מבקש שני מתכונים פשוטים...

comm2

New member
מבקש שני מתכונים פשוטים...

שלום לכולם\ן, אשמח לדעת כיצד מכינים: 1. סלט קינואה פשוט. לפני מספר ימים אכלתי סלט קינואה ממש טעים ואשמח לדעת איך מכינים אותו (מעדיף בלי מנגו, חמוציות ועוד דברים מתוחכמים
. עד עכשיו אכלתי קינואה כתבשיל רק בכלל שזה בריא אבל ממש לא נהניתי. אשמח לדעת איך מכינים סלט... 2. איך מכינים משהו טעים מגולש סויה (אותם "גושי" סויה שקונים וכתוב עליהם "גולש סויה"). תודה.
 

nowonder

New member
סלט קינואה

כוס וחצי קינואה מבושלת. שני בצלים ירוקים קצוצים דק. או בצל סגול אחד קצוץ דק. חצי כוס אגוזים חיים (כלומר לא קלויים או ממולחים) אפשר מלך, או פקאן, או פיסטוקים קצוצים (אבל לא מרוסקים). חופן צימוקים (עדיף חמוציות, אבל אמרת בלי חמוציות). לרוטב: לימון ושמן זית ומלח ופלפל וקצת דבש.
 

comm2

New member
תודה רבה

אה, ואפשר חמוציות. פשוט לא שמתי לב שבסלט שאכלתי היו חמוציות אבל שאלתי ומסתבר שכן!
 

comm2

New member
מה ההבדל בעצם בין בצל סגול לבצל רגיל?

ותודה על הקישור
 

nowonder

New member
ניסיון שני.

מבחינת השימוש בבישול והכנת אוכל, בצל סגול יבש יותר (כלומר משחרר פחות "נוזל" כשהוא קצוץ) ולכן מתאים יותר לסלטים. כמו כן הוא קצת מתוק יותר מבצל לבן. לא יודעת אם יש הבדלים תזונתיים.
 

1winnie

New member
תיקון קטן בסוגי הבצל

הבצל הרגיל שאנחנו רגילים לקנות הוא לא בצל לבן. משום שיש בצל שהוא באמת לבן. הוא נראה בדיוק אותו הדבר אבל הוא לבן. ההבדל הוא בהחלט בטעם כי הבצל הלבן הוא חריף יותר. בצל אדום הוא מתוק יותר. גם אני לא אוהבת להשתמש בו בטיגון, למרות שלא כולם מסכימים איתי... כך שיש בצל רגיל, בצל אדום, בצל לבן
 

comm2

New member
שאלת הבהרה

כשאומרים "גבעול סלרי" מתכוונים ללא העלים או איתם? תודעה.
 
מתכון שאני ממש אוהבת

קודם מכינים את הקינואה ורק אחרי שמכבים תאש ומעבירים לקערה מוסיפים את הירקות החיים - זה חידוש מרענן. מרכיבים: כוס קינואה 2 כוסות מים מעט שמן זית 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות 1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות 3 כפות פטרוזיליה חתוכה קטן קטן כמה אגוזי מלך חתוכים קטן קטן לגיוון - להוסיף בצל אדום אופן ההכנה: משרים את הקינואה במים שעה ומסננים אח"כ מבשלים עם מעט שמן זית ו-2 כוסות מים מחכים עד שהינואה מוכנה ( סופגת את כל המים) מעבירים לכלי זכוכית , מוסיפים את הירקות החתוכים ומערבבים. שימי לב שזה מתכון שמומלץ לאכול באותו יום שהכנת אותו.
 
למעלה