מבקש עזרה

streetball

New member
מבקש עזרה

שלום לכולכם, אבקש סליחה תחילה ואודה כי ההודעה הזאת מתייחסת לשיעורי הבית בהם אני מבקש עזרה ואשמח מאוד אם תעזרו לי. בכיתה למדנו על מושאים ותיאורים, בלי להרחיב יותר מדי על מושא עקיף או ישיר ועל הסוגים השונים של התיאורים( העשרתי עצמי בלמידת הנושאים בהם לא נתבקשנו עדיין, אך איני בקיא בהם). המורה נתנה מספר משפטים וביקשה שנסמן נושא, נשוא, אוגד(אם יש), תיאורים, מושאים וכל השאר שנסמן-מ.ש(משלים שם). נתקלתי במספר בעיות ואותן אני מביא כאן: כל הדרך הרהר רון בבהצעת........אני מניח שכל הדרך זה תיאור וש"בהצעת" זה מושא, האם אני צודק? הילד פגע קשות בחברו, קשות-תיאור,בחברו-מושא נכון? זה משפט שלא הבנתי: בניגוד לדעה הרווחת בציבור, שתיים מים אחרי איכלת פירות אינה מזיקה. סימנתי- שתיים-נושא, אינה-אוגד, מזיקה- נושא, וכל השאר משלימי שם. מה מצאת בתיבת הדואר?- מה-מושא ישיר, בתיבת-תואר, נכון? להודיע על משהו, על משהו=מושא? להתפעל ממשהו, ממשהו=מושא? על מה שוחחתם הערב? על מה-מושא, הערב-תיאור זמן. מצטער שזה הרבה תוכלו לענות רק על חלק אם אתם רוצים, כתבתי את התשובות שלי כך שתכתבו רק אם טעיתי בלי הסברים, זה לא הוגן ממני לבקש.. תודה רבה לכולכם, דניאל

צדקת!../images/Emo13.gif

עברתי על כל המשפטים והתשובות שלך נכונות. ולמשפט הבעייתי: אתה כתבת: "בניגוד לדעה הרווחת בציבור, שתיים מים אחרי איכלת פירות אינה מזיקה. סימנתי- שתיים-נושא, אינה-אוגד, מזיקה- נושא, וכל השאר משלימי שם." בוודאי התכוונת ש: שתיית=נושא אינה=אוגד(+מילת שלילה) מזיקה=נשוא (אתה כתבת גם פה "נושא") בניגוד...בציבור=הסגר? (אם אינני טועה) וכל השאר=מ"ש לפי התשובות שלך הבנת טוב מאוד כיצד מבחינים בין מושא לתיאורים. כפי שראיתי הם עונים על שאלות שונות, ולכן לא כ"כ קשה לעלות עליהם.

streetball

New member
תודה רבה

ואם כבר, אני לא רוצה לפתוח שרשור חדש, פניתי אל המורה שלי בשאלה כזאת: כאשר ל' הפועל היא אות גרונית(לא ר') מתקיימת הנמכת תנועה לפניה כדוגמת: התגלַח, במה שונה הדבר מחוק פיליפי הרי שזו הברה סגורה מוטעמת בצליל e ההופכת לצליל a. לאחר שחשבה קצת ענתה לי שחוק פיליפי לא מתקיים בהברות אחרונות. האם היא צדקה?

streetball

New member
אוקי

בדקתי וזה רק בהברה מלעלית, כנראה שהיא צדקה. ובקשר ל: "בניגוד לדעה הרווחת......." אכן זהו הסגר, בדקתי את זה.

למעלה