מבקש רעיונות לתחרות חדשה

0ne Man

New member
מבקש רעיונות לתחרות חדשה ../images/Emo13.gif

שלום לכולם, סיימנו זה עתה תחרות מעניינת, והגיע הזמן לחשוב על תחרות מעניינת חדשה, שתעניין את כולנו ושכולנו נרצה להשתתף בה. אז אני פונה אליכם ומבקש הצעות לנושא התחרות הבאה. אני אאסוף את ההצעות, ואולי גם אערוך סקר בפורום כדי להחליט על נושא התחרות. ממתין להצעות מעניינות

0ne Man

New member
אין רעיונות...? ../images/Emo4.gif

או אולי סתם נמאס לכם מתחרויות ואתם רוצים "הפסקה"...? אם נמאס לכם מתחרויות בפורום, אין בעיה לעשות הפסקה. להיפך, זה יחסוך לי המון טירחה... תפסיקו להיות פאסיביים ולחכות שאחרים יכתבו במקומכם!

עמליה0

New member
מנסה...

אולי יצירת אמנות כלשהי שתתאר בצורה יפה את החירשות. אולי בדיחה מצחיקה ביותר על חירשים... אולי... אילו תחרויות היו בכלל? סיפורים, שירים, ומה עוד?

noam_ma

New member
למה חייבים תחרויות כל הזמן?

אם אתה צריך תחרויות, סימן שהפורום לא ממלא את ייעודו ואתה צריך אמצעים מלאכותיים כדי להחזיק אותו. אפשר לארגן ספונטנית משחקים און-ליין, כמו משחק מילים משעשע, אבל אין צורך לארגן כל הזמן משחקים ותחרויות מלאכותיות.

0ne Man

New member
מה שאתה אומר לי בעצם..

שאני לא צריך לעשות שום דבר מיוחד כדי "להחזיק" את הפורום. אם אני לא צריך לארגן תחרויות בשביל שיהיה מעניין לכולם בפורום, אז אני לא צריך גם לארגן אירוחים בפורום, ואני לא צריך לארגן קורסים לשפת סימנים בבלוג טי וי.. אני צריך רק לשבת ולתת לפורום להתנהל מעצמו. ואם הפורום יגווע, זה בגלל שהפורום לא "מילא את ייעודו", כדבריך, או פשוט משום שאני אולי לא מנהל פורום טוב. באמת נתת לי חומר למחשבה

צלף

New member
נדע שהתחרויות הצליחו אם ../images/Emo70.gif

יתחילו לכתוב שירים או סיפורים בפורום בכיף ולא בגלל שיש תחרות, ויש פרס טלפון
או חולצה... התחרויות מבחינתי אף פעם לא היה אמצעי להעלאת רייטינג של מספר ההודעות בפורום, אלא אמצעי לחשוף את הרגשות שלנו לגבי לקות השמיעה שלנו... ואם להפוך את הפורום לשעשועון (כמו שקלייר כתבה)
זה לגטימי אבל זה כבר פורום ומשהו אחר לגמרי...

clairvoyance

New member
רעיונות חדשים לבקשתך -

וכמה מילים בהתחלה - נראה באמת שהפורום הזה הוא יותר פורום של "שעשועון" מאשר פורום של דיונים. ואין בזה שום דבר רע. להיפך, אני רואה שיש הרבה (או מספיק) שמשתפים פעולה. אם בטלוויזיה ניתן לראות מהדורות חדשות, שולחנות דיונים, ושעשוענים, אז אין מניעה שגם ווירטואלית לא תהיה חלוקה שכזו. אבל בו זמנית צריך להכיר ביתרונות ובחסרונות של פתיחת פורום "שעשוענים". והבטחתי רעיונות, נכון? אז הנה הם - 1. תחרות "המצאת השנה" - תחרות שבה המשתתפים צריכים להעלות רעיון טכנולוגי (או לא טכנולוגי) שלא קיים ויכול לשפר את חיים הלק"ש / חירש. למשל "מכשיר קולות ברכב" - מכשיר שיהבהב אם הוא מזהה אמבולנס, משטרה או מכבי אש שמתקרבים. כל משתמש יצטרך לרשום את הרעיון שלו בצורה הבאה: א. להסביר מה הבעייה ב. להסביר למה זו בעייה חשובה ג. להסביר מה הפיתרונות הקיימים כיום ד. להציע פיתרון משלו - ולהסביר למה הוא יותר טוב ה. להציע מודל - בעזרת ציור / תרשים קטן לאיך המוצר צריך להיראות ומה הפונקציות השונות שלו. והקריטריונים שבהם ייבחן המוצר: מקוריות, נחיצות המוצר, עד כמה ריאלי לייצר את המוצר בעזרת טכנולוגיה קיימת. 2. "איזה צחוקים" - תחרות בדיחות. כל אחד צריך לספר בדיחה מצחיקה (או בדיחה או משהו מצחיק שקרה לו) וקשור ללק"ש. (מצטערת על גניבת הרעיון, פשוט רציתי להרחיב במעט את הרעיון) 3. תחרות ה"מחקרים" - אמנם היה לך תחרות סיפורים, אבל כשאני אומרת מחקר - אני מתכוונת ממש למאמר שבו גם יהיו "ביסוסים" - עם שאלת מחקר ותשובה בסוף. כמובן שלא ברמה אקדימאית... אבל... למשל ביסוס יכול להיות גם תשובות של כמה קוראים בפורום על שאלה מסויימת.. כלומר, ה"מחקרון" יכול להיעשות אפילו במסגרת הפורום - כאשר כותב מעלה שאלה - מקבל מספר תשובות של גולשים, ובסוף הוא צריך לסכם את הדברים למאמר אחד.. 4. "ויכוחידע (ויכוח וידע)" - תחרות שבה יוצגו כמה נושאים השנויים במחלוקת ונוגעים ללק"ש (למשל - חינוך ללק"ש, פוליטיקה וכו'), ועל כל משתתף לרשום דעתו בצורה הכי מנוסחת שניתן. אם עושים תחרות כזו, כמובן שיש צורך לנסח את הכללי השתתפות (על כמה נושאים כל משתתף יכול לכתוב, כמה פעמים הוא יכול להגיב, וכו').

0ne Man

New member
ואהווו...סוף סוף רעיונות! ../images/Emo13.gif

כל הכבוד לקלייר על הרעיונות הנהדרים שלה! גם הרעיונות של עמליה בהחלט באים בחשבון! יש לעוד מישהו רעיונות?

אולי תחרות ציורים שמבטאת

את הלקוי שמיעה, רישום או ציור שאפשר לסרוק ואז לעלות אותו למחשב... וגם אפשר תחרות יופי
גברים ונשים הכי יפים .... :) אין לי עוד שיהיה אודיע. שיהיה לכם יום נעים גינגית

0ne Man

New member
תחרות יופי...? נשמע מעניין.... ../images/Emo13.gif

אבל איך בדיוק נעשה את זה בפורום?....

אוקה

New member
../images/Emo62.gifיש לי רעיון לתחרות

"חבר מביא חבר" על מנת להחיות את הפורום כל אחד יביא כמה שיותר חברים לפורום, זה הרעיון הבסיסי, צריך עוד לפתח את זה...

למעלה