשהו שמדובר ביום עם נסיעות ארוכות בכבישים מפותלים. הילדות שלי די סובלות מנסיעות מהסוג הזה (הקאות וכו'). האם זה שווה את זה או שעדיף לחכות עם זה לטיול בזוג עם אשתי?
ושוב המון תודה על העזרה.

מנסיוני הצנוע (נסיעה אחת לפני שנה)

עדיף שמישהו בעל נסיון רב יותר יענה. אבל ממה שאני זוכר, הזמנה מראש היא לרכבת ספציפית ושעה ספציפית. לגבי הזמנת מקום - אני לא חושב שיש צורך. אנחנו נסענו בקו אחר (רומא-בולוניה) ולא הייתה בעיה. לוונציה נסענו מתחנה קטנה ברכבת אזורית עם קניית כרטיסים על המקום. גם אני בעד נסיעה ברכבת לסנטה לוצ'יה ולא להתברבר עם חניות, אבל זה אישי. נסיעה ברכבת היא גם סוג של חווייה (לילדים).
לגבי דוחות תנועה - נסענו עם WAZE בעברית, הזהיר אותנו על כל מכמונת מהירות ועל כל שוטר (וגם פקקים כמובן).
לגבי כבישים צרים ומפותלים. במשפחה שלי יש בעיה דומה ולכן ויתרנו על הדולומיטים וטיילנו באלפים במערב איטליה ונהננו מאוד. נראה לי שלכם זה רחוק מדי ולא רלוונטי מבחינת המיקום. אולי אפשר להתמקד בכביש מוורונה לבולצאנו שהוא כביש מהיר ולמצוא נקודות עניין שאינן רחוקות ממנו וככה להקטין את מימדי הבעיה.

צפון איטליה עם ילדים

בוקר טוב,
לגבי וונציה - לא הייתי מתחייב עכשו על כרטיסי רכבת. לך תדע מה יקרה עד אז, אולי תחליפו ימים, אולי תחליטו לוותר. ובכלל ליסוע עם רכב זו ממש לא סיפור. שעה וחצי גג ואתה בפיאנצה רומא מחנה את הרכב. ובוודאות זול יותר.

לגבי הדולומיטים, זה יום אם לא מעט סיבובים ופיתולים, אין ספק.
אם הבנות רגישות אפשר בכיף עוד יום באזור האגם:
פארק החבלים ADVENTURE PARK או פארק המפלים PARCO CASCATE DI MOLINA. קרוב לאגם והילדים מאד יהנו.

אהבתי את המסלול. אשמח לייעוץ

היי יאיר? המסלול נשמע מעולה. אני טסה ב 25.8 נחיתה ב 9 בוורונה ,חזור ב 31.8 ב23.00. ימים מלאים. עם ילדים 8, 5.
אשמח לשלב מזחלות לילדים במסלול ואולי פארק חבלים
אני לנים במוניגה איזה עיירות כדאי לבקר סביב האגם.
איך אתה ממליץ לשנות את סדר הימים כי נוסעת בסופש
איך כדאי לנצל את יום ההגעה והעזיבה.

.כתבתי לך גם בניפרד בפורום אשמח לתשובתך

תודה רבה וחג שמח.

למעלה