מבקש רעיונות- לכלוב לתוכונים

ronnymp

New member
מבקש רעיונות- לכלוב לתוכונים ../images/Emo118.gif

אז זה הפרוייקט הקרוב המתוכנן שלי ..... כלוב גדול לגינה - לתוכונים ......
( משהו כמו 2מ' על 2מ' ) הרעיון שעולה בראש הוא ממסגרת ברזל (20X20) עם רשת - וגג רעפים יש למישהו אולי רעיונות אחרים
אולי הפניה לתמונות ברשת
הצעות אחרות ...
אולי מחומרים אחרים וממולצים ...
- רוני

כלוב לתוכונים מצרף תמונה לכלוב שהיה לי בחצר,הוא נבנה מצנורות מים ישנים,רוב הכלוב כוסה מפלטות סיבית אמרקאית (ASB),ומקדימה רשת. הגג מאזבסט. על הקרקע היו ארנבות. היום יש לי כלוב קטן בחצי,בלי ארנבות .והגג עשוי מרעפים.

ronnymp

New member
משהו יותר מרשים ..... ../images/Emo4.gif ../images/Emo52.gif

אל תיפגע .....
לא רוצה עם עצים - רשת נטו + גג נאה ( בכלל - עצים בחוץ ? - ועוד סיבית ???? ) משהו שיתאים לגינה - שאמורה בסוף התיכנונים גם להיות מטופחת 2מ' רוחב על 2מ' או 3מ' גובה - בערך בעומק של 1מ' רוני

ronnymp

New member
אז ההשראה באה בעצם מזה .......

כלוב קטן ל-
בנייה עצמית של חבר

נחמד מאוד אין ספק ,השקיעו פה מחשבה ועבודה. קח בחשבון שבחורף צריך לסגור מגשם ובעקר מרוחות.

bigjack

New member
שלום לרוני../images/Emo118.gif

אני ממליץ על פלטות רשת מעובי 2-3 ממ' בגודל של 2*1 מ' דבר שמקל על העבודה כשמדובר בגובה כלוב של 2מ' את הפלטות אפשר להשיג במרכזי החיות הגדולים או בקן תוכי בקיבוץ נען ואם לא תשיג אז שלח לי מסר ואברר בשבילך מנסיון זו הרשת הכי רצינית למטרה זו.ניתן לחבר למסגרת ברזל ע"י ריתוך או ע"י ברגי 'איסכורית' קודחים. למסגרת עץ (עמודי טלפון למשל) ע"י ברגים עם ראש שטוח. לגג רעפים צריך תמיכה חזקה בגלל הכובד ופרופיל 20*20 לא מספיק חזק. יותר מומלץ גג איסכורית ירוק או אדום. מומלץ רצפת בטון לניקוי קל ודפנות בריצפה עד לגובה של כ30-40 סמ' למניעת בריחת ליכלוך לגינה. חובה לכלוב כזה דלת כפולה למניעת בריחה של התוכים. את החחל הכפול והסתמי הזה ניתן לנצל למחסן גינה ואוכל לתוכים שדרכו נכנסים לכלוב. אפשרות יפה לחצר גדולה היא ליצור כלוב משושה או מתומן במרכז החצר. אצרף לך תמונה של חלק מהכלוב שלי שבניתי בחיפזון לפני שש שנים והוא מחזיק יפה עד היום. בנוי מקורות עץ של רעפים ופלטות רשת עם מחסן מעץ. כשתהייה בשלב הבניה אוכל לתת לך עוד כמה רעיונות. אבל לעכשיו זה מספיק. צחי

ronnymp

New member
צחי ../images/Emo51.gif - אחלה טיפים ../images/Emo45.gif

אגב .... תיכננתי להצמיד את הכלוב לקיר המחסן של השכן - שמכוסה במטפס ירוק מה שייתן את האוירה של "טבעי" כזה .... למסתכל וגם לדיירי הכלוב בתחתית - חשבתי דוקא לשים רשת , וכל הכלוב מוגבה איזה 30 ס"מ על רגליות - וזה לנפילת הלכלוך החוצה מהכלוב - ואני אנקה שם .... את חיבורי הרשת - חשבתי לעשות אכן ע"י ברגים עם שייבות והמון המון תדות על כל הטיפים הנפלאים שנתת לי - בהחלט שאביא בחשבון ואגב .... עכשיו הבנתי למה יש מחסור בתוכים .... הם כולם אצלך ...

bigjack

New member
הי רוני........

ממליץ בכל לשון של המלצה לעשות את הכלוב על הרצפה ביחוד אם הוא יהיה בגודל של יותר ממטר על מטר (וגם זה כבר גדול) כי לא תוכל אף פעם ללכוד אותם בקלות ולהחליף עצים והמון אוכל הולך לאיבוד כשהם לא אוכלים גם מהרצפה. ואם אתה מצמיד למחסן של השכן תיקח בחשבון שלא יהיה צמוד מידי כמו שאצלי הרסו את הבית השכן והייתי חייב לפרק את הגב של הכלוב ולבנות כלוב זמני במקום ובקיצור סיפור מההפטרה. ועוד עיצה ואולי היא הכי חשובה: אם אתה גר בעיר תברר טוב טוב לפני שאתה בונה משהו אם השכנים שלך לא נגד ציוצים או 'אלרגים' לנוצות במקרה. כי אני הייתי צריך לפרק כלוב ענק ומושקע בצד השני של החצר אחרי שהשכנה החליטה פתאום להתלונן בעיריה. אני בכלל לא בכיוון של להוריד אותך מהעיניין למרות שזה נראה כך. נהפוכו אני ממש שמח שיש עוד 'משוגעים' כמוני. רק רציתי שתיקח את כל הצדדים בחשבון מראש. שמחתי לעזור ואשמח לשמוע בהמשך מה בנית. אפשר דרך הפורום או במסר. בהצלחה צחי

ronnymp

New member
צחי .....

ה"מחסן" של השכנים - הוא בעצם מקלט - יציקת בטון עבה ככה שאין סיכוי שיתכננו עליו הריסה - פשוט לא מעשי ולא הגיוני ולאותם השכנים - יש מעבר למקלט גם כן כלוב תוכים גדול אז ככה שהשכנים כבר "מתורגלים" לרעש או לרגישויות האחרות של התוכים ו-
על עיצת הרצפה - היא תובא בהחלט בחשבון ו -
גם על הנכונות לתמיכה וייעוץ בהמשך הבנייה ... רוני

bigjack

New member
../images/Emo92.gif אז אתה מסודר.

שמח לעזור ביחוד בנושא שהוא no. 1 אצלי. ומה שהבחורה כתבה בהודעה מתחת בקשר לרשת , אני חושב שהיא התכוונה לפלטות הרשת שכתבתי עליהן בהתחלה. צחי

ornit_band

New member
לגבי רשת - אני קניתי גליונות רשת

ישירות אצל היצרון - נקרא הפח, באיזור התעשיה של רחובות (אם אני לא טועה), כשנכנסים מכוון יבנה.

למעלה