מבקש עזרה והסבר

noname3

New member
מבקש עזרה והסבר

האם מישהו כאן מכיר את המזמור ויכול להסביר אתו לפי החלקים השונים בבקשה. The Wiccan Rede Bide ye the Wiccan laws ye must, in perfect love in perfect trust Ye must live and let live, fairly take and fairly give. Cast the circle thrice about, to keep unwelcome spirits out. To bind the spell well every time, let the spell be spoken in rhyme. Soft of eye and light of touch, speak ye little and listen much. Deosil go by waxing moon, chanting out the Wiccan runes. Widdershins go by waning moon, chanting out the baneful tune. When the Lady´s moon is new, kiss the hand to her times two. When the moon rides at her peak, then the heart´s desire seek. Heed the North wind´s mighty gale: lock the door and trim the sail. When the wind comes from the South, love will kiss the on the mouth. When the Moor wind blows from the West, departed spirits have no rest. When the wind blows from the East, expect the new and set the feast. Nine woods in the cauldron go, burn them quick and burn them slow. Elder be the Lady´s tree, burn it not or cursed ye´ll be. When the wheel begins to turn, let the Beltane fires burn. When the wheel has turned to Yule, light the log and the Horned One rules. Heed ye flower, bush and tree, by the Lady, Blessed Be. Where the rippling waters go, cast a stone, the truth to know. When ye have and hold a need, hearken not to others´ greed. With a fool no seasons spend, or be counted as his friend. Merry meet and merry part, bright the cheeks and warm the heart. Mind the Threefold Law ye should, three times bad and three times good. When misfortune is enow, wear the blue star on thy brow. True in love ye must ever be, lest thy love be false to thee. These words the Wiccan Rede fulfill: An ye harm none, do what ye will.

מה לא מובן?

האמת היא שהריד הוויקאני כתוב בצורה די ברורה, ובאנגלית לא מסובכת מדי. אם יש חלקים מסוימים שלא ברורים לך, תגיד ונפרש. אבל זה קצת מוגזם לבקש שנפרש מילה במילה את כל הריד...

noname3

New member
אולי לך זה ברור

אבל אני לאחרונה גילית את ה wicca ולכן חלק כאן לא ברור האנגלית פשוטה ואין לי בעייה איתה אבל למשל elder לא נראה לי שהכוונה למבוגר. גם אם אני לא טועה הרוד הוא כמו מעיין איזכור לדברים בויקה. אבל כמתחיל הוא לא ברור אני לא יודע מה הרוונה ב deosil או widdershinis וגם מה זה הwiccan runes.והדבר האחרון שאשאל זה על blue star גם זה לא ממש ברור ליץ יש לי עוד שאלות אבל זה נראה לי מספיק. bs

פירושים

elders הכוונה לאנשים המבוגרים, ה"חכמים-זקנים". כיום בדרך כלל פשוט מתכוונים לאלה שמנוסים יותר. deosil - עם כיוון השעון widdershins - נגד כיוון השעון. wiccan runes - רונות וויקניות. blue star - באופן מילולי זה כמובן כוכב כחול, אני מנחשת שהכוונה בכוכב זה לא פנטגרם, וכחול זה צבע הגנה. אבל אני לא בטוחה בקשר לזה.

noname3

New member
עוד כמה שאלות

אם elder זה אדם מבוגר או חכם למה לפי השיר לא לישרף אותם אני חשבתי שהכוונה לצמח מסויים. החלק על הרוחות הוא מעיין מה לעשות כשהרוח נושבת מכיוון מסיוום זה ברור לי אבל אולי את יודעת איפה המקור לכול זה אולי אם את יכולה להפנות אותי לאיזה אתר שיסביר את זה כי השיר נראה כמו בסיס של ויקה אבל אני מחפש הסבר יותר מעמיק.

morning star

New member
The Wiccan Rede

השיר אינו "בסיס" של ויקה, אבל בהחלט מאגד בתוכו הרבה רעיונות מרכזיים בהרבה מסורות של ויקה. השיר פורסם לראשונה ב-1975 (אך לא יכל היה להיכתב לפני 1954. הסברה היא שנכתב מתישהו בין השנים 1968-1971). Elder בשיר הוא צמח. בעברית הוא נקרא סמבוק, ובלשון המדעית - Sambucus canadensis. הרוחות הן בעצם מסמלות את העונות השונות. צפון - חורף, דרום - קיץ, מערב - סתיו ומזרח - אביב. הכוכב הכחול (לא בכל הגרסאות של ה-REDE מופיעה המילה "כחול") - הכוונה היא לפנטגרם/פנטאקל. רונת המכשפות - זהו שיר/המנון בן 5 בתים, אשר מזמן את היסודות, האלים וכיו"ב. ישנם כמה גרסאות (ישנה אחת של דורין ולנטיין, שהיא בעלת שלושה בתים, אך די דומה לזאת עם החמישה). הנה כאן שני אתרים מצויינים על ה-REDE. האחד, מחלק את השיר לזוגות שורות ומסביר כל זוג וקונוטציות שונות: The Wiccan Rede. השני, אתר ברמה גבוהה מאוד, העוקב אחרי מקור ה-REDE, אתיקה ו"כללים" אחרים בויקה. מסביר ומפרש. Wiccan Rede Projet שלך הנווד

Ranger One

New member
ומכך מה אנו למדים ילדים וילדות?

שלמסמך דתי יש יותר מפירוש אחד. כל מילה אפשר לפרש באלף אופנים שונים ,כל משפט אפשר לפרש במיליון דרכים שונות , וכל פיסקה מכילה בתוכה מיליארד משמעויות. אי אפשר לטעון לפירוש אחד ,יחיד וצודק של מסמך דתי כלשהו, מכיוון שכל איש המאמין במסמך יפרש אותו בהתאם לאמונתו שלו.

morning star

New member
שמחתי לעזור

אני מקווה שהאתרים יספקו את הנידע אותו אתה מחפש. שלך הנווד

Dia Leoghann

New member
יכול להיות שאני טועה אבל....

אני לא מבין גדול בוויקה ולכן יכול להיות שאני טועה אבל: הסמבוק - הסמבוק הוא פרי ממנו הכינו הקלטים משקה משנה תודעה (הולוציוגני) שגם היה בעל תכונות הגנה מפני פיות ורוחות למיניהן. על הפרי עצמו מצוייר "הפנטגרם" ויתכן שזהו אחד המקורות למשמעותו כסמל מגן. סתם עוד משהו לא חשוב שמשום מה אני יודע....
המילה Deosil דומה למילה Deisil שפירושה בשפה הגאלית הוא כיוון תנועת היקום (ספירלה מעגלית העולה כלפי מעלה).אולי זה קשור איך שהוא.... הבלו סטאר הוא גם פרח קנוקנות כחול בעל היסטוריה דתית ארוכה בקרב השומרים, היוונים, הרומאים והאזטקים, ולאחרונה בתנועה ההיפית של שנות השישים אשר נהגה להפיק מזרעיו סוג של LSD. שמו הבוטני הוא IPOMOEA VIOLACEA היחוד שלו לעיניננו הוא שגם לעלי הכותרת שלו יש צורה של כוכב מחומש. שיר קלטי עתיק הולך ככה: I will be as a Bluestar upon a field of green, Circling upward towards a golden sun בשיר ניתן לראות את הכבוד שיוחס לצמח כיוון שצמח ב"תנועה מעגלית" כלפי מעלה בכיוון השמש בצורת ה-Deisil. בברכת אור וחוכמה, Dia Leoghann

למעלה