מבקש עזרה

דני29

New member
מבקש עזרה

וואו ... עזרתי אומץ ואני כותב לכם ... אני אשתדל לקצר ... אני בן 29 נשוי כבר שבע שנים + ילד בן שנתיים וחצי. אשתי הייתה הראשונה שלי ולמעשה הכרתי אותה בגיל שש עשרה. לאורך כל מערכת היחסים היו המון ריבים, המון קריזות שלה ואני פשוט הסתבכתי באהבה ראשונה ולא יצאתי ממנה בזמן ... מערכת היחסים הלכה והידרדרה, המון כעסים הצטברו מצידי בגלל ההתנהגות שלה בכל מיני נושאים - מסתבר כנראה שאנחנו פשוט לא מתאימים. הסקס היה גרוע , היא לא הסכימה לתת מעצמה בשום תחום וגם בתחום הזה היא הייתה סגורה והיו המון בעיות שלא לדבר על התדירות. כמה שלא דיברתי איתה במהלך השנים וכמה שלא ניסיתי להסביר לה לא עזר. היא עם קריזות, הייתה מקללת אותי, מה שחשוב לי לא חשוב לה ולהיפך בקיצור נוצר ריחוק עם הזמן מה עוד שכמה שאני רגיש ודורש לתת אהבה ולקבל אהבה היא בדיוק ההיפך - שונאת לקבל ושונאת לתת לפני כשנתיים החלטתי להיפגש דרך האינטרנט ולאחר לבטים עצומים וייסורי מצפון קשים עשיתי את זה. במשך כשנתיים נפגשתי עם ארבע בחורות, המפגשים לימדו אותי שיש בחורות מסוג אחר, לימדו אותי שהבעייה בסקס הייתה איתה ולא איתי ושיפרו את הביטחון העצמי שלי ולמעשה החיו אותי ממש לא רק בקטע של הסקס אלא בקטע של האוזן הקשבת והמגע הרגשי. המפגשים היו בתדירות נמוכה גם בגלל חוסר בזמן וגם בגלל חוסר בכוח נפשי ורצון אבל כשהיו מפגשים הם היו מדהימים לשני הצדדים תמיד. בכל ארבעת המקרים אני סיימתי את הקשר מסיבות שונות. לפני כארבעה חודשים החלטתי להתגרש. דיברתי עם אשתי אולם היא לא התייחסה ברצינות וכלום לא קרה. כחודש אחר כך כלומר לפני שלושה חודשים הכרתי דרך האינטרנט מישהי צעירה והשיחה קלחה... זו פעם ראשונה שלא ממש היה אכפת לי אם אפגוש אותה או לא כי בהתחלה היא לא רצתה כי אני נשוי ואני מצידי לא רציתי לאבד אותה כי הייתה פשוט כימייה מדהימה. לאחר כשבועיים היא יזמה פגישה כי באמת ובתמים השיחות היו מדהימות ונוצרה אהבת אמת וקשר מיוחד בצאט. הפגישה הייתה ... איך לומר ... מושלמת לשני הצדדים. בקיצור , מאז אנחנו נפגשים כל יומיים, יש ביננו כימיה מושלמת, האופי שלנו מתאים, הרצון לתת ולקבל, הסקס מטריף, הרגש פשוט הכל הכל מושלם. חודש לאחר שהכרתי אותה דיברתי שוב עם אשתי על הגירושין והפעם היא הבינה שאני רציני גם כי הייתי אצל עורך דין וגם עשינו שיחה עם ההורים. מאז אני במצב פשוט קשה. מצד אחד אני מאוהב ואני לא מאוהב אהבת גיל 17 שכזו אלא מאוהב אהבה בוגרת עם נקודת מבט בוגרת ועם המון המון המון ניסיון אבל מצד שני אשתי מפצירה בי לא לעזוב (היא כמובן לא יודעת על זו שפגשתי) היא כל הזמן מבטיחה להשתנות , מבטיחה שיהיה טוב, מבטיחה להשתנות להשתנות להשתנות ואני בלבטים קשים. האם לעזוב את אהבת האמת שפגשתי , את זו שייתכן ואוכל לחיות איתה באושר לעולמים כפרק ב` ללא ויתורים ושינויי אופי שלי או שלה ולתת צאנס נוסף לאשתי למרות שכבר נתתי מספר פעמים ולמרות שאומרים שבן אדם לא משתנה בבסיסו ולהסתכן בכך שעקב כל המשקעים ומצבורי הטינה בעוד שנה שנתיים יקרה מקרה שיחזיר אותי בשנייה למצב של רצון להתגרש ובנתיים כאמור ויתרתי על אהבה וכימייה מושלמת או להתגרש, לא להאמין לבקשות והתחינות של אשתי, לקחת נשימה עמוקה ופשוט לעשות את הצעד שממילא תיכננתי לעשותו. יש המון פרטים שפסחתי עליהם כדי שלא תירדמו לי פה אבל אני מקווה שהתמונה הכללית ברורה עזרו לי בבקשה

יולי_ה

New member
דני - ברוך הבא

קודם כל - אני כותבת רק בשם עצמי, ואני בהחלט מרגישה שמקומך כאן. המצוקה שלך וההתלבטות הכנה מורגשות בכל משפט, ואני מאד שמחה שאזרת אומץ... אתה מתאר קשיים בזוגיות שלך, ואני ממש לא חושבת שהשאלה כאן היא מי האשם. כשמדובר במערכת יחסים בין שני אנשים, אף פעם אין אחראי אחד למצב שמתפתח. הקונפליקט שלך הוא לגבי קבלת ההחלטה, לכאן או לכאן, ועל פניו נראה שהיית רוצה שמישהו יגיד לך מהי הבחירה הנכונה והטובה יותר. מונחים כאן על כף המאזניים דברים כבדי משקל ומעורבים בהמון רגשות, והם שלך, ולא נראה לי שמישהו יכול לתת לך עצות או לקבל בשבילך את ההחלטות. מה שכן, אני קולטת מהדברים שלך שאתה לא שש לפרק את המשפחה. אתה שוקל, ומתלבט, וחושב ברצינות על הצעד ועל השלכותיו. זה נשמע שהיית רוצה להיות בטוח מראש שיתכן שינוי במערכת הזוגית שלכם, שתהיה מסוגל לתת ולקבל את הדברים שחשובים לך, ולשקם את היחסים שהתדרדרו. דני, גם לשינוי דרושים שניים. והרבה הרבה רצון טוב והשקעה מתמשכת. ולפעמים, כשהיחסים כל-כך טעונים ומתוחים, קשה לעשות את זה לבד. הכעסים, התיסכולים, הטינה המצטברת - יש להם כוח עצום, והם משתלטים על כל חלקה טובה. יכול להיות שאדם נוסף, איש מקצוע שאינו לכוד רגשית במערבולת הזאת, יוכל לעזור לך/לכם לבדוק רגשות, ציפיות, כוונות, עמדות, התיחסות - כל מה שעומד בבסיס מערכת היחסים. האם שקלתם את זה פעם, לפנות ליעוץ זוגי? זה לאו דווקא בהכרח מכוון לפיתרון אחד. בהחלט יכול להיות שהמסקנה בסופו של תהליך תהיה לכוון של פרידה, אבל במקרה כזה, לפחות תדעו שעשיתם כמיטב יכולתכם, ותהיו שלמים עם ההחלטה. יולי

דני29

New member
תודה על התשובה הארוכה ...

במשך חודשים רבים הצעתי לה ללכת יחד ליועץ נישואים והיא לא הסכימה בשום אופן ... כעת שהיא מבינה שזה רציני מאוד היא פתאום מסכימה אבל האמת ... אני קצת איבדתי את החשק ... אני מתכנן דווקא להתייעץ לבדי עם איש מקצועי ולספר לו הכל כולל הכל ...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום דני וברוך הבא לפורום

מערכות יחסים הם אולי הדבר המסובך ביותר שעמו נתמודד במהלך החיים ואין תשובות ``נכונות`` למעשה. אני יכולה רק להגיד לך שבעניינים מסוימים, כמו העניין הזה, אין לך אלא את לבך והאינטואיציה שלך, יחד עם כל השיקולים, להנחות אותך לקראת קבלת ההחלטה הנכונה בשבילך. עוזר לעשות סדר בראש לכתוב את כל השיקולים בעד ונגד, ואחרי זה לשוב ולדבר. אם אתה מעדיף שיחה יותר סימולטנית, אתה כמובן מוזמן לאתר שלנו בכל ערב משמונה עד חצות, אולי ככה יתבהרו לך רצונותיך קצת יותר. בכל מקרה, בהצלחה...

Mאיה

New member
לא להכנע!

להתגרש.זו דעתי. דעתי נובעת מהמצב הקיים שתיארת עם אשתך. אני לא מתייחסת לבחורה שפגשת כי גרושין צריכים להיות על בסיס קשר שאינו מתפקד יותר,מערכת יחסים שרע בה,כי אם השיקול שלך ינבע מההכרות עם הבחורה החדשה והמהפחד לאבד אהבת אמת,שכך נראה לך שהיא כעת,אתה עלול להתחרט אם ובמידה והקשר עם הבחורה לא יצליח. כמו כן,אתה חייב לדעת שהגירושין לא יהיו קלים כי מעורב כאן ילד.אבל אם רע לך במערכת הנישואין אני לא חושבת שאתה צריך להשאר בה.זה לא עושה טוב לאף אחד משניכם ואף אם אשתך מתחננת שתשאר אל תכנע,לפי דעתי זה נובע מהפחד להתחיל מחדש,מהפחד להיות לבד. אתה חייב לדבר עם אשתך,ואפילו אולי לעודד אותה,לתת לה להבין שלא טוב לשניכם במערכת הנישואין,ושכבר העלת בעבר את מחשבת הגירושין,ונתת לזה צ`אנס,שלא הצליח. שיחה בוגרת ורגועה תעודד אותה ותגרום לה להבין שאתה צודק,כי אני מאמינה שגם היא חשה בזאת. אם יש לך היכולת לאמר לה שאתה רוצה שתפרדו כחברים ושאתה תשמח להיות שם בשבילה כשיהיה לה קצת רע (כחבר),זה יתן לה בטחון.אבל אם אין לך את הרצון להשאר עימה בקשר,או את היכולת,אז מוטב לא לאמר לה זאת. אבל תבהיר לה שניסת לתת לקשר בינכם צ`אנס ופשוט לא הצלחתם,ושהגירושין יעשו טוב רק לשניכם. בהצלחה. Mאיה.

דני29

New member
Mאיה

השאלה אם היא יכולה להשתנות ... דיברתי איתה מספר פעמים שיחה רגועה ... היא טוענת כעת שהיא אוהבת אותי והיא רוצה רק אותי ... השאלה אם היא יכולה באמת באמת להשתנות ... מעבר לכל המשקעים שיש לי ממנה, אם היא הייתה באמת משתנה אז בטח בעוד פרק זמן מסוים הכל היה נראה טוב אבל אני לא יודע אם היא באמת תשתנה באם היא פתאום תאהב חיבוקים אבל באמת ? סקס כל יומיים כמו שאני רוצה ולא פעם בחודש כמו שלה תמיד הספיק ... האם היא לא תמצמץ יותר כשכוס נופלת ונשברת ? האם היא תהיה רגועה מעכשיו ? ועוד המון המון דברים עקרוניים יותר או פחות שמפריעים לי ושהרחיקו אותי ממנה במשך השנים .... האם היא תוכל לקיים את הבטחתה ולהשתנות ??????

להתגרש עם כאב ולחיות באהבה

המצב שתארת מוכר לי מנסיוני היאשי. אני עשיתי טעות ומשכתי עוד ועוד שנים (לא תאמין כמה). לדעתי ללא קשר לקשרים שרקמת עם אחרות מצבכם דרש גירושין. למענך, למען אישתך וכן, אפילו למען ביתך תתגרש עכשיו. להמשיך לחיות במצוקה יהרוס את חיי ביתך (אם זה מה שמעכב את החלטתך..) ובוודאי שאת חייך. אל תמהר להתחתן עם בת זוגך הנוכחית, נטרל קודם את השפעת ``מים גנובים ימתקו``... בהצלחה!

sholy

New member
לדני...

קראתי את כל מה שכתבת ואני לא מסוגלת להגיד לך כמו האחרים תתגרש או תתן צאנס החיים זה לא שחור ולבן... וזו כזו החלטה גדולה...וזו החלטה שלך... של הבחירה שלך ...איזה חיים אתה מצפה מעצמך... אני מקווה שתבחר בטוב בשבילך ...ולא לשכוח בשביל בינך... תודה ששיתפת אותנו

e-magine

New member
שלום דני

דברייך העלו אצלי הרבה סימני שאלה. דבר ראשון, אומר לך שאני מבוגר ממך ב12 שנים ואני נשוי ויש לי ילדים יותר גדולים. מסיבות שלא חשובת ברגע זה, התעמקתי בדברייך ושאלתי את עצמי, או ליתר דיוק שואל אותך, בעצם איזו עזרה אתה מבקש. כי אם אתה מבקש אוזן קשבת והבנה, קיבלת, אבל אם אתה מבקש עיצה מה לעשות, בוודאי שלא זו הדרך. כלומר כל אחד יכול להדיד מה שהוא רוצה, אבל אתה בסופו של דבר צריך להחליט. אז אני אשאל אותך שאלות, לא בשביל שתענה לי אם אתה לא רוצה, בשביל שתחשוב ותענה לעצמך ואולי תראה מה שלא ראית קודם. מתי בעצם גילית שאתה ואישתך אינכם מתאימים? לפני שנכנסה להריון, אחרי? מדוע היא לא אוהבת חיבוקים ולא אוהבת סקס? תבין אני שמעתי רק אותך ואין לי מושג מה היא מרגישה. הרי גם היא בנאדם עם רגשות. אם היא מקללת אותך, כנראה שיש לה איזו סיבה (ואני לא נכנס פה לשיפוט, ולא מעניין אותי אם הסיבה היא מוצדקת או לא מוצדקת) אתה אומר שהיא לא משתנה, האם אתה משנה, ואם כן לאיזה כיוון? אתה אומר שאומרים שאנשים לא משתנים באופן בסיסי ואני יודע שהם כן משתנים. אני חושב שלא כל כך חשוב מה אנשים אומרים וחושבים. אתה יודע מה אתה מרגיש, האם אתה אוהב אותה כמותשהי או כמו שרצית שתהיה? איך התקשורת בינכם? אתם בכלל מדברים? אולי באמת צריך לנסות איזה יעוץ, אולי פתאום תגלו דברים שלא ידעתם, על עצמכם. אולי פתאום אחד מכם יראה משהו שלא ראה קודם, משהו בסגנון של: אם הייתי יודע קודם, הכל היה שונה. ואולי לא.אבל באמת תדעו שניסיתם לשקם משהו שכנראה עדיין חשוב לשניכם. אני מאחל לך רק טוב!

למעלה