מבקש עצה בנוגע לדרך למידה...

פיטפט

New member
מבקש עצה בנוגע לדרך למידה...

שלום, אני חדש כאן... לפני חצי שנה בערך התחלתי ללמוד תיאוריה במוזיקה, ועכשיו אני שם דגש על הרמוניה. אני לומד באופן עצמאי מספרים. עכשיו אני לומד הרמוניה קלאסית באמצעות הספר הזה: קישור. בכל מקרה, רציתי לדעת אם כדאי ללמוד ולעשות את התרגילים ליד פסנתר או מקלדת, או שלא. תודה מראש!

fireballgames

New member
הגישה שלי לגבי "חוקים"

כל החוקים במוסיקה הם סגנוניים למשל קווינטות ואוקטבות מקבילות היו ה-דבר עד המאה ה-16 הסיבה ש"אסור" להוליך היום קווינטות ואוקטבות לפי הרמוניה מסורתית היא בשביל להמנע מהסאונד הגרגוריאני. בסופו של דבר , אין חוקים במוסיקה , ישנם רק אבחנות בדיעבד. אם אתה רוצה להישמע כמו באך , תלמד קונטרפונקט סטייל באך. רק קח בחשבון , שבאך עשה מוסיקה , ובכל יצירה של באך , גם בקוראל הכי קטן , יש "טעיויות" :) בכל מקרה , המטרה אצלי בלימוד הרמוניה הוא חיבור בין החוויה הרגשית , האינסטיקטים המוסיקלים וההיגיון... מאוד חשוב לי לדעת לחזור על כל תופעה שאני לומד , על הכלי , בשמיעה (זיהוי) ובצורה לוגית בתווים. ככה אני מבין את החוויה בצורה הגיונית , רגשית , ושמיעתית (אינסטינקטיבית/REAL TIME) מקווה שעזרתי שלך יונתן

Molchansky

New member
אממ..

אני לא מכיר את הספר אז אני לא יכול לחוות דיעה לגביו רצוי לעבוד על כל נושא "תיאורתי" ליד כלי נגינה בסה"כ הדבר החשוב הוא איך הדבר נשמע יש המון חוקים בהרמוניה והמון יוצאים מן הכלל ועדיין לא חייבים ללכת לפי אותם חוקים צריך למצוא את האיזון בין הדמיון האישי, ומה שהאוזן שלך אוהבת לבין החוקים שאתה קורא אז הכי חשוב שתלך לפי האוזן ותתרגל על כלי נגינה, ואל תגביל את עצמך לחוקים שאתה לומד חוקים נועדו בשביל להפר אותם

למעלה