מבקש עזרה להבנת נסח הטאבו הזה:

מבקש עזרה להבנת נסח הטאבו הזה:

לא כל כך הבנתי: הבעלים הרשומים הם שני אחים,מצד אחד רשום שקבלו את הדירה במתנה (מכר ללא תמורה) ומצד שני רשומה על שמם משכנתא שמרמזת שדווקא כן הייתה תמורה..?
דבר נוסף, לא הבנתי את הערת האזהרה לגבי חברת עמידר פה, עמידר היא הבעלים הקודם? או אולי הדירה עדין של עמידר? מדוע יש היערת אזהרה על שם עמידר?

מה הבעייה?

אפשר לקחת משכנתא על נכס קיים כלומר למשכן נכס כבטוחה בעת לקיחת הלוואה לכל מטרה.

יש לי ניחוש אבל אינני מומחה לדיור הציבורי

מעדיף לא לעסוק בספקולציות. תשאל את בעל הדירה. אם מדובר בעסקת מכר שבה אתה הקונה, לגיטימי לדרוש הסברים. אתה כמובן תבדוק אחר כך בעצמך את ההסברים שקיבלת.

אולי מישהו מחברי הפורום האחרים מכיר את הנושא ויכול לענות לך.

רכישת דירת עמידר ע"י דייר מוגן/יורשיו עפ"י הנסח - התייחסות.

ההסבר פשוט יותר ושים לב שכל הערות בוצעו באותו יום בנסח הטאבו [27 מאי 2015]

מדובר סביר להניח על דירת בבעלות עמידר [כב"כ של רמ"י] , שהשכירה/החכירה את הדירה לאורך שנים רבות, החכירה ארוכת השנים [מעל 25 שנה] יצרה בנכס הנדון דיירים מוגנים ,עמידר כבר לאורך שנים מנסה למכור את זכויותיה בדירות אלה שמחייבות אחזקה יקרה .

אני מאמין שבוצע רכש ללא תמורה על זכויות הדייר המוגן מאם/אבי המשפחה שהם בעלי הזכות [הרוכשים הם כנראה אחד מבני הדור השני ובת זוגו], שולמה תמורה בתשלומים על חלקה של עמידר כפי שסוכם בהסכם המכר [שיסתיימו בספט' 2019 , כן קיימת משכנתא זניחה של כ - 60 אלף ש"ח בגין הלוואה.

הערת האזהרה של עמידר מסתיימת ב - 9 ספט' 2019 שהוא כנראה המועד האחרון לתשלום יתרת התשלומים שסוכמו בין הצדדים [ללא קשר למשכנתא]

תודה רבה!

יש לדעתך חשש לקנות מהזוג הזה את הנכס עכשיו?
(כשהערת האזהרה על שם עמידר עודה שרירה וקיימת עד סוף 2019 + נלקחה עליה הלוואה קטנה)

לא אמורה להיות כל בעייה במידה וישמרו כללי זהירות כמקובל במכר

לא אמורה להיות כל בעייה כי...במעמד המכירה כמקובל במשכנתאות,הלוואות וכו', על המוכר לשלם את כל התחיבויותיו האמורות לצדדי ג' [במקה זה לעמידר ולבנק] ולהעביר את זכויותיו בנכס נקיות מכל חוב.

לשם זה אתה צריך לקחת עו"ד מטעמך שידאג שהכסף יהיה בנאמנות עד לפידיון מלא של הזכויות בדירה.

בנין של רשות הפיתוח בניהול עמידר נמכר דרך מתווך?

סליחה התברר שהזמנתי בטעות טאבו של דירה אחרת בבנין.. מצורף הטאבו הנכון.
פה רשום שהדירה שמועמדת למכירה היא בבעלות רשות הפיתוח (של המדינה) אני מנחש שכל הבנין שייך לעמידר שמכר את הדירה לחלק מהדיירים והדירה שלמכירה פשוט מעולם לא אוכלסה ומועמדת היום למכירה.
קצת מוזר לי שהדירה התפרסמה ע"י מתווך - הייתי מצפה שדירה כזו תועמד למכרז.. מה דעתך? הגיוני שעמידר\רשות הפיתוח פשוט פנו למתווך? האם ניתן לקנות דירה של רשות הפיתוח ללא מכרז? (לקונה שלא זכאי ל'דירת עמידר')

למעלה