מבקש עזרה להכנת צלי בקר בתנור לראש השנה

DANIAVNI

Well-known member
מבקש עזרה להכנת צלי בקר בתנור לראש השנה

שלום לכם
יש לי מספר שאלות ואודה על העזרה


1. אני מבקש מתכון להכנת צלי בקר בתנור לחג ( בלי יין)
2. באיזה חלק להשתמש ( מספר 5? 6? כתף?)
האם אפשר לשחק בין חלקים
נניח שמתכון למספר 5 האם אני יכול סתם לעשות עם 6 ?
3. כמה זמן ? ( ואיך ממירים משקל =/זמן
כלומר אם נניח המתכון הוא ל-2 קילו וקניתי שני חלקים של 1 קלו
או נניח 1 של 3 קילו מה זה אומר מבחינת זמנים )
4. מה עדיף נתח של 2 קילו או שניים של 1 קילו שמכינים יחד ?
5. איך אני יכול לשלב תפוחי אדמה באותו הסיר
6. אשמח גם ללמוד מהמבינים מה עדיף תנור או על גז?
לי נראה שתנור כי קצת יותר קשה ליפול
נניח אומרים לי שים 4 שעות על 120 מעלות זה יותר ברור
מ- 4 שעות על אש בינונית נמוכה או בביעבוע עדין
אלה הגדרות קצת לא מדוייקות הייתי אומר

בין העונים נכונה יוגרל סט שאלות נוסף בנושא אחר

סתם
סליחה על החפירה ותודה מראש למי שיעזור
 

חנהפ

Active member
נתח מס' 5 הוא כתף , 6 - פילה מדומה קצת יותר יבש מהכתף.

שני הנתחים הם כאלה שמיועדים לבישול ארוך וכדאי בנוזלים.
אני מעדיפה לבשל בסיר, אבל גם בתור יוצא יופי.
הנה דוגמאות:
בתנור
כתף בתנור עם ירקות
כתף בסיר
המתכונים שלי עם יין, כי זה טעים יותר, אבל מניחה שאפשר מים, ולחזק בעשבי תיבול, מלח, פלפל או להשתמש בציר טוב.
לגב סעיף 6, 2 ההוראות נשמעות מדויקות אני תוקעת שיפוד בנתח כדי לודא שהוא רך ובכל מקרה לאחר שהנתח פרוס משלימה את הבישול ברוטב
 
למעלה