מבקש עזרה לגבי נתב D-Link DIR-825AC-G1

Mishkafofer

New member
מבקש עזרה לגבי נתב D-Link DIR-825AC-G1

הנתב קיבל ביקורת חיובית באתר נט צ'יף אז אמרתי למה לא.
קניתי נתב מסוג D-Link DIR-825AC (רגע עם G1...).

מה דעתי?
1. גלישה ב-2.4 ג'יגה סבירה, אפשר להגיע ל-30 מגה במרחק של חצי מטר, שיניתי לערוץ 13 שיחסית פנוי. בגדול זה מאוד רחוק מ-200 מגה שמציע הוט. אבל לא נתכווח, שיתן לי 20 מגה וזה מספיק לי. מאכזב אבל לצרכים עכשווים זה סביר.
2. גלישה ב-5 ג'יגה גרועה, בדקתי עם תוכנה בסמארטפון איזה רשתות יש בסביבה ואין רשתות בסביבה. בקיצור, ציפיתי לקבל מהירות מעל 100, בפועל נחנק ב-20 מגה וזה כשאני צמוד לנתב כמו לבר רפאלי. אפילו נתב פח של בזק נתן מלוא מהירות של 40 מגה ב-5.
3. הממשק נראה חביב.
4. עכשיו ל-G1. זה תת דגם של הנתב המהולל הזה. תקשרתי עם DLINK ישראל שאמר שיש לי את הקושחה הכי אחרונה. פניתי ל-DLINK רוסיה והם שלחו לי עדכון קושחה ל-2019, אבל לא הצלחתי לעדכן. פניתי אליהם בחזרה והם ציינו שהקושחה שיש לי 1.0.2 לא מאפשר גיבוי לגירסה 3.0 ומעלה
שאלו באיזה מדינה אני גר ואיפה קניתי. הגבתי וטרם קיבלתי תגובה.

ראיתי בזאפ מישהו מתייחס לחסימת עדכון קושחה אבל זה היה בתת דגם אחר.

לגבי מהירות, אוקי, חכמי פורום יגידו ואולי בצדק רב שנתב ב-200 שקל זה פח וקיבלת מה ששילמת תמורתו. אבל למה לחסום עדכון קושחה? איפה זה רשום?
אני לא קונה נתבים כל יום ולא מודע לכל הטריקים הללו.
יתרה מכך בנתב הוגדר שאת העדכונים שלו הוא יקבל מ-Dlink רוסיה, ואפילו תומך בשירות DNS של Yandex (הפעלתי, עובד מהיר). אז מה הקטע עם הקושחה? אם זה נתב רוסי אז תנו לי עדכון מרוסיה ושלום על ישראל. באתר הרוסי אפשר למצוא מספר עדכוני קושחה אבל אני לא יכול להתקין אותם!!!

אשמח לשמוע דעות מחכמי הפורום.

rafid1

Active member
מנהל
אני דווקא מסרב להגיד שתמיד:"200 ש"ח זה פח"...

כחכם הפורום, אני אומר שאתה קנית ב200 ש"ח פח, כנראה בתת גרסה שלא בדקת סקירות לגביה...
הבעיות הם בתחום אחריות היבואן, אש שיפתור הוא אותן.
&nbsp
ההמלצה שלי לנסות להחזיר את הפח הזה, ולהשקיע 120 ש"ח במשהו שבדקנו (ושגם אצלי בבית) ושיתן לך 866M מהירות ב5G (גם כשאתה במרחק 3 מטר מבר רפאלי)....
&nbsp
https://www.netcheif.com/Reviews/A3002RU/A3002RU.htm
&nbsp
&nbsp

Mishkafofer

New member
עכשיו חזית חדשה: החזרת נתב

מודה, אתה המלצת על נתב שאתה מציין ולא הלכתי על המלצתך כי חשבתי סין, זמן. אולי עדיף אבא בארץ וסיימתי סיפור.
הנתב נקנה ב-KSP והקופסה כבר הלכה לפח. איך אני מחזיר אותו? כאן זה לא אמריקה, נגעת נסעת. פה כבר עולה שאלה צרכנית.
&nbsp
ועדין אני לא מבין למה בערוץ 5 ג'יגה המהירות כה נמוכה. אני סורק עם סמארטפון ותוכנה יעודית ולא רואה ניצול ערוצים ב-5 ג'יגה. לא מופעל מיקרו ואין ליד הנתב מכשירים שהורגים קליטה. מה הקטע?

Mishkafofer

New member
עדכון חשוב מאוד

המשכתי לחפור בהגדרות נתב, ערוצים וכו', סירבתי להאמין שהוא כל כך עגלה.
היום היתה לי הארה. אולי אני פשוט אעביר את הנתב לתמיכה בלעדית בתקן N בערוץ 2.4 ובתקן AC בערוץ 5?
כך עשיתי. התוצאה היא המהירות גדלה פי 2 ב-2.4 ופי 4-5 בתקן 5 (AC).
עכשיו ליד הנתב בערוצי 5 אני יכול לקבל 90 מגה ובמקום אחר בבית אפשר להגיע ל-50. שזה שמיים וארץ עם 10-15 שקיבלתי עד כה.
בערוצי 2.4 אני מקבל ליד הנתב 50 מגה ובשאר הבית 40 (המהירות יציבה).

עכשיו אני הרבה יותר מרוצה.
לא ברור לי למה, אבל מנגנון בחירה בין תקן B/G/N בערוצי 2.4 הוא לא טוב ומנגנון בחירה בין תקן A/N/AC בערוצי 5 הוא ממש פח.

לסיכום: כל עוד אין לכם מכשירים ישנים, תעבירו את כל הרשת לתקן N בערוצי 2.4 ולתקן AC בערוצי 5 ובא לציון גואל.

הדבר האחרון שנותר הוא פתרון נושא עדכון הקושחה.

Mishkafofer

New member
אני גם לא מאמין ב-1200,1900 ושאר מספרים

המספרים הדמיוניים שמופיעים על קופסאות ראוטורים כגון 866,1200,1900 מזכירים לי רמקולים עם 400 PMPO WATT (מאוד פופלרי בשנות התשעים).
זה שבמעבדה הגיעו למהירות 866 מגה למיקרו שנייה לא מרשים אותי.
&nbsp
מבחינתי, כל עוד ראוטר נותן לי 40-50 מגה אז אני מרוצה (כן אני מודע למגה ביט ולמגה בייט).
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
תיאוריה ומציאות

ההבדל הוא, שאצלך זה תיאורתי ואצלי זו המציאות.
ברור שהפועל יהיה פחות, עכב תנאי שטח לא אידאליים, קו ראייה והפרעות, אבל מהירות הלינק המכסימאלית האפשרית וגם המעשית ב5G עם ציוד באיכות סבירה ושתומך, וגם במרחק קצר (כאמור, ליד בר רפאלי...) - זהה , 866M...

rafid1

Active member
מנהל
בין המחשבים (הקרובים) - ~800M

לכן עשו סקירות/בדיקות ביצועים ובסקירה תוכל לראות מה המהירות המכסימאלית שנמדדה בשימוש בנתב.
מהאינטרנט - 100Mbps , כי זו החבילה שקניתי...
מהסטרימר למחשב - 433M , כי זה מה שהוא יכול (הוא AC750) ....

מול כל ציוד - ע"פ יכולתו. הרכיבים תומכים בAC1200/866M, ומתחת לזה, זה בעיות-יכולות ציוד/קושחה/תשתית/הפרעות-סביבה

למעלה