מבקש עזרה. נושא: דלקות פרקים

WhiteBear

New member
מבקש עזרה. נושא: דלקות פרקים ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שלום לכולם, קרוב משפחה מאד אהוב שלי בתקופת מבחנים. העצמות שליד פרקי הידיים שלו שבורות מהילדות. והוא נתקף, כתגובה מהעומס שהוצב על פרקי הידיים שלו, בדלקת פרקים. (הוא גר בירושליים) הוא כבר יתמודד עם הפטורים. אני מחפש איך אפשר לעזור לו מהצד הרפואי. אז: ----- 1) טיפולים מומלצים ?(השריות מים, חום וכו´, אני באמת לא מכיר או מבין) ----- 2) תרופות מומלצות? (חיזוקי סחוס או משהו כזה...) ----- 3) רופאים מומלצים? (נאמר לי שדיקור מתמודד עם הבעיה ממש טוב, המלצות? כולל רופאים שאתם יכולים להמליץ עליהם.) ----- 4) אימונים מומלצים. (מלבד טאי צ´י, שהוא לא הולך להתאמן. האם בכלל קיימים תרגילים שיכולים למנוע התפתחות של דלקת פרקים??) ----- ----- בתודה רבה רבה מאד, מראש, טל.

טל, כמה דברים בסיסיים:

ראשית עליו להתייחס לחלב ולמוצרי החלב למיניהם וסוגיהם כאילו הם ציאניד! אף לא טיפה! (גם לא שוקולד חלב, עוגות ושאר הדברים שהחלב חבוי בהם. בערך שלושה חודשים לוקח לגוף להתחיל להשתחרר מהרעל החלבי ולאחר מכם הכאבים פוחתים. מומלץ לא לאכול פירות הדר וגם לא להשתמש בלימון בדרך אחרת - גורם להצטברות נוזלים במפרקים ולהגברת הכאבים. דר´ בן אורי - פעם גר בנתניה - התמחה והציל מאות אנשים עם בעיות במפרקים. הוא די קיצוני בתחום האוכל והשתיה אך מי שעושה את שהו מדריך מצליח להשתחרר מהבעיות. שתי ההדרכות הנ"ל הן א´-ב´. אם קרוב משפחתך מעוניין לשאול ולקבל מידע על טיפולים אחרים אפשריים, כירושלמית, הדבר אפשרי במהלך ימות השבוע א´-ה´. שבוע טוב אסתיה

mishmush

New member
המלצות לדלקות פרקים...../images/Emo110.gif

יש לי המון מה לכתוב בנושא גם מהידע הטיפולי וגם מנסיון אישי (מכיוון שאני בעצמי סובלת מבעיות פרקים). אני מקווה שאצליח לתמצת את העיקר. דבר ראשון לשיקום הסחוס ולמניעת שחיקתו- גלוקוזאמין סולפט- יש פורמולות רבות חלקן בתוספת כונדרואיטין ומרכיבים שונים המשפרים את הספיגה, אך המרכיב הראשון שציינתי הוא זה המוכח במחקרים כעובד. רצוי להוסיף MSM זהו חומר אנטי-דלקתי ומשכך כאבים. ישנם צמחי מרפא רבים שיכולים לעזור, אך רצוי בהתאמה אישית, לדוגמה- הרפגו, יוקה, ג´ינג´ר (לא טוב לסובלים מחום, צמח מחמם) ועוד. מבחינת התזונה- באמת רצוי להוריד מוצרי חלב, להפחית משמעותית בכמות הבשר, בעיקר להוריד בשר אדום. להוסיף דגים- רצוי אלו עם חומצות שומן אומגה 3 (סלמון, הליבוט, בקרל, טונה ועוד)- אפשר לקחת בכדורים- שמן דגים לאלו שלא מתים על הרעיון. אומרים שירקות ממשפחת המצליבים מזיקים, כגון- עגבניות, חצילים, תפו"א, פילפלים. רפואה סינית יכולה מאוד לעזור, צריך לבדוק מה בדיוק הבעיה, אם זה דווקא על רקע קור- אפשר גם להשתמש ב"מוקסה" (סיגרים סיניים מהצמח לענה מצויה)- שתייבש את הלחות במפרקים. אפשר לעשות עיסוי או לשים רטייה עם שמנים ארומטיים, כגון- רוזמרין, ערער, ג´ינג´ר, אקליפטוס, קג´פוט, לבנדר ועוד רבים אחרים (ייתכן שחלקם לא יתאימו אם הדלקת חמה). נראה אולי קצת מתסכל, אבל לא להתייאש- אני עשיתי שינויים שעזרו לי בצורה מדהימה (לפני כמה חודשים פחדתי שאאלץ יום אחד לוותר על אהבת חיי- השיאצו בגלל כאבי ברכיים שנתקפתי בכל פעם לאחר מספר טיפולים) וכיום יש שיפור עצום ואני כמעט ולא סובלת מהבעיה. המון הצלחה, מיכל

למעלה