מבקש עיצה - רכישת דירה חדשה (נוספת)או השכרה ?

eldadv1

New member
מבקש עיצה - רכישת דירה חדשה (נוספת)או השכרה ?

שלום רב, ברשותי דירה בשווי כ-240,000$, את תשלומי המשכנתא אני מסיים בעוד שנתיים וחצי. אנו חייבים לעבור דירה עוד השנה. איך אני יכול לעשות את השיקול מה עדיף : - להשכיר את הדירה ולשכור במקומה (בתוספת של כ-200$) דירה מרווחת יותר במקום שאני רוצה. - למכור את הדירה, להשאיר את הכסף בבנק ולשכור את הדירה שאני רוצה. - למכור ולקנות ? - להשאיר את הדירה, להשכיר אותה תמורת כ-1,000$ ולקחת משכנתא נוספת (בשיעור גבוה מסכום הנכס) ולממן את תשלומי המשכתנא החדשה מתשלומי השכירות ? תודה רבה.

chenshotokan

New member
תלוי

1. האם אתה חושב שאם תשים את הכסף בבנק הוא ירוויח לך הרבה? כך שאם תמשיך להיות עליה בדיור תמיד תוכל לקנות בית לא פחות טוב ממה שהיה לך ? לדוגמא עליה כמו שהיתה עכשיו - 20,000$ בכ - 3-6 חודשים. 2.האם אתה צופה שהנכס שלך יעלה יותר ממקומות אחרים? (אז שווה להשכיר כעט ולמכור כשיעלה). 3. האם אתה יכול ורוצה להכנס לעוד משכנתא? האם יש לך כסף בצד בשביל לנות עוד דירה או שאתה מתכנן על 95% משכנתא נוספת (משכנתא מאוד יקרה). אישית לדעתי ללקחת על אופציה 3 אם היא לא מכבידה מידי (ואם אכן יש לך סכום בצד ) תוך כדי לקיחת בחשבון שיתכן שלא יהיו שוכרים כחודשיים עד שתשכיר אותה שוב משוכר לשוכר. אבל כל אחד ודעתיו ומצבו הכלכלי....

מיכל שץ

New member
איפה ומתי היתה עליה במחירי הדיור?

איך הגעת לסכום הזה? תשואה מודדים באחוזים, בכל מקרה. 20K ממה?

chenshotokan

New member
הנתון הוא ממה שקורה באמת באזור שבו רציתי דירה

אזור טוב ברחובות ואזורים טובים בגדרה.. דירות כ-5-10 שנים עד 13 שנים, שעלו 160,000$ קפצו ללפחות 180,000$. מדברת על דירות 3.5 חדרים, דירות 4 חדרים, דירות גן בגדרה שמינואר שנה שעברה עד מרץ עלו מ 160000$ ל 180000$ וכיום הם בסביבות 215000$. דירות 4 חדרים ברחובות שעלו 175000$ היום 185000%... ולא - ההפרש הוא לא בשער הדולר , גם את החישוב הזה עשינו.

chenshotokan

New member
אהה ואיך אפשר לשכוח

נס ציונה שבשנים האחרונות התרוממה פלאים במחירים שלה... ואזורים בתל אביב שהכפילו את עצמם.. מכירה מישהו שקנה בית לפני שנתיים והיום שווה פי 2.. כמובן הכל שאלה של אצה וביקוש ואזור... אבל חייבים לקחת את זה בחשבון לפני שמחליטים מה עושים עם דירה או כסף..

מיכל שץ

New member
איך לעשות את השיקול

לקחת מחשבון ולשבת ולחשב (באתר של חברת שקל ישנו סט נחמד של מחשבונים) מבחינה כלכלית הצעד החכם ביותר הוא למכור את הדירה להשקיע את הכסף באצמעות חברת השקעות / לבד אחרי לימודים מתאימים (לא "לשים" - לשים זה לא מספיק, צריך להיות אקטיבי בעניין הזה) כשמשקיעים לטווח ארוך במכשירים מנייתיים (מעל 5 שנים) הסיכון משתווה לסיכון של השקעה במכשירים סולדיים ובהשקעה לטווח ארוך יותר הוא אף יורד מתחת לו. בכל מקרה, להשכיר ולשכור או למכור ולקנות עדיף על להשכיר ולממן את תשלומי המשכנתא של הדירה החדשה. הסיכון במקרה הזה הוא גדול מדי למשפחה ממוצעת

דירה

בשלב הראשון כדאי שתחליטו מהו הסכום שאותו אתם יכולים להקציב מתוך התקציב החודשי למגורים. מהחלטה זו ניתן לגזור החלטות שונות: להשתמש בדירה לצורך מימון המגורים או כהשקעה. במידה ותחליטו להשתמש בה כהשקעה (או בתמורתה) כדי להתייעץ עם כל הפרטים הנחוצים כגון: טווח זמן, סיכון וכ"ו. להשכיר ולממן משכנתא זה בעצם אותו כיוון כמו למכור רק שגם תפרנסו היטב את הבנק.

למעלה